Jaké je bydlení v Mostě?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1015
26.6.17 20:36

Jaké je bydlení v Mostě?

Milé maminky,
uvažujeme o přestěhování do města Most.
Je pro mě důležité, aby tam bylo příjemné okolí a hřiště pro děti… Je tu někdo, kdo v Mostě bydlí a řekl by mi upřímně, zda se tam najde něco hezkého, nejaky poradny a čistý park…kde by děti mohli trávit čas, lézt po prolízačkách… Zkrátka se dobře vyblbnout…?? :nevim:
Všem děkuji za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3115
26.6.17 20:47

No hodně lidí říká „Most a dost“, kdyby mohli tak se odstěhují.
Nicméně my si myslíme, že to tu tak špatný není. Člověk si musí hlavně vybrat dobrou lokalitu, s nepřizpůsobivýma je to tu trochu na pytel.
Park je tu Sibenik, takový zalesněný vršek, docela ho teď zvelebují, prořezávají stromy, chtějí tam prý dělat osvětlení, jsou tam asi dvě hřiště. Jedno relativně nové. Jinak po městě hřiště víceméně jsou, někde je to trochu slabší. Pak je tu Ressl, to už je vrch, je na kraji města. Hřiště je tam moc pěkný, rybníček. I u kostela je hezky vlastně, taky hřiště, rybníček. Vodní plochy Benedikt a Matylda - jsou tam taky hřiště. Ono to fakt není špatný město, když nad tím tak přemýšlím.
My odsud třeba neplanujeme odejít, ale to může být taky zkreslený tím, že jsme takový prorodinný konzervy. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
26.6.17 20:58

V Moste jsem bydlela asi 9 let, zalezi i do jake lokality pujdete. Nekterym je lepe se vyhnout-je tam cerno, bordel a hluk. Bydleli jsme v 700stovkach - taky lide rikal, ize je to des, ale celkem to uslo. Skolka i skola u baraku, kousek Benedkt - plavani, sport, hriste pro deti. Odstehovali jsme se pred rokem do Prahy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1015
26.6.17 21:00

@Kamkam děkuju za odpověď… Právě máme možnost bydlet přímo kousek u toho parku Šibenik ale na internetu jsem viděla akorát skateboard park, žádný hřiště, a že to tam prořezávají a budou dělat osvětlení, to jsem četla.
Takže říkáš dvě dětské hřiště… Hm, tak aspoň něco by bylo v okolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klopotkova
26.6.17 21:04

Já Ti asi nepomohu, ale v Mostě jsem byla párkrát pracovně a to město mi přirostlo hodně k srdci,. Pro mě má duši. Vzhledem k ceně bytů tam chtěl přítel i koupit byt, ale z toho sešlo.

Kdybych chtěla začínat novou životní etapu, tak za sebou spálím veškeré mosty a padám do Mostu. :pankac:

• Citovat
  • Upravit
1015
26.6.17 21:04

Konkrétně ulice V. Talicha… Říká vám to něco? Jaká je to lokalita?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1015
26.6.17 21:11

@Klopotkova děkuji i tak za celkem pozitivní odpověď.
Není snadné opouštět město, kde člověk žil 33 let.. a začínat znovu a s rodinou. Chci jedině do lepšího, než máme teď.. jinak to nemá cenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
26.6.17 21:17

To bych rekla, ze jsou 500stovky, ty by mohly byt dobre. Zkus se pridat na fb do skupinky maminky z mostecka a tam se ptej. Tady to moc neznam, jen jsem kolem chodila do knihovny. Hur se odtud dostava do mesta, do nemocnice, protoze tam jezdi busy, co nejezdi tak casto. Vetsi obchod je taky dal. Sibenik je blizko, ale i tak pro vas hriste tam bude trosku dal, ale je tam pekna masina a pak kousek dal postavene dalsi hriste. Chodi se tam na prochazky. Jinak popravde, ja bych se tam uz asi nevratila, protoze z Mostu bude jednou Cikanov. Plus navic tam clovek nezavadi moc o praci. Blizko je chemicka. Ale jinak se mi tam zilo taky dobre, ale v Praze se mi libi vic. A ohledne tech bytu, bala bych se, ze pak klesnou jeste vic na cene. Kde jinde se da sehnat byt 3+1 za 250tis? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1015
26.6.17 21:22

@kila32 pochopila jsem správně, že se vaše lokality dělí na stovky? To slyším poprvé… To je jako Praha 1, Praha 5 atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
26.6.17 21:25

Jj, to je takova zvlastnost Mostu, maji tam bloky, jako za 2.sv.valky v ghettu Terezin. Pak jsme si na to oznaceni zvykla:-) Nejhorsi jsou stovky. Nejlepsi bydleni a nejdrazsi je v centru mesta, kde jsou cihlove baraky a pak kolem Obi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
26.6.17 21:26

@MaminkaLucka Talichovka je kousek od nás, řekla bych, že jedna z těch lepších lokalit.
Nicméně zrovna ta hřiště jsou z druhé strany kopce, ale moc daleko ne, teda záleží, kde v té ulici to je. Nejsou to žádná velehřiště, ale zvlášť to nové je moc hezké (doufám, že i zůstane). Jinak hřiště je i tady „dole“.
Jestli si polepšíte.. To záleží hlavně odkud byste se sem chtěli stěhovat no. Třeba (snad se nikoho nedotknu) pokud bychom se my měli stěhovat, nechtěla bych třeba do Bíliny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
26.6.17 21:30

Vlastně ještě jedno hezké je z druhé strany té ulice. O asi tři paneláky níž :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1015
26.6.17 21:41

@Kamkam no, tak je to lepší, než abys mi napsala, že to je Chanov 8o to už bych se stěhovat nechtěla vůbec.
No, asi bude nejlepší sednout do auta a jet si to tam obhlídnout… Mají tam byt 4+1, 95 metrů. Jsme velká rodina. Máme tři děti a možná 4 na cestě no, chtěla bych něco většího.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
748
26.6.17 21:50

Ahoj, do Mostu jezdíme do aquaparku, ten je super pro dětičky. Jinak tam bydlí moje kolegyňka z práce, na čas se přestěhovala a na Most vzpomínala jen v dobrém a nakonec se tam i vrátila. Byty jsou tam hodně levné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2927
26.6.17 22:13

Ahoj, v Mostě je plno hezkých hřišt, to jo, ale já bych tam bydlet nešla, je tam na mě moc králíkaren a spoluobčanů velmi hlasitých a nepořádných, ale taky to neni všude, třeba pod resslem může být hezky, ale 700ky,100ky a 1000ky…hruza

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný