Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše: Více
20 km v pohodě zvládl kluk na nižším stupni ZŠ
ale ne na kole, ale pěšky… na kole nejezdí.
@Margery píše: Více
Bo vidíš, mně dál na prvním stupni během dovolený cca 400 km na kole, na druhém mnohem víc. A jak jsem psala, hodně dětí mělo na druhém stupni s těmi 20 km problém.
Cca dva kusy. K snídani měla dcera (12) rohlík s nutelou:-). Rohlík se salámem dostala ke svačině, ale ten sní pravděpodobně spolužačka (naše svačiny jí chutnají a dcera naopak ve škole moc nejí). Odpoledne a večer moc pečivo nejí. Max. si dá ještě k večeři třeba toust. Jinak ovoce, zeleninu, nějaké blbosti:-). Občas si dá domácí buchtu.
Třeba vajíčka nebo párky sní samotné.
Není to nějak, že bych hlídala, kolik toho sní, ale jí to, na rozdíl ode mě, asi nechutná. Což nepochopím:-)))
No super
kluk na kole ujel dohromady 5 km za celý život, tak buď ráda, že o to stojí ![]()
@Margery píše: Více
Od malá ho vedeme ke sportu, takže je to pro něj normální součást života.
Odmala ho také vedeme ke sportu, bohužel ne všechno zvládne ![]()
@Menton píše: Více
Já teda svačiny neměnila. A nedělá to ani dítě, když si ji někdy vezme do školy.
@Anonymní píše: VíceŽe to tvoje dítě tak. porad sleduješ a dokonale znáš…jen aby tě chlapec jednou nemilé nepřekvapil…
Přesně. Mě to nevadí, tak nejak s tim počítám. Každopádně dcera svačiny nemění. Ona celkově ve škole moc nejí, takže zatímco spolužačka si vezme od dcery, tak dcera si nevezme od spolužačky. Jen se s ní rozdělí. Popř. sní ovozel a spolužačce dá zbytek
.
Moje máma do dneška nemá ani tušení, že jsme si na střední měnili svačinu s nejlepší kamarádkou
takže bych asi nebyla tak naivní, že víš všechno…
@freeport píše: Více
Tak mě to i napadlo, což o to. Ale absolutně nemám kapacitu na to, ještě každý den vymýšlet alternativy co komu kam, jak si to sní, aby to jedl a nakoupit to čerstvé, takže pečivo je taková vděčná klasika. Možná pokud je zdravému stravování nakloněna celá rodina, zajede se to snáz než když já jedu sama proti tlupě vybíravců. ![]()
Nejde o sledování, stačí normální komunikace v rodině.
@Barevné klubíčko píše: Více
No vidíš, nám vedené dítě jinak a i ve škole měli zákaz měnit svačiny kvůli možným alergiím, náboženství. Takže to nedělá.
Bo vidíš. Můj má taky pestrou stravu. A holt je po svém tátovi štíhlý.