Kolik vaše děti snědí za den pečiva?

Anonymní
6.1.26 16:27

Pečivo a děti

AHoj, prosím nejděte do mě, že řeším kraviny. Kolik vaše cca 13 leté dítka snědí denně pečiva asi?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4053
6.1.26 16:40

Skoro zadne- max. platek zitneho, nebo jineho"lepsiho" chleba nebo zadne. Hlidame stravu.
Klasicky bily rohlik je u nas temer scifi :)
Dcera 14.

Příspěvek upraven 06.01.26 v 16:41

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4868
6.1.26 16:41

12 let - mají většinou 1 rohlík ke svačině ve škole a občas je pečivo i k večeři - někdy tousty, chlebu moc nedají. Když je napečeno, dají si rádi sladké (snídaně nebo svačina místo rohlíku)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3111
6.1.26 16:52

Já mám absolutní hubeňoury a pro nás pečivo není žádné zlo. Ovšem dvě děti jsou alergické na sezam, tím se trochu zužuje výběr. Kupuji obyč rohlíky, špaldový chléb, žitný, kváskový, celozrnný žitný.. a děti 5-10let sní 1-3ks pečiva denně. Rozhodně pečivo nezakazuji, pouze doplním vhodnou bílkovinou - šunka, sýr, vajíčko, pomazánka, acidofilní mléko.. a zeleninou/ovocem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8970
6.1.26 16:59

Někdy žádné za den a někdy 1-2 ks. Záleží. Když děláme rybí, sýrovou, vajíčkovou pomazánku. Je zbožňují. Tak pojedou hobiti. Jindy si pečiva nevšimnou.
Dneska měli oba 1,5 rohlíku na svačinu se šunkou. Na večeři máme fazolovou polévku. K tomu není třeba pečivo.

Příspěvek upraven 06.01.26 v 20:22

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
6.1.26 17:03

1-2 ks. Deti si berou neco s pečivem na svačinu do školy, takze buď rohlík, dva plátky chleba a mezi to neco, sladke pečivo výjimečně. Obědy mají ve škole, odpol na svačinu ji spis jogurt, ovoce apod a veceri mame vetsinou teplou. Jednou za čas delam treba tousty, nebo si daji něco s rohlíkem, případně teda kousek pečiva třeba jako přílohu k polívce, kdyz už pak není další chod. Ale celkově jíme pečiva celkem málo, většinou koupim 10 rohlíků pro 5 lidí a třetí den z toho ještě něco dávám na strouhanku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25160
6.1.26 17:49

Že by diskuze navazující na včerejší (ne)vaření? :D U nás cca 3-4 ks denně - 1 - 2 na dopo svačinu, 1 -2 večer. Snídaně, svačiny bývají jogurty, tvarohy, ovoce. Dcery nemají problém s celozrnným nebo semínkovým pečivem, ale ani běžný rohlík nepovažuju za zlo. Dají si i chleba. Nákup pečiva hodně střídám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
6.1.26 17:56
@Aries6 píše: Více

Hmmm ale to by muselo být, kamarádka dává dětem pečivo ke snídani, svačině i večeři, to bys viděla, kolik chleba a rohliku se najednou spraska denně :mrgreen: takto chybně položena otázka ti samozřejmě vygeneruje jen odpovědi jeden plátek domácího Bio chleba nebo půl spaldoveho rohliku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25160
6.1.26 18:07
@Bubla Bůčková píše: Více

Tak ono i u nás to, co píšu krát 3 + manžel, který má spotřebu pečiva větší + něco já… ono to denně taky naskáče. Já miluju celozrnné a semínkové pečivo, ale lehce se toho přejím. Proto máme třeba období jen rohlíků, pak housek, pak chleba a tak dál a pořád dokola.

U nás taky záleží, kam zrovna jedu. Tady už pořádná pekárna není a čerstvé pečivo peče jen Albert. Ale ten mám zase dost z ruky. Tak tam nakupuji jinak a jiné druhy, jak v jiných obchodech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6178
6.1.26 18:12
@Bubla Bůčková píše: Více
:lol: :lol: :lol:

Nedat pubertiakovi na desiatu poriadne hrube 2×2 platy bieleho chleba, umrie v skole od hladu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6178
6.1.26 18:15

@Aries6 je pravda, ze clovek musi naozaj zvazovat, kde nakupit pecivo.
Niektore druhy z niektorych pekarni/obchodov sa nedaju jest.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25160
6.1.26 18:22
@Mkmkz píše: Více

Anebo jen pár hodin… kolikrát koukám druhý den, jestli je to, co jsem kupovala včera opravdu ono, jak je to tvrdé…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
6.1.26 18:56

U nás syn tedy o rok starší, dostává k svačině 3 kusy + několikrát týdně je pečivo k večeři. Ale nevím jestli je to standard, přijde mi poslední dobou bezedný. Ještě loni mu dva kusy k svačině stačily, letos už je to málo :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
6.1.26 19:47
@Anonymní píše: Více

14-lety syn ma pecivo na svacinu, nekdy i ke snidani. Takze denne 1-2 kusy, snazim se kupovat zdravejsi varianty nez bile pecivo, nebo pecu domaci kvaskovy chleba

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
6.1.26 20:30

Já asi půjdu proti proudu, protože mám dva kluky puberťáky (15 a 17) a ti žádné bio eko kváskové žitné věci nepozřou. :lol:
Starší sní dva rohlíky ke svačině a klidně 4-5-6 k večeři. Mladší 3 k večeři. Balík toustového chleba sní spolu k večeři sami dva. :nevim: Když není upečeno, starší snídá 1-2 rohlíky s nutelou. Pečivo není k večeři každý den, ale tak 3-4× určitě ano.
Ne, necítím se jako špatná matka :lol:
PS. Oba jsou vysportovaní, problémy s váhou nulové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí