Vhodné nosítko

Napsat příspěvek
Velikost písma:
59394
9.6.19 11:16

@debra.morgan mne se tenkrát líbilo beco, ale to byl rok 2010 :lol:. Mnaduca se mě nelíbila vůbec :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68967
9.6.19 11:20

Tak já první dítě v manduce odnosila, tehdy teda krom ní bylo jen Ergo, ale nemůžu si stěžovat. Krom toho, že má celkem nízké rozpětí použití (ale já už nosila celkem málo, co začalo dítě chodit), je ergonomické, levné, dá se za pár šupů sehnat z druhé ruky a co se vzhledu týče, tak nijak výrazné, měli jsme jednobarevné a bez řeči v něm nosil i chlap. což si teda fakt nedovedu představit, že na toho svého navlíknu třeba mandalovou Lenku :mrgreen: Takže co se týče vzhledu, já se vyřádila na šátkách, které on nenosí, ale nosítko máme velmi neutrální a nenápadné, tentokrát jsem teda nechávala šít šátkové, ale vyšlo o mnoho mnoho peněz více, než ta manduca. Pro někoho, kdo chce nosit nejvíc tak do roka, roka a půl, spíše občasně jako doplněk ke kočáru a nechce do toho vrazit moc peněz - proč ne? Jen je potřeba dát bacha na koupi originálu.
Hezká recenze:
https://vhadru.cz/…vivid-green/
(a že na tohhle blogu mají zkušenosti opravdu hodně široké)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6116
11.6.19 08:17
@ugluk píše:
Tak já první dítě v manduce odnosila, tehdy teda krom ní bylo jen Ergo, ale nemůžu si stěžovat. Krom toho, že má celkem nízké rozpětí použití (ale já už nosila celkem málo, co začalo dítě chodit), je ergonomické, levné, dá se za pár šupů sehnat z druhé ruky a co se vzhledu týče, tak nijak výrazné, měli jsme jednobarevné a bez řeči v něm nosil i chlap. což si teda fakt nedovedu představit, že na toho svého navlíknu třeba mandalovou Lenku :mrgreen: Takže co se týče vzhledu, já se vyřádila na šátkách, které on nenosí, ale nosítko máme velmi neutrální a nenápadné, tentokrát jsem teda nechávala šít šátkové, ale vyšlo o mnoho mnoho peněz více, než ta manduca. Pro někoho, kdo chce nosit nejvíc tak do roka, roka a půl, spíše občasně jako doplněk ke kočáru a nechce do toho vrazit moc peněz - proč ne? Jen je potřeba dát bacha na koupi originálu.
Hezká recenze:
https://vhadru.cz/…vivid-green/
(a že na tohhle blogu mají zkušenosti opravdu hodně široké)

Já ti nevím. Manducu dnes seženeš novou od 2500,–, spíše více. To je cena, za kterou se dnes už dají sehnat fajn nosítka jiných značek, která se navíc pak dají prodat s minimální ztrátou. Na rozdíl od té Manducy, kterou když prodáš za polovinu, tak jsi ráda. Kdyby stála litr, tak neřeknu, ale za ty prachy je vzhledem k dalším nosítkům opravdu hodně nadhodnocená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
11.6.19 08:23
@SlečnaDahlia píše:
Já ti nevím. Manducu dnes seženeš novou od 2500,–, spíše více. To je cena, za kterou se dnes už dají sehnat fajn nosítka jiných značek, která se navíc pak dají prodat s minimální ztrátou. Na rozdíl od té Manducy, kterou když prodáš za polovinu, tak jsi ráda. Kdyby stála litr, tak neřeknu, ale za ty prachy je vzhledem k dalším nosítkům opravdu hodně nadhodnocená.

hlavne kazda druha manduca je padelana, zadne nositko se tak nepadela jako ona…kupovat to z druhe ruky, pokud nevis, co kontrolovat je fakt o hubu…ale to driv asi nebylo… jinak souhlasim, za mě to má Manduca už dneska za sebou… něco jak mobily Nokia :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68967
11.6.19 09:27

@SlečnaDahlia @debra.morgan já bych asi na výše zmíněné použití kupovala z druhé ruky - za litr se dá sehnat v pohodě, za osm stovek pak zas pošlu dál. Novou jedině ze spolehlivého obchodu, z druhé ruky bych si pečlivě nastudovala poznávací znaky nebo si nechala poradit od někoho zkušeného. Jasně, pokud někdo koupí kdovíkde manducu, protože četl, že je dobrá a je za super cenu, aniž by si cokoliv zjišťoval, tak pámbu s ním.

Mám za sebou relativně čerstvý výběr nosítka a naprosto věřím tomu, že „zodpovědný“ způsob výběru fakt nebude pro každýho. Zkusila jsem asi deset různých nosítek, dítě teda fakt „nadšené“, no beztak bych je potřebovala dlouhodobě půjčit aspoň na pár dní a nosit, abych zjistila, jestli fakt dobrý, a doufat, že bude stejně dobrý i po pár dalších kilech dítěte. Takže jo, fakt si dovedu představit, že zkusím manducu já (protože ji mají všude), zkusí ji muž, oběma nám sedne, koupím ji a nosím. Takhle jsem to měla u prvého dítěte a spokojeně jsme oba nosili a bylo nám to pohodlné, neb jsem se nikde nedočetla, že by to pohodlné vlastně být nemělo :-D A nic moc jiného nebylo, bylo to ergonomické. Jasně, že dost lidem sednou mnohem líp jiné značky, ale pro spoustu lidí je pohodlné naprosto v pohodě.

No, možná si nerozumíme proto, že jsem si před rokem koupila tu „retro“ tlačítkovou nokii za dvanáct stovek a jsem s ní mimořádně spokojená :mrgreen: Fakt ale je, že nosítko mám na míru šité za několikanásobek :lol:
Jestli je pro mě o tolik moc pohodlnější než manduca nevím, protože už si to nepamatuju a navíc je miminko má zatím 6 kil a nosím víc v šátku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68967
11.6.19 11:44

No prostě - já si při dnešním výběru nosítek Manducu nepořídila. Taky vím, že budu nosit opravdu dost a asi i déle než první (protože tehdy člověk mohl hodinu čekat, než se batole rozhoupe). Ale na druhou stranu pokud si ji někdo pořídí (originál), tak byť jsou na trhu lepší nosítka, netvrdila bych, že je mizerné, všecko je blbě a ideál je ho prodat a koupit jiné, jak se občas člověk dočte v nějakých militantnějších diskuzích :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
11.6.19 11:52
@ugluk píše:
No prostě - já si při dnešním výběru nosítek Manducu nepořídila. Taky vím, že budu nosit opravdu dost a asi i déle než první (protože tehdy člověk mohl hodinu čekat, než se batole rozhoupe). Ale na druhou stranu pokud si ji někdo pořídí (originál), tak byť jsou na trhu lepší nosítka, netvrdila bych, že je mizerné, všecko je blbě a ideál je ho prodat a koupit jiné, jak se občas člověk dočte v nějakých militantnějších diskuzích :?

ale tak to tu nikdo nepíše ne? spíš, že je to za celkem dost penez málo muziky, at uz co se týče vzhledu, což není pro každého rozhodující, ale spíš toho jak dlouho se dá v manduce nosit a za stejnou částku se dá pořídit něco lepšího…ale rozhodne radeji manduca nez nejake visitko ;)… ono i to ergobaby je myslim vhodne jen jeden druh (mozna 2 ted si nejsem jista) a od vložky pro novorozence sám výrobce upoustí, protože ta ergonomická taky neni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68967
11.6.19 12:08

@debra.morgan tady ne, ale jinde se s tím bohužel setkávám často. Pro mě třeba (a věřím, že je dost lidí jako já) bylo u prvého dítěte rozmezí tak akorát - dřív jsem se nosit moc neodvážila a pak zas dítě začalo běhat a já poponesla jednou do měsíceu a na to to v poho stačilo. A esteticky - měla jsem jednobarevnou limitku, jednoduchej, decentní a čistej vzhled, žádná divočina, žádný šňůrečky navíc, zase se jistě najde dost lidí, kterým tohle bude sympatičtější než pro jinýho překrásný šátkový nosítka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
11.6.19 12:12

@ugluk určitě, navíc jestli to někdo má fakt na deset minut denně, než vyvenčí psa a jde do obchodu, tak je vlastne super, že odchází s manducou ;) ale zas ono i ty jiný nosítka se dají nají v decentním vzhledu, všechny nejsou jak mandala 8) jen to chce si o noseni neco zjistit, trochu hledat…a to ne kazdy udela… pro tyto lidi, díky bohu, že si koupi manducu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68967
11.6.19 12:44

@debra.morgan jo, tak jsem to myslela. Kdybych věděla, že to mám na občasné poponesení, klidně i teď se současnýma možnostma pořídím manducu za devět stovek z druhý ruky, protože vím, že mi sedne a ani můj chlap proti ní neprotestuje. A nebudu mít výčitky a budu vědět, že nosím ergonomicky správně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Manduca

• (5) + 34 recenzí

Nosítko

• (4.7) + 15 recenzí