Břišní svalstvo u dětí

2183
24.5.13 21:47

břišní svalstvo u dětí

Ahoj maminky, starší syn budou mu 3 má asi slabé břiš í svlay. když chci aby se z lehu posadil tak se nepřitáhne, ale musí se opřít přez loket a jít nahoru jakoby přez bok. je to v jeho věku normální něbo by měl cíleně ty svaly posilovat trénovat? je hubeny, pohyblivý až až, energie taky dostatek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4648
24.5.13 22:34

Kdysi jsem někde četla, že malé děti toto neudělají. Staršímu je přes šest a už sed-leh udělá, mladší má necelé čtyři a zvedá se přesně jak popisuješ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3807
24.5.13 23:45

No Tobík ( 3roky ) s tím má taky trochu problém, chvíli jsem nad tím dumala, jestli je to normální ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8284
25.5.13 03:27

Mne jeste nikdy nenapadlo toto zkoumat, zitra se musim podivat, jak si z lehu seda.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1212
25.5.13 05:42

Syn (3 a čtvrt) má drobnou pupeční kýlu. Doktorka na chirurgii řekla, že s operací ještě počká a ať zatím cvičí sedy lehy. Tak jsme to doma zkoušeli, nejde to. Ani když mu držím nohy. Když ho chytnu za ruce, tak se přitáhne, ale to se tahá nahoru rukama a ne břichem. Vstává přesně, jak popisuješ - přes bok nebo se přetočí na břicho a pak na všechny čtyři.

Po konzultaci s kamarádkou fyzioterapeutkou jsme začali cvičit jinak. Prý tenhle způsob sedu (napřímo z lehu na zádech) není pro takhle malé děti vůbec vhodný a fyziologický.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2183
25.5.13 09:32

Moc dekuju ta reakce. prave ze vcera jsem videla jak se snazi jit primo a neslo mu to. tak jsem rada, ze to je v pohode.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2183
25.5.13 09:33
@strace píše:
Syn (3 a čtvrt) má drobnou pupeční kýlu. Doktorka na chirurgii řekla, že s operací ještě počká a ať zatím cvičí sedy lehy. Tak jsme to doma zkoušeli, nejde to. Ani když mu držím nohy. Když ho chytnu za ruce, tak se přitáhne, ale to se tahá nahoru rukama a ne břichem. Vstává přesně, jak popisuješ - přes bok nebo se přetočí na břicho a pak na všechny čtyři.Po konzultaci s kamarádkou fyzioterapeutkou jsme začali cvičit jinak. Prý tenhle způsob sedu (napřímo z lehu na zádech) není pro takhle malé děti vůbec vhodný a fyziologický.

ni malej ma taky pupecni kylu uz od miminka. ale zadny cviky na to nema. muzes mi rict jak cvicute to brisko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1212
26.5.13 21:07

@marieondatra
Máš SZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2183
27.5.13 09:43