Větší dávka antibiotik, co se stane?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
75
15.11.13 08:03

Větší dávka antibiotik

Ahoj, najde se tady někdo, kdo mi dokáže poradit? Syn 27 měsíců dostal antibiotika Zinnat na spálovou angínu. Má brát 6ml každých 12 hodin. Problém je ale ten, že dobrovolně ten sirup do něj nedostanu. Ani za nic. Vyzkoušela jsem všechno možné. Rozepisovat se by bylo na dlouho. Nakonec to dopadne tak, že mu to do toho krčku musíme bohužel vpravit násilím stříkačkou. Nějakou část z toho se mu ale vždycky podaří vyplivat ven. Teď ráno toho vyplivl docela dost, tak jsem mu z lahvičky ještě trošku přidala, protože jsem měla strach, ať ta dávka není moc nízká a není problém. Jenže to byla sázka na oko a proto se chci zeptat, co se může stát, když té dávky dostane o malinko víc než má?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Run
20807
15.11.13 08:06

Nic.. Malá mi naschvál po každé dávce blila, doktorka nám rovnou předepisovala dvě balení. Taky říkala, ať se to snažím tak nějak dodržet, ale je jasné, že se člověk úplně přesně netrefí. Jinak teda v tomhle věku už je snad lepší drtit tablety do šťávy nebo čaje, ty sirupy jsou příšerně přechucený, přeslazený..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
15.11.13 08:08

Jinak kdyby se to opakovalo, domluv se s doktorkou, tam je důležité to dobrat nebo to brát určitý počet dní, takže by vám třeba předepsala ještě jedny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
15.11.13 08:09

Nic. Chytit za pusu, foukni to tam strikckou a pusu podrz. Jsou to milacci vynalezavi, no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3780
15.11.13 08:13
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7414
15.11.13 08:34

@Verulda86 Predpokladam, ze zamontovat mu to do jidla uz jsi asi taky zkousela, vid? Mymu je teda 14 mesicu a ted na ATB zabralo rano mu je smichat s presnidavkou a vecer s kasi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
15.11.13 08:40
@krokodylka píše:
@Verulda86 Predpokladam, ze zamontovat mu to do jidla uz jsi asi taky zkousela, vid? Mymu je teda 14 mesicu a ted na ATB zabralo rano mu je smichat s presnidavkou a vecer s kasi.

Nepomůže vůbec nic. Vyzkoušela jsem všechno možné. Každou radu co jsem kde vyčetla. On jak zacítí chuť toho sirupu, tak je konec. S tou stříkačkou pak je to o to větší teror. Stříknu do krku, zadělám pusinu, stejně to ale plive jak se dá. Mám pak nervy z výše té dávky, protože vůbec nedokážu odhadnout kolik toho spolkne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
15.11.13 08:54

@Verulda86
Nestane sa nic, i jed das menej i ked das viac..u atb ide hlavne o pravidelnost, takze dodrzovat ten isty cas +/- hodka mximalne..skus si nechat napisat tablety a drtit ich..tie neuciti..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
15.11.13 09:57

No jo ale antibiotika bývají větší.. Každopádně jsem to psala už v prvním příspěvku, lepší tabletu rozdrtit a se šťávou, ty sirupy jsou fakt horší..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1823
15.11.13 10:04

Mě doktorka řekla, že když bude problém s polknutím, tak mám zavolat a budeme k ní chodit na injekce.

Sice by to byl opruz, ale bez stresu, jak to do dítěte dostat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
15.11.13 10:13

V pohode, ATB prevazne nejsou toxicka a podavana davka je hodne daleko od maximalni mozne. Davka se meni podle zavaznosti infekce, na rezistentni bakterii klidne dostanex 3× takovou davku a nevadi to. U rady antibiotik se schvalne prvni davka zdvojuje, aby se rychleji vytvorila ucinna hladina. Be cool.
Akorat tit to moc brzo dojde a buse se muset plazit k dr pro dalsi rcp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
15.11.13 10:17

Jo jeste nase metoda - zalehnout. Sednes si, roztahnes nohy, dite si das mezi ne na zada jeho hlavou do sveho rozkroku, jeho rucicky zalehnes stehny, hlavu drzis stehny ze stran. Pak mas volne obe ruce na aplikaci. Strikam do pusy cca ke koreni jazyka po mensich porcich, vetsi nekdy zvladne vysrkat, mensi postupne spolyka. desne rve, ale alespon je pusa otevrena.
Leky se takhle naucili prijimat velmi rychle (ony nejsou doopravdy tak hnusne, jde o nezvyk), ale zuby u mladsiho takhle cistime porad :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
15.11.13 10:34
@Pudloslava píše:
Jo jeste nase metoda - zalehnout. Sednes si, roztahnes nohy, dite si das mezi ne na zada jeho hlavou do sveho rozkroku, jeho rucicky zalehnes stehny, hlavu drzis stehny ze stran. Pak mas volne obe ruce na aplikaci. Strikam do pusy cca ke koreni jazyka po mensich porcich, vetsi nekdy zvladne vysrkat, mensi postupne spolyka. desne rve, ale alespon je pusa otevrena.
Leky se takhle naucili prijimat velmi rychle (ony nejsou doopravdy tak hnusne, jde o nezvyk), ale zuby u mladsiho takhle cistime porad :-)
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
To mipripomenulo moju najuzasnejsiu prvu kolegynu ked som na detskom zacinala…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9728
15.11.13 12:50

@Verulda86
První chybu vidím ve volbě ATB. Jak uvádíte, byla předepsána na spálovou angínu, tedy na eradikaci beta-hemolytického Streptococcus pyogenes. Tento je nádherně citlivý na běžný penicilin (fenoxymethylpenicilin – Ospen, PenBene, Penicilin V), zatím nebyl nikde na světě popsán kmen, u něhož by byla zjištěna rezistence. Volba cefuroxim-axetilu (cefalosporin II. generace; Zinnat) je naprosto zbytečná a neodpovídá standardům. Jako léky druhé volby (v případě neúčinné léčby, alergie atd.) se teprve doporučují makrolidy (clarithromycin, azithromycin – azalid), linkosamidy (clindamycin) nebo perorální cefalosporiny, většinou se jde ale do bakteriostatických makrolidů. Ospen je navíc dětmi všeobecně lépe snášen. Beta-laktamová ATB jsou poměrně bezpečná, a tak můžeme konstatovat, že předávkování není tak nebezpečné než poddávkování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
15.11.13 14:16

@Doctus
To jo, ale pediatri su Zinnatovy..razia teoriu, ze tym sa nic nezkazi.. :zed: :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí