Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Celý den stáhlé rolety, otevřeno na vykíř..a večer otevřeno dokořán..chodím spát s hozenou mokrou utěrkou přes sebe..ochlazení bude pro me vysvobozeni (těhotná)
My když odejdeme do škol a práce, tak otevřeme ventilačky, ale máme slunce jen dopoledne na okna, pak větráme hlavně večer, třeba ted máme otevřené, okna do kořan a je užasný vzduch až průvan tak, musíme zavřít i u pokoju dveře ale jinak super.
Od východu slunce nám svítí do kuchyně a ložnice, po poledni do západu slunce do pokoje, ventilačky zavírám, když rozsvítím večer v kuchyni, kvůli komárům a chroustům, na spaní zase otvírám
edit: žaluzie prakticky neroztahuju
Příspěvek upraven 28.06.17 v 21:39
@Moise píše:
máme otevřená všechna okna celý den a většinu z nich i v noci.. neumím si představit mít doma zabedněno, když je hezky
pokud bys díky sluníčku a vyhřátému balkonu měla doma skoro 40 st, pochopila bys, proč mají lidi s takto situovanými byty zatemněno
přes léto je to fakt mazec.. v zimě výhoda, v obýváku nemusíme topit, vyhřeje to sluníčko.
Jsme pod střechou, je tu 28 C. Větrám oknem, kde je chládek.
Zatažené žaluzie. Máme i větrák, ale moc ho nepouštím. Zavřená okna bych nesnesla.
Pokud bych nekdy v zivote musela zit v byte, bez klimatizace bych, tam nezila.
Nesnasim uzavrene prostory (zatahle zaluzie a zavrene okna), tchyne zijici v panelaku dela tohle, je to, jak v opicarne. Odmitam k ni jezdit na navstevy, nerada, tam v lete poustim decka na prazdniny, nemohla bych, tak travit leto. Pochopim, kdyz by nebyla pres den doma, zatahne zaluzie, zavre okna, ale predstava, ze je cely den zavrena ve tme/seru, nikdy.
My v baraku furt vetrame do pruvanu i v noci a to mame podkrovni pokoje, klima je nachystana zatim netreba, staci vetrat. Slunko my radi, nechci v podkrovi ani zaluzie.
@martina.se píše:
pokud bys díky sluníčku a vyhřátému balkonu měla doma skoro 40 st, pochopila bys, proč mají lidi s takto situovanými byty zatemněnopřes léto je to fakt mazec.. v zimě výhoda, v obýváku nemusíme topit, vyhřeje to sluníčko.
bydlíme v podkroví, takže něco ti o tom vyprávět můžu
Já nesnáším zabedněný místnosti ![]()
@Moise píše:
máme otevřená všechna okna celý den a většinu z nich i v noci.. neumím si představit mít doma zabedněno, když je hezky
Taky to tak máme a je tu příjemně
Žadnej hic ![]()
V ložnici zavírám balkon jen když přes den malá spí, aby měla klid a tmu. Jak se vzbudí, hned otvírám.
@martina.se píše:
pokud bys díky sluníčku a vyhřátému balkonu měla doma skoro 40 st, pochopila bys, proč mají lidi s takto situovanými byty zatemněnopřes léto je to fakt mazec.. v zimě výhoda, v obýváku nemusíme topit, vyhřeje to sluníčko.
Já mám balkon tak situovaný, že na něj praží od cca 12:30 až do západu… jak jsem již psala, tak zavírám jen když malá spí… a žádný hic tu není. ![]()
Asi máme zvláštní byt ![]()
@Šmoulice píše:
Já mám balkon tak situovaný, že na něj praží od cca 12:30 až do západu… jak jsem již psala, tak zavírám jen když malá spí… a žádný hic tu není.
Asi máme zvláštní byt
tak to fakt nechápu, my jak otevřem na balkon nebo nezastíníme, tak je tu fakt 40 st.. nám na balkon praží celý den, pokud otevřem, byť je otevřeno v celém bytě, tak je tu sauna..
@Moise píše:
bydlíme v podkroví, takže něco ti o tom vyprávět můžuJá nesnáším zabedněný místnosti
asi to máme divné.. když otevřem a odtemníme, tak se tu upečem
![]()
Jako bych byla u nas.:DJa bych vetrala, manzel zavira a zatahuje.
Byt jsme meli na jih a ve vedrech to bylo strasny. Nedal se udelat pruvan, leda bych mela otevrene dvere na chodbu. Strasny. Prchli jsme pryc. S malym, kdyz sel spinkat v lete, tak jsme museli zavrit okno, kvuli hluku a to z nas behem chvile lilo…
@martina.se píše:
tak to fakt nechápu, my jak otevřem na balkon nebo nezastíníme, tak je tu fakt 40 st.. nám na balkon praží celý den, pokud otevřem, byť je otevřeno v celém bytě, tak je tu sauna..
Nám tu málo kdy teplota přesáhne 22-23 st…
A když, tak většinou jak jede trouba i vařím zároveň. Ale po vypnutí spotřebičů zase ok. A fakt mám otevřené okno v každé místnosti.
Ale on tento panelák je celkově takový studenější. Když vejdeš z venku do chodby a k výtahu, tak je to jako bys vešla do klimatizované místnosti…
a v zimě zase naopak topíme jen v kuchyni a obýváku, v ostatních ne a je tu krásně teplo… A ještě navíc jsme úplně krajní byt. ![]()
@martina.se píše:
asi to máme divné.. když otevřem a odtemníme, tak se tu upečem![]()
Já jsem to zkoušela několikrát, ráno vyvětrala, zabednila a odpoledne tu bylo na stupně úplně stejně jako když jsou okna dokořán ![]()
Když je hezky, stejnak jsme většinu času na zahradě a domů chodíme až večer ![]()
My máme pod bytem hospodu a tak jak všeci večer vyhulujou venku před hospodou, tak máme o větrání vystarané. když otevřu jedinné okno, které v ložnci máme (kde spí i naše dcera), je tam okamžitě smrad
Tak uvažujem nad klimatizací NA VESNICI ![]()