Vesnice - děti - kroužky

Anonymní
16.1.26 19:23

Vesnice - děti - kroužky

Ahoj, dnes jsem po celém týdnu ko, tak jsem si říkala, jestli to náhodou někdo nemá podobně, jak to zvladáte? Bydlíme na malé vesnici, 10km od okresního města. Máme 2 děti 13 a 8 let. Já momentálně pracuji na HO. Manžel dojíždí za prací do většího města, ráno vyjíždí v 5: 30, vrací se kolem 17 hod, takže starost o děti je více na mě. Ráno vezu děti do školy, pak zpátky domů. Odpoledne je vyzvedávám, převážím toho mladšího na kroužky. Většinou jsme doma kolem 15 hod. Kolem 16:30 vezu starší dítě 3-4× týdně na kroužek(sport, který ho strašně baví), pak zase domů. Zpět ho vozí už většinou manžel. Připadám si jak taxikář. Autobus tu jezdí jen 2× denně. Jednou týdně s ním starší dítě jezdí domů, jinak nám to nevychází, aby ho děti mohly využívat více. Máte to někdo podobně, že furt takto jezdíte? Do města je to sice jen 10km, ale než přejedu město, je to 20 minut. Denně tedy trávim v autě 1,5-2 hodiny. Dneska to na mě nějak padlo, že bych se nejraději přestěhovala zpátky do města.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24636
16.1.26 19:24

No ale s tím jsi přece musela počítat, když jste šli bydlet do takové horní dolní. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16229
16.1.26 19:26
@lucad77 píše: Více

Přesně tak :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76450
16.1.26 19:27

dělám si popcorn :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16229
16.1.26 19:29
@stinga píše: Více

Mně stačí limča :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76450
16.1.26 19:30
@Dahlia0409 píše: Více

mám džusík, ale já k tomu ráda i něco chroupu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.1.26 19:31

Bratranci chodili pěšky z tréninku kolikrát. Nás z kroužku vezl kolikrát domu učitel. Když jsme měli třeba delší zkoušku před vystoupením. Měl to po cestě.

• Citovat
  • Upravit
16229
16.1.26 19:31
@stinga píše: Více

Já žvejkám obloženou bagetu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8949
16.1.26 19:36

Nemáme to takhle. Vybrali jsme si vesnici, kde je vše potřebné, takže město pravidelně k životu nutně nepotřebujeme. Pokud tam něco potřebujeme, tak buď auto nebo jezdí vlaky a autobus co hodinu. Poslední vlak jede někdy v 1h v noci. První jede myslím v 5 h ráno a pak co hodinu celý den. Plus autobusy taky. Takže děcka si jezdí svobodně. Starší i na pařby. Neděláme pravidelně taxi. Na podobné vesnici jsem vyrostla u krajského města. Od kroužku, služeb, dopravy vše tam je a bylo. Takže my jsme cíleně hledali kopii, nač jsem byla zvyklá. Vy jste udělali chybu ve výběru vesnice.
Budete muset doma komunikovat, jak to vyřešit. Když je teda třeba dělat taxi. Žádní rodiče nevozí své děti, ať se třeba domluvíte na přátelském střídání taxi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20885
16.1.26 19:43
@Anonymní píše: Více

Tak starší se už zvládne snad městskou dopravou dohrnou blíž ne? Ať nemusíš pořád jezdit přes celý město.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76450
16.1.26 19:47
@Dahlia0409 píše: Více

já jsem měla gyros ze včerejška :palec:, ale už není

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.1.26 19:48
@Cenarius píše: Více

To by mohlo, ale já stejně musím vyzvednout to mladší, chodí do stejné školy.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.1.26 19:54

My to měli původně jen jako zahradu. Za Covidu jsme se rozhodli tady postavit. Říkala jsem si, že 10 km nic není. No realita mě trochu doběhla🤔.

• Citovat
  • Upravit
16229
16.1.26 19:57

Tak to by bylo prvni, co bych řešila. Jaká je dostupnost co se týče jine dopravy, než autem :nevim: Pokud by jezdily autobusy nebo vlaky, je to v pohodě. Pokud ne, tak nic, fakt bych netrávila hodiny děláním taxíku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27634
16.1.26 20:00

starší vyzvedne mladšího a jedou spolu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...