Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Nečetla jsem celou diskuzi, jen první stránku a půjdu asi proti proudu.
Tři kluci 9,11 a 13 všichni sportují mají téměř denně trénink někdy i 2. Všichni jsou hubení jak reklama na hlad. Hlavně ti mladší dva, starší už má krásnou sportovní postavu. A musím říct, že snědí pečiva hafo…
Manžel doma na HO, vařím denně. Jak oběd pro něj, tak často i teplá večeře.
Kluci chodí na oběd ve škole, přijdou domů a dělají si svačiny. Většinou jsou to zapečené tousty nebo bageta s něčím.. Na svačinu do školy si opět nejraději dělají tousty, mají je téměř denně do školy a nic jiného nechtějí. Mají tam 1tousták na dva dny a to jen na svačiny do školy Každý si dělá 2 tousty (tj. 4 chleby) někdy i 3 na svačinu. Každý jedno jablko a nějakou zeleninu k tomu. A to kolikrát snědí hned v první přestávce.
Včera jsem dělala brokolicovou polévku na večeři (kluci milují veškeré polévky at je to zeleninová krémová nebo vývar). Každý si dal dva talíře polévky a stejně k tomu snědli dohromady 12 rohlíků. Nejstarší syn je schopný si udělat ještě druhou večeři kolem půl desáté večer že má hlad ![]()
Letos poprvé si na štědrý den dělal v devět hodin opět jídlo, protože mu od štědrovečerní večeře o půl šesté vyhládlo.
Chodím denně nakupovat. Toustáky beru po třech, někdy koupím celý chleba, jindy 15rohlíků nebo baget. Kupuji často ty větší kornbagety, ale kluci sní každý dvě na večeři.. Kolikrát pečivo schovávám aby vůbec zbylo na večeři nebo aspon na tu svačinu do školy.
Na snídaně peču buchty nebo si dávají cereálie. Jogurt je pro ně jen něco na chuť tím se nezasytí.
Jedí hodně zeleniny. Milují rajčata, okurky a papriky. Ale říkala jsem že už dám zámek na ledničku, protože nakrájet si okurek jen tak ke svačině za 35kč je teda luxus..
Nechápu tady ti příspěvky jak si dítě dá jeden rohlík. U nás kluci sní skoro celý knedlík k obědu, těstoviny vařím rovnou celé kilo. Milují vajíčka ale abych je udělala na večeři je jich potřeba patnáct. Ještě že mám domácí od rodičů
![]()
Takže závěr.. u nás se sní hodně pečiva a to já pečivo a příloh nejím skoro vůbec. Měla jsme tendence péct domácí chleba, z pekárny.. ale to bych musela péct dva denne
To bych se mohla…