Více CARu naráz

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
14.7.20 14:50

Více CARu naráz

Ahoj holky, chtěla bych se zeptat. Můžu jít na konzultaci zároveň do 2 CARu a až pak se rozhodnout, kde budeme pokračovat? 18.8. máme Apolináře, tak bych v tom týdnu ještě chtěla zkusit jeden CAR a podle první návštěvy se rozhodnout… Děkuji za odpovědi

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9272
14.7.20 15:05

Určitě můžeš :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.7.20 15:15

@kavenka děkuju, já právě aby to nebylo nějak propojený a nebyl z toho na pojišťovně problém..

• Citovat
  • Upravit
279
14.7.20 15:20

Určitě můžeš a doporučila bych to – pak se rozhodnete, kde vám víc líbí, kde vám připadnou profesionálnější, jaký navrhují postup (ideálně co nejvíc vyšetření před IVF) atd.
Na pojišťovnu tu konzultaci vykážou oba, ale to není problém, sama jsem to tak měla – člověk má právo na druhý názor. Jediné, co nejde, je když má člověk na jednom místě schválené IVF, tak to platí nějaké 3 měsíce, to pak nemůže o IVF ve stejném čase žádat na pojišťovnu jiná klinika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.7.20 15:32

@Arnoštice tak 18.8. jdeme k Apolináři a 7.9.do gennetu. Ale když jsem volala k Apolináři, tak více vyšetření dělají až po druhém neúspěchu :? A já bych chtěla trochu víc vyšetření, než spermiogram, hormonální profil a pohlavní nemoci :roll: a od známé vím, že v gennetu udělali hned před zahájením léčby veškerá vyšetření.. Byla na první konzultaci a udělají jim rozbor moči, imuno, genetiku, spermio, hormonální profil..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.7.20 16:42

Ahoj holky, měla bych na vás velkou prosbu. Vy která jste byla v ivf clinic olomouc horní lán, měla jste někdy více zamrazenych embryí nebo pouze jedno či dvě? Já mám za sebou druhy pokus a vždy z cca 17 embryí mi nakonec zamrazili jen jedno, tak bych chtěla vědět zda je to takto časté…moc vám děkuji pokud to pro vás ne no příliš tajné :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.7.20 13:29
@Anonymní píše:
Ahoj holky, měla bych na vás velkou prosbu. Vy která jste byla v ivf clinic olomouc horní lán, měla jste někdy více zamrazenych embryí nebo pouze jedno či dvě? Já mám za sebou druhy pokus a vždy z cca 17 embryí mi nakonec zamrazili jen jedno, tak bych chtěla vědět zda je to takto časté…moc vám děkuji pokud to pro vás ne no příliš tajné :)

Ahojky.mela jsem vždy mezi 14-19 oocyty, neoplodnily se maximálně dvě z toho.vzdy krásný vývoj do 3.dne a 5den už byla necelá polovina která to stejně na mrazák nedotahla..takže jsem měla jedno čerstvé a jedno zamrazene. Celkem jsem měla 3 velká ivf. posledni jsme měli s genetickou.dve embrijka. jedno zdravé a druhé s mozaikou.sla jsem na let za měsíc a ono se povedlo. stalo to ale ještě hodně sil a poupravila jsem si dávkování léků, abych zvýšila úspěšnost. pred pár dny se nám narodilo zdravé miminko.

• Citovat
  • Upravit
279
21.7.20 17:40
@Anonymní píše:
@Arnoštice tak 18.8. jdeme k Apolináři a 7.9.do gennetu. Ale když jsem volala k Apolináři, tak více vyšetření dělají až po druhém neúspěchu :? A já bych chtěla trochu víc vyšetření, než spermiogram, hormonální profil a pohlavní nemoci :roll: a od známé vím, že v gennetu udělali hned před zahájením léčby veškerá vyšetření.. Byla na první konzultaci a udělají jim rozbor moči, imuno, genetiku, spermio, hormonální profil..

No vidíš, tak už asi víš i odpověď, kam jít :)
Nešla bych do IVF bez vyšetření genetiky, základní reprodukční imunologie a rozšířeného spermiogramu (tj. s fragmentací DNA) – podle něho se pak volí laboratorní metoda oplozování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2195
15.8.20 10:45
@Anonymní píše:
Ahojky.mela jsem vždy mezi 14-19 oocyty, neoplodnily se maximálně dvě z toho.vzdy krásný vývoj do 3.dne a 5den už byla necelá polovina která to stejně na mrazák nedotahla..takže jsem měla jedno čerstvé a jedno zamrazene. Celkem jsem měla 3 velká ivf. posledni jsme měli s genetickou.dve embrijka. jedno zdravé a druhé s mozaikou.sla jsem na let za měsíc a ono se povedlo. stalo to ale ještě hodně sil a poupravila jsem si dávkování léků, abych zvýšila úspěšnost. pred pár dny se nám narodilo zdravé miminko.

Ahoj :) jak sis je poupravila?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
368
16.8.20 17:25

@Maanga no po ketu dávají v Ol utrogestan v přirozeném cyklu 0-0-2.ja si dávala před ketem 1-0-1 a od Ketu 2-0-2.cetla jsem, že utrogestan může lehce snižovat sliznici. Potom jsem užívala Wobenzym 5-5-5 a tabletu nedrolí, i když imuno v Ol vyšla negativně. na vlastní pěst jsem jela do Plzně a výrazná alergie na spermie, což se potom odráželo i v nepřijmutí embrijka.mela jsem vždy biochemická těhu. a přestali jsme se snažit přirozeně v mezičasech IVF.telo si tak odpočine od všech dráždivých podnětů. no a taky léky na štítnou žlázu euthyrox.byt jsem měla hodnoty v normě, ale t4hormon bylo potřeba pro těhotenství zvednout být byla v mezích nižší normy.ta štítka dělá hodně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2195
16.8.20 20:35

@MATYG hmm, zajimave.. a tu stitku mam taky, beru Euthyrox 100

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
315
18.8.20 20:37

Ahoj holky, můžu se ještě zeptat o jednotlivých vyšetřeních? Dnes jsme byli v pfc a dostali jsme žádanku na genetiku, kam jdeme 16.9. - nějaké centrum spadia. A když ještě toho 7.9. půjdeme do gennetu a také nám udělají genetiku, nebude to vadit? Gennet si dělá genetiku sám? Jelikož se mě ze spadii ptali, jestli jsem už někdy na genetice byla, že je prý jednou za život hrazena pojišťovnou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2195
18.8.20 21:08

@Pap949 jj, to se dela jednou a proplati to pojistovna, takze kazda dalsi vysetreni (stejna) si hradite sami, jedna se o gen. vysetreni partneru, karyotypy.. v podstate ani neni duvod delat to vickrat, tam se casem nic nezmeni, gen. vybavu mate porad stejnou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
315
18.8.20 21:22

@Maanga oki, děkuju za info. No já hlavně kvůli tomu, že toho 7.9.máme gennet a tam nám budou asi genetiku dělat. Tak jestli to mám v tom spadiu pak zrušit. Nebo říct v gennetu, že 16.9. na genetiku jedeme jinam :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.8.20 16:04

Více CARů naráz

Vidíte, a mně zrovna současná návštěva několika doktorů se stejným problémem přijde hrozná. Jednak je to plýtvání penězi (pak se musí dělat veřejné sbírky na vážně nemocné děti - protože uhradíme jednomu páru tři vstupní vyšetření ve třech CARech), ale přeci i plýtvání časem pacientů a zdravotníků, ne?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.