Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
1. To ti nikdo nepoví, co si bude vynucovat a co ne. Třeba to teprv přijde, třeba ne.
2. Pokud si sedne sama, tak je to v pořádku. Jestli máš strach, že vypadne z kočárku - kup si kšíry.
3. Na opruzeniny IMAZOL - krémpasta. Za dva dny máš po problému.
4. Na nočník bych dávala nejdřív až bude sama sedět.
@gabriela82 @mamartina
Zub právě ještě nemá žádný, tak možná to bude tím a průjem k tomu má taky někde, ale je to tak týden, co ji to teklo nohavicema, tak hjsem si myslela, že zuby a furt nikde ![]()
No tak to mám radost, to v kočárku budeme jezdit s řevem, když ji při každým sednutí položím zpátky
![]()
Jinak děkuji všem za odpovědi ![]()
@MartickaNela tak ono to může klidně chvilku trvat než se ty zuby proříznou, tak uvidíte, každopádně bych zkusila ten Imazol.
Jako jestli se v tom kočárku přitáhne a posadí sama tak bych ji nechala
Protože to pak taky nemusíte nikam dojít ![]()
@mamartina
Dobře zítra zajdem koupit ![]()
No právě ona se posadí jenom v kočárku zatím, z lezení už má náznak na boční sed, ale ještě to nedokáže.
@MartickaNela k te ranni posteli, myslim, ze je to v poradku, vecer vlastni postylka, rano se pritulit k mamince. Ja myslela ze si ji obcas vezmes vezmes i driv.
nocnik ale klidne kup driv, aby byl doma a zvykla si na nej.
@MartickaNela píše:
Ahoj holky mám pár dotazů či kontrolních otázek1). Dcera je zvyklá spávat ve své postýlce, většinou usíná sama bez nějakého většího divadla. Poprvé ji kolem 6-7h ranní a to si ji beru k sobě do postele, nakrmím a ona si ještě schrupne do 8 či 9h. Když má třeba nějaké bolení, tak nemám problém si ji vzít k sobě na celou noc (i když ted už se to stává málo, protože šíleně kope a roztahuje se). Ale dělám to, jen že jsem zatím nezaznamenala, že by si vymrčovala, že chce spát s námi. Je na to ještě malá, přijde to později až?
2). Právě se nám rozlezla v obou směrech, šteluje se na sezení z lezení, ale furt ji to nejde, za to v kočárku se posadí sama, protože si pomůže. Jak moc je riskantní ji nechávat?
3). Nikdy jsme neměli problém s opruzeninami, vyrážkami, prostě ničím zatím. Většinou kakala 1 max 2krát denně. Ted poslední dva dny, se pořádně nevykaká, za to každou půl hodinu vyměňuji plínu, protože tam má prdnutý nebo maximální malý bobek. K tomu má, ale úplně červený zadeček
zkusili jsme Nivea na opruzeniny, bepanthenol, ted zkoušim sudocream… vím, že opruzeniny, jsou celkem časté, ale už tam z toho má jakoby boláky. A mám strach, aby ji něco netrápilo, ale žádnou novou potravinu jsme nezaváděli, co by ji mohla dělat problém
Nevíte co by to mohlo mít za příčinu?
4). A ještě bych se chtěla zeptat od kdy je všeobecně dobré zkoušet dítě dávat na nočník. Vím, že na to musí být sama připravena, ale kdy můžou být takový ty první pokusy jestli už připravená je. A jsou nějaké dobré rady do začátku?
Děkuji Všem, kteří budou reagovat
Syn má 18m, usíná sám ve svém pokojíčku ve své postýlce bez problémů, když v noci hodně pláče, vezmu ho dospat k nám do postele, to může být tak 2× za týden, někdy ho tam vezmu ráno, vstává kolem 5. hodiny, když si ho vezmu do postele k sobě tak ještě třeba na hodinu vytuhne.. zatím si nic večer nevymrčuje..
JEstli už leze a šteluje se do sedu tak bych to zas tak nehrotila to sezení v kočárku, posílená už bude, zas se z toho podle mýho dělá strašný drama. Tak nenechala bych ji tam sedět pět hodin ale jinak teda to nevidím nijak dramaticky.
Opruzeniny nás začly trápit taky až nějak později, bud když sní rajče nebo když lezou zuby, větrat, nechávat holou prdelku, omývat černým čajem, nejvíc pomohl PITYOL.
Na nočník neporadím, syn i ví k čemu je, ale protože je to pobuch, tak prostě nevydrží na tom nočníku sedět, takže sedne vstane sedne vstane, šlápne do něj, sedne si na něj naopak, vstane a tak pořád dokola
Nakonec ho zvedne nad hlavu (takže kdyby v něm něco bylo tak to má na hlavě), aby zkonroloval, jestli se mu přece jen něco nepovedlo ![]()
Na opruzeniny za. mě Imazol! Je. v tom. clotrimazol, takže ničí. kvasinky a fakt je super!
Ahoj, odpovídám na 2. Já používám babypanthen doporučila jsem ho i kamarádkám, které měly stejný problém s opruzeninami a teď si ho moc pochvalují. Tak ho taky vyzkoušej ![]()
@krista27 píše:
Ahoj, odpovídám na 2. Já používám babypanthen doporučila jsem ho i kamarádkám, které měly stejný problém s opruzeninami a teď si ho moc pochvalují. Tak ho taky vyzkoušej
Naštěstí už je to zažehnáno, asi to byl opravdu následek virózy, jinak malé zabral ten sudokrém
Ale děkuji budu na to myslet ![]()