Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky, potřebuju poradit, co by to mohlo být, malá (1,5roku) má už třetí den teplotu kolem 38, přičítala jsem to zubům, ale už je to fakt moc - nechce moc jíst, je plačtivá, noc horor a navíc se jí v obličeji objevily malé červené puchýřky, dva má i na rtu a ty jsou teda spíš bílé..jako začínající opar..doktorka má až od 13.00 a já tu trnu, co to zas je? Poradíte?
@vinnie píše:
Holky, potřebuju poradit, co by to mohlo být, malá (1,5roku) má už třetí den teplotu kolem 38, přičítala jsem to zubům, ale už je to fakt moc - nechce moc jíst, je plačtivá, noc horor a navíc se jí v obličeji objevily malé červené puchýřky, dva má i na rtu a ty jsou teda spíš bílé..jako začínající opar..doktorka má až od 13.00 a já tu trnu, co to zas je? Poradíte?
Mohly by to byt nestovice…vysevají se postupne..
Neštovice, opary to můžou být taky, ale to by jí hrozně bolelo. Jestli jsou to puchýřky, můžou to být neštovice, ty začínají v obličeji či na hlavě. Pak možná Impetigo - infekční pupínky, mokvavé, rozlézají se.
No, sice jsme s nikým v kontaktu nebyli, kdo by je měl, ale furt lepší než pásový opar..
@vinnie hele děti pásový opar nemívají, děti mají neštovice.. Způsobuje to ten samý vir.. Edit. tak ho prý můžou mít i děti, tak se omlouvám za bludy ![]()
Příspěvek upraven 14.11.13 v 09:39
Ještě by to mohla být pátá či šestá nemoc. Při těch se přeci také mohou tvořit takové puchýřky, myslím ![]()
To ne, to jsou spíš takový červený pupínky co se slévají do map.. Určitě to nejsou puchýřky. @tterka
Já bych to viděla na ty neštovice, teď je toho všude plno. Chytit se dají i v autobuse…
Holky, dík za odpovědi, malá teď konečeně zabrala, až se vzbudí, frčíme k doktorce, bohužel je tam dnes až odpoledne ![]()