Více brigád najednou na ÚP
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Pokud budeš na úp můžeš si vydělat na brigádě jen něco okolo 4,000
edit: tak přesná částka by měla být 4250 kč
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Yup, to taky vím
A právě mi o to jde, jak by to bylo, kdybych to chtěla překročit (krom toho, že vás vyřadí z evidence) a být na těch brigádách, než se neobjeví něco na plný úvazek.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Yup, to taky vímA právě mi o to jde, jak by to bylo, kdybych to chtěla překročit (krom toho, že vás vyřadí z evidence) a být na těch brigádách, než se neobjeví něco na plný úvazek.
Zalezi na tom, jestli bys pracovala na DPP nebo DPC. U DPP nesmis odpracovat vic nez 300 hodin za kalendarni rok a vydelat vic nez 10tis, pokud Te vyradi z evidence UP, musis se prihlasit na zdravotni pojistovnu jako osoba bez zdanitelnych prijmu a platit si pojistne. V pripade DPC plati to same, pokud si nevydelas vic nez 2,5tis mesicne. Kdyz vydelas vic nez 2,5tis/mesic u DPC a vic nez 10tis/mesic u DPP, platis pojisteni stejne jako zamestnanci v HPP, resp. ho za Tebe odvadi zamestnavatel. Ve vsech vyse uvedenych pripadech mas moznost podepsat prohlaseni k dani, cimz Ti vznikne narok na slevu na dani 2070Kc/mesic.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Yup, to taky vímA právě mi o to jde, jak by to bylo, kdybych to chtěla překročit (krom toho, že vás vyřadí z evidence) a být na těch brigádách, než se neobjeví něco na plný úvazek.
pokud to překročíš tak se odhlásíš z úp a budeš si muset platit sociální a zdravotní
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@anickadomnik píše:
pokud to překročíš tak se odhlásíš z úp a budeš si muset platit sociální a zdravotní
Pouze zdravotní, sociální není pro osoby bez příjmů (nebo s příjmy pod určitou hranici dle typu smlouvy) povinné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
věc se má tak. Dva roky jsem pracovala v obchodě, kde jsem to „dotáhla“ přes trenéra až na zástupce vedoucího, ale z jistých důvodů jsem s tím sekla. Hlavním důvodem byla touha ke změně, k něčemu, co by mi víc dalo a umožnilo více možností realizace. Nejsem ten typ, co by vás otravoval s obchodními nabídkami apod., spíš víc ten technický a ráda přicházím věcem na kloub. Dost mě zaujala práce, co se týká programování. Spíše více ke kódování asi, vytváření www stránek, je to to takové, že něco vytvoříte a můžete se tím „pokochat“.
Samozřejmě, že s tím nemám žádné zkušenosti a jsem zatím spíš domácí samouk na počátků věků. Nepočítám, že by to bylo hned… Snažím se zatím sehnat práci v back officu nebo něco tomu podobnému, abych se k tomu nějakým způsobem přiblížila. A taky proto, že je ta práce potřeba. Nemůžu čekat, nevím jak dlouho, až se použitelně něco naučím. Takže můj plán bylo se v mezidobí nějaké práce učit to, co bych chtěla dělat a zkoušet se pak někde prodat. No, ale kámen úrazu je, že je problém i tu administrativní práci sehnat. Nemám v ní praxi, i když na pc a s Office umím. Mám tedy problém, že bývám nervózní na pohovoru, takže vypadám asi jak tele…
Mám jich za sebou víc, a i když to vypadalo nadějně, tak nakonec nic.
Nebo bylo ještě v plánu, že bych šla dělat třeba content editora - plnění webů - asi ne přímo copywritera, abych se dostala zase blíže, a práce s textem mě baví. No ale bohužel těchto pozic moc není a když už, tak hlavně jako brigáda, kde se dostávám ke své hlavní otázce:
Jak to chodí, když bych teda chtěla dělat tu brigádu (jsem na ÚP) a k tomu si vzít ještě nějakou, abych měla aspoň větší příjmy, než z podpory, aby se mi to hlavně vyplatilo. Je mi jasný, že s jakýmkoliv přívýdělkem se mi podpora zastaví. Ale jak to funguje dál například se zdravotním a sociálním, kdybych si vydělala třeba těma dvěma brigády cca 10k… I když by to byl příjem nic moc, pořád lepší, než podpora z ÚP a sezení na zadku doma. A taky by mi šlo o to, že bych si tím mohla získat tu praxi, co mi chybí. Samozřejmě s tím, že bych si v průběhu těch brigád nadále aktivně hledala práci. Děkuji za odpovědi, popřípadě názory, snad nejsem moc bláhová.
Jujáček
Omlouvám se, jestli to působí jako nějaká slátanina či mám moc romantické představy, ale tak… no…