Vesnice - děti - kroužky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
29
16.1.26 21:12

Ano, přestěhovali jsme se z vesnice do města (a ani to nebylo kvůli dětem). Byla to vesnice na Šumavě v krásné přírodě, ale všude se muselo jezdit autem, hodně peněz stála jen doprava do práce a byly to neustále nervy, aby se auto neporouchalo. Teď bydlíme v krajském městě, šumavská vesnice mi chybí, ale pro život je to praktičtější - nepotřebujeme auto, je tu výběr práce…
Ve vašem případě bych zvážila stěhování do města, kde manžel pracuje. Netrávil by tolik času v práci, na cestách, mimo domov a mohl by se více zapojit do rodinného života.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3207
16.1.26 21:13

Jednu dobu jsem k těm tréninkům. ještě jezdila 30 km do práce - autem. Takže 30 do práce, 30 domu, 25 na trénink ( jiné město ) - 25 domu, případně 35 pro to druhé dítě se všemi dětmi ( velké auto takže víc dětí)do jiného města a pak domu. Většinu dětí jsem ještě rozhazovala domu přímo okolí i po našem městě. Nebo jsme se různě střídali pak s rodiči, protože při té frekvenci tréninku se nám nechtělo vždy zůstávat ve městě, tak jsme to pak různé jezdili na otočku, atd… Bylo to náročný. O víkendu se hrál zápasy/ závod, tam jsme nemuseli - jezdili autobusem - ale zase je někdo musel dopravit na sraz. Dělala jsem to 4 roky a stačilo. V autě jsem měla druhý barák, včetně spacáku.
Pak jsem řekla dost a naštěstí už kluci byli schopni se nějak část dopravovat sami a ta frekvence se snížila.
Pak už se to jen lepšilo.
Dneska se vozí už sami. Ja jezdím jen když se mi chtělo, nebo si ze začátku třeba nebyli jistý na dálnici a tak … Ale nutně už nemusím …
Nejmladší zatím hraje doma a doufám, že voženi se mě ještě chvíli netýká :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.1.26 21:20
@ka2ka píše: Více

Ještě ne, ale plánuji od září, že by začal. Bude to zase o trochu jednodušší.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.1.26 21:24
@Snopy123 píše: Více

Tak to si jezdila ještě víc než já. Právě starší dítě si myslím, že ten sport bude dělat intenzivně ještě dlouho. Napadlo mě mu v patnácti pořídit skútr, ale to se zase o něj budu bát.

• Citovat
  • Upravit
8109
16.1.26 21:25

Tohle je fakt trapný. Před časem se tohle dopodrobna rozebralo ve vlákně vesnice vs. město a když se ukázalo, že to téma má diskusní potenciál, tak nám ho tu „překvapivě“ po čase zrecykluje anonym… :roll: Asi zkusím na motorkářském foru založit vlákno na novém nicku s tím, že chci být anonymní a nadhodit nějaké téma. Myslím, že bych tam ty „jdi do prdele anonyme“ ani nestihl počítat. Zatímco na e-miminu se z toho stala norma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15298
16.1.26 21:26
@Anonymní píše: Více

Opruz, proto jsem ráda, že bydlím ve městě, dcera se dopraví všude sama, všechno má blízko, školu, kroužky. Na vesnici bych nikdy žít nechtěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.1.26 21:33
@rmot píše: Více

Jsem tady na emiminu už několik let. Diskuzi jsem založila anonymně, protože tu píšu dost podrobností o dětech. Diskuzi vesnice vs město si přečtu, ale mě šlo spíše o to vědět, jestli někdo taky takto hodně vozí děti a jestli je s tím v pohodě a nevadí mu to a nebo toho má taky plné kecky jako já. To je celé. Víc v tom nehledej.

• Citovat
  • Upravit
304
16.1.26 21:34

Mám to podobné dcera chodí do školy 20 km od domu, syn školka 16 km. Syn zvladam být ve školce jen dopo a dcera ma naštěstí 3× týdne kroužky v rámci družiny, ale vozím ji na kytaru a nauku a 2× týdne basketbal do 2 různých měst…je to na palici, ale říkám si, že z toho jednou vyrostou. Kdyby jezdila busem ráno tak přestupuje 3× a odpoledne se nedostane. Hlavně škola ji konci třeba 13:30 a kroužek začíná v 14:30 a ja ji horko těžko převezu autem takže bus by ani nestihla…minulý rok jsme se střídali s kamarádkou že jedna je vyzvedla (ve 2 různých skolach) a hodila na kroužek a druha pak z kroužku domu, ale letos nám to nějak nevychází hodí v jiné dny na všechno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24323
16.1.26 21:34

My podle tohoto teď vybírali nové bydlení. Na bydlení ve městě jsme neměli ani finance, takže jsme volili vesnici, ale s ohledem na to jak často jezdí autobus a jestli jede dobře ke škole. Obě vesnice jsou vzdálené deset kilometrů a obě mají ty spoje dobré. Každopádně já nad tím hodně přemýšlela a nedala jsem dětem spádovou školu. Volila jsem školu která bude pro nás lepší co se týče té dopravy. Jinak samozřejmě ještě dělám taxikáře hodně. Střídáme se s manželem, ale máme i školkové děti. Každopádně škola dětí je v blízkosti bydliště babičky. Takže mám vždy jako pojistku zázemí u rodičů což je prostě super. Bez toho by to bylo o hodně těžší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8109
16.1.26 21:36

Dvě děti, 8 a 13 let. Nemá tyto „tajné“ informace každá maminka vyplněné v nějakém tom místním kalendáři? Nebo je na e-miminu tajné mít děti? Může se tady vůbec bez anonymu napsat, že jsem se byl dneska vysrat? Nebo to je také velmi citlivé téma a musím to dát jako anonym?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.1.26 21:52
@rmot píše: Více

Tak neříkám, že je to nějak extra citlivé, ale netušila jsem, jak se diskuze rozvine a co vše pak o dětech napíšu. Že tě to tak vytačí :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
8109
16.1.26 21:56

Nevytáčí, jen mi to přijde fakt trapné, tyto diskuze zakládané anonymem. Na žádném jiném foru jsem toto nezažil, tak si říkám, jestli je to tak specifickými uživateli emimina, nebo si tu z nás někdo dělá srandu a zakládá kolem dokola anonymní diskuse na témata, která si myslí, že rozproudí diskusi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
16.1.26 22:13
@lucad77 píše: Více

Přesně tak, a to ještě má velkou výhodu práce na HO. To jsou holt ty levné pozemky - na samotě u lesa :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3207
16.1.26 22:21

My jsme měli v místě bydliště vše - MŠ, ZŠ i ty kroužky / kluby. Jenže pak přišla sportovka a možnost přestupu do lepšího klubu a to už nebylo v místě bydliště.
No za tmy, v zimě, na mokru, atd… bych je na skútru nepustila. Navíc v zimě třeba po tréninku byli rádi za teplé auto. Těch dnu, kdy by mohli bezpečně jezdit zase tolik nebylo za mě.

Už hraje / běhá i ten nejmladší a to už jsme se šoupli do krajského města, tak snad bude mít vše v místě.
Starší děti ty sporty dělají stále. Ať se daří :kytka:
Ja jsem si asi ani neuměla na začátku úplně představit jak náročný to bude. Spíš časem. Tak rok, dva to bylo dobrý - chodila jsem běhat, měla prostor pro sebe, pracovala v mezičase ale vlastně taxikář.
Jo takové to konci odpoledka dítě skáče do auta, převlíká se a na minuty stíháme další trénink jsem zažila taky

Příspěvek upraven 16.01.26 v 22:24

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
16.1.26 22:24
@Kasandra159 píše: Více

a vaši tam zůstali na té vesnici anebo se časem taky přestěhovali do města za doktorama atd?

Já vždy žasnu, jak jsou někteří lidi naivní, když si představují a malují, že na důchod se odstěhují na vesnici a byt ve městě že přenechají dětem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí