Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj maminky, starší syn budou mu 3 má asi slabé břiš í svlay. když chci aby se z lehu posadil tak se nepřitáhne, ale musí se opřít přez loket a jít nahoru jakoby přez bok. je to v jeho věku normální něbo by měl cíleně ty svaly posilovat trénovat? je hubeny, pohyblivý až až, energie taky dostatek.
Kdysi jsem někde četla, že malé děti toto neudělají. Staršímu je přes šest a už sed-leh udělá, mladší má necelé čtyři a zvedá se přesně jak popisuješ.
No Tobík ( 3roky ) s tím má taky trochu problém, chvíli jsem nad tím dumala, jestli je to normální ![]()
Mne jeste nikdy nenapadlo toto zkoumat, zitra se musim podivat, jak si z lehu seda.. ![]()
Syn (3 a čtvrt) má drobnou pupeční kýlu. Doktorka na chirurgii řekla, že s operací ještě počká a ať zatím cvičí sedy lehy. Tak jsme to doma zkoušeli, nejde to. Ani když mu držím nohy. Když ho chytnu za ruce, tak se přitáhne, ale to se tahá nahoru rukama a ne břichem. Vstává přesně, jak popisuješ - přes bok nebo se přetočí na břicho a pak na všechny čtyři.
Po konzultaci s kamarádkou fyzioterapeutkou jsme začali cvičit jinak. Prý tenhle způsob sedu (napřímo z lehu na zádech) není pro takhle malé děti vůbec vhodný a fyziologický.
Moc dekuju ta reakce. prave ze vcera jsem videla jak se snazi jit primo a neslo mu to. tak jsem rada, ze to je v pohode.
@strace píše:
Syn (3 a čtvrt) má drobnou pupeční kýlu. Doktorka na chirurgii řekla, že s operací ještě počká a ať zatím cvičí sedy lehy. Tak jsme to doma zkoušeli, nejde to. Ani když mu držím nohy. Když ho chytnu za ruce, tak se přitáhne, ale to se tahá nahoru rukama a ne břichem. Vstává přesně, jak popisuješ - přes bok nebo se přetočí na břicho a pak na všechny čtyři.Po konzultaci s kamarádkou fyzioterapeutkou jsme začali cvičit jinak. Prý tenhle způsob sedu (napřímo z lehu na zádech) není pro takhle malé děti vůbec vhodný a fyziologický.
ni malej ma taky pupecni kylu uz od miminka. ale zadny cviky na to nema. muzes mi rict jak cvicute to brisko?