Více brigád najednou na ÚP

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
7.11.14 09:54

Více brigád najednou na ÚP

Ahoj,

věc se má tak. Dva roky jsem pracovala v obchodě, kde jsem to „dotáhla“ přes trenéra až na zástupce vedoucího, ale z jistých důvodů jsem s tím sekla. Hlavním důvodem byla touha ke změně, k něčemu, co by mi víc dalo a umožnilo více možností realizace. Nejsem ten typ, co by vás otravoval s obchodními nabídkami apod., spíš víc ten technický a ráda přicházím věcem na kloub. Dost mě zaujala práce, co se týká programování. Spíše více ke kódování asi, vytváření www stránek, je to to takové, že něco vytvoříte a můžete se tím „pokochat“. :lol:

Samozřejmě, že s tím nemám žádné zkušenosti a jsem zatím spíš domácí samouk na počátků věků. Nepočítám, že by to bylo hned… Snažím se zatím sehnat práci v back officu nebo něco tomu podobnému, abych se k tomu nějakým způsobem přiblížila. A taky proto, že je ta práce potřeba. Nemůžu čekat, nevím jak dlouho, až se použitelně něco naučím. Takže můj plán bylo se v mezidobí nějaké práce učit to, co bych chtěla dělat a zkoušet se pak někde prodat. No, ale kámen úrazu je, že je problém i tu administrativní práci sehnat. Nemám v ní praxi, i když na pc a s Office umím. Mám tedy problém, že bývám nervózní na pohovoru, takže vypadám asi jak tele… :roll: Mám jich za sebou víc, a i když to vypadalo nadějně, tak nakonec nic. :( Nebo bylo ještě v plánu, že bych šla dělat třeba content editora - plnění webů - asi ne přímo copywritera, abych se dostala zase blíže, a práce s textem mě baví. No ale bohužel těchto pozic moc není a když už, tak hlavně jako brigáda, kde se dostávám ke své hlavní otázce:

Jak to chodí, když bych teda chtěla dělat tu brigádu (jsem na ÚP) a k tomu si vzít ještě nějakou, abych měla aspoň větší příjmy, než z podpory, aby se mi to hlavně vyplatilo. Je mi jasný, že s jakýmkoliv přívýdělkem se mi podpora zastaví. Ale jak to funguje dál například se zdravotním a sociálním, kdybych si vydělala třeba těma dvěma brigády cca 10k… I když by to byl příjem nic moc, pořád lepší, než podpora z ÚP a sezení na zadku doma. A taky by mi šlo o to, že bych si tím mohla získat tu praxi, co mi chybí. Samozřejmě s tím, že bych si v průběhu těch brigád nadále aktivně hledala práci. Děkuji za odpovědi, popřípadě názory, snad nejsem moc bláhová. :)

Jujáček

Omlouvám se, jestli to působí jako nějaká slátanina či mám moc romantické představy, ale tak… no… :lol:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8151
7.11.14 09:59

Pokud budeš na úp můžeš si vydělat na brigádě jen něco okolo 4,000

edit: tak přesná částka by měla být 4250 kč

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.11.14 10:02

Yup, to taky vím :) A právě mi o to jde, jak by to bylo, kdybych to chtěla překročit (krom toho, že vás vyřadí z evidence) a být na těch brigádách, než se neobjeví něco na plný úvazek.

• Citovat
  • Upravit
1267
7.11.14 10:10
@Anonymní píše:
Yup, to taky vím :) A právě mi o to jde, jak by to bylo, kdybych to chtěla překročit (krom toho, že vás vyřadí z evidence) a být na těch brigádách, než se neobjeví něco na plný úvazek.

Zalezi na tom, jestli bys pracovala na DPP nebo DPC. U DPP nesmis odpracovat vic nez 300 hodin za kalendarni rok a vydelat vic nez 10tis, pokud Te vyradi z evidence UP, musis se prihlasit na zdravotni pojistovnu jako osoba bez zdanitelnych prijmu a platit si pojistne. V pripade DPC plati to same, pokud si nevydelas vic nez 2,5tis mesicne. Kdyz vydelas vic nez 2,5tis/mesic u DPC a vic nez 10tis/mesic u DPP, platis pojisteni stejne jako zamestnanci v HPP, resp. ho za Tebe odvadi zamestnavatel. Ve vsech vyse uvedenych pripadech mas moznost podepsat prohlaseni k dani, cimz Ti vznikne narok na slevu na dani 2070Kc/mesic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
7.11.14 10:12
@Anonymní píše:

pokud to překročíš tak se odhlásíš z úp a budeš si muset platit sociální a zdravotní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101534
7.11.14 10:59
@anickadomnik píše:
pokud to překročíš tak se odhlásíš z úp a budeš si muset platit sociální a zdravotní

Pouze zdravotní, sociální není pro osoby bez příjmů (nebo s příjmy pod určitou hranici dle typu smlouvy) povinné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat