Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Bydlíme na konci města v dost klidné lokalitě, na úplném konci sídliště a naše bytovky tvoří uzavřený čtverec. Je tu jen pár stromů (ale velikých, takže dělají fajn stín) a pod nimi je (nebo spíš kdysi bylo) pískoviště cca 150×150cm. Měla jsem v plánu koupit motyčku, okopat tu hrůzu od kytek, vyhrabat ten hnusnej starej písek, dát pod to plachtu a navézt novej písek.
Jenže manžel mi řekl, že si koleduju o pokutu, protože je to pozemek města a že písek musí mít atest. Našla jsem i zákon ohledně toho atestu, takže asi nekecá ![]()
žádali jste někdo město o pískoviště? Nejde mi o žádný extra velký hřiště, to pískoviště by mi stačilo, další je na druhém konci města a slejzají se tam různí pochybní (bílí) obyvatelé ![]()
vážně bych mohla dostat pokutu, když bych tam ten písek (byť s atestem, dá se sehnat na netu) navezla? ![]()
musela bych mít na tý žádosti podpisy třeba sousedů? A komu to poslat, přímo starostovi? Kalouskovi? ![]()
díky za rady
Zkusila bych poslat dotaz mailem na mestsky urad, tohle ma vetsinou na starosti odbor zivotniho prostredi.
Ja myslim, ze pokud nabidnes, ze se o hriste sama postaras, prijmou to vsema deseti ![]()
No asi by to chtělo poptat se na úřadě…
A myslím, že pokutu bys mohla dostat i za písek s atestem…proběhlo médii, že pán dostal pokutu za to, že posekal městský trávník ![]()
Já se o to klidně postarám, ale zase bych nerada, aby mi tam pak naházeli při sekání trávu atd., protože jim to bude fuk, když se o to nestará město atd.
pokuta za posekaný městský trávník, no to je mazec ![]()
Pochybni bili lide? Jakoze kdyz jsme bili, tak jsme hned pochybni? Rasistko
![]()
http://ekolist.cz/…zahradniceni
Taková malá nejapná myšlenka, i když nevím jak to udělat, aby sousedi nepoznali, že to děláš ty, leda si na to objednat firmu a dát jim falešné jméno ![]()
Když požádáš město, tak je možný, že to zařídí na jednání o rozpočtu na přespříští rok ![]()
@ncc1701 no my tu máme jen dvě romské rodiny a ti jsou fakt slušní, bordel tu dělají jen bílí a na dávkách ![]()
@Žirafátko píše:
@ncc1701 no my tu máme jen dvě romské rodiny a ti jsou fakt slušní, bordel tu dělají jen bílí a na dávkách
To mas stesti, my jsme v cele ulici jen dva „bile“ vchody ![]()
@ncc1701 zas tu máme toho kalouska. Kolem jeho domku se nedá ani projít, lidi mu tam hází složenky ![]()
@Gladys bych si asi musela koupit burku nebo tak něco
.. já sem doufala, že by to mohli udělat už tohle léto ![]()
@Žirafátko píše:
@ncc1701 zas tu máme toho kalouska. Kolem jeho domku se nedá ani projít, lidi mu tam hází složenky
Ty bydlis vedle Kalouska?
Haha ![]()
Ad Guerilla gardening… úplně se vidím, jak jdu v noci svítíc si na to mobilem, okopávám trávu a tahám psí houna z pískoviště ![]()
kamarádka žádala (s tím, že by to „vybudovala“ na vlastní náklady, chtěla jen povolení) a dostala akorát vynadáno, že když je to městský pozemek, muselo by to pak město udržovat (i když to po nich nikdo nechtěl) a že má smůlu.
@ncc1701 úplně vedle ne, kousek. Jezdí tu v nenápadných tmavých audi s neprůstřelnými skly ![]()