Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Děkuji holky za uklidnění…
![]()
Příspěvek upraven 05.06.22 v 07:58
@D284 Mě pan doktor pro jistotu znovu na ten cukr poslal…I když jsem ho předtím měla v pořádku…A dokonce jsem měla i rezervu.
Ale říkal že se to může v průběhu těhotenství měnit… ![]()
Ale tak co…radši půjdu 10× zbytečně na vyšetření než něco podcenit ze jo…
![]()
@flavi
Děkuji holky za uklidnění…
![]()
Takže je dost možné že te plodové vody mám prostě víc bez příčin ano? A nebo max ta cukrovka. Že to nemusí znamenat že by byl malej nějak nemocný, měl nějakou vadu nebo tak…???
Ono ja si pořád říkám, že kdyby měl nějakou vadu tak ta plodové voda by byla třeba dřív zvýšená, a pan doktor by na těch screeningak něco viděl…1 i 2 a vlastně i teď ten třetí screening byl bez nějakých odchylek malyho…
Mám to i ve zprávě…
Re: Polyhydramnion zjisteny bez morfologickych odchylek plodu.
A jeden vitální plod bez zjistenych sonoanatomickych odchylek. A pan doktor ke kterému chodím je uznávaný. Takze jako je opravdu pečlivý.
A jak už jsem psala všechny screeningy jsem měla ukázkový. včetně vody…Ta voda byla až teď…Tak třeba se malej fakt jen vycural.
A bud to bude bez příčin a nebo teďa max.ta cukrovka. Hlavne ne nic jiného… ![]()
Ale děkuji za zprávy…Uklidňující mě…
![]()
Jinak diskotéky mi tam dělá malej pěkný.
..Si kolikrát říkám že tam dělá salta..
. Ale tak co bych chtěla když už teď má 1900g…
![]()
@Tereza2609 no to samozřejmě
jen sem ti chtela říct ze se mi to samo srovnalo po těch 14 dnech.. takže se nestresuj ![]()
@D284
Ju..Snad mě se to taky srovná…
At je to klidně ta cukrovka…Hlavně aby byl malej zdravej.Ale zase kdyby mu něco bylo nějaká odchylka, vada std tak by se na to už přišlo myslím…A ja jeste před měsícem a pul mela vodu normálni…Celé tehu to tak bylo…tak třeba to bylo jen chvilkou…
Ze ji bylo víc…
![]()
Kazdopadne na x odběru krve na cukrovku se opravdu těším…
![]()
@Tereza2609, mě se to začalo objevovat už před 30 TT. Takže 32, už je daleko lepší. Důležitá je i další kontrola, jestli vody přibylo…což mě ano, maximálně jsem byla ráda, když jí bylo stejně… Jinak já pak už měla u miminek i zdvojené kontury ( že by mělo být tlusté, prostě následky cukrovky) ale Mimi bylo úplně v pohodě. Jinak ultrazvuk miminka vždy vše v pořádku.
Pro klid si můžeš nasadit dietu, tím by stejně doktoři začali.
A do další kontroly se co nejvíce uklidnit. Až ta ukáže, jestli to tak je, či není ![]()
@Tereza2609 hele já jsem měla plodovou vodu a vše v normě po celou dobu také v tom 30tt se zvýšila to mi řekla moje gynekoložka o možnosti že se miminko prostě vyčůralo
no a já sem začala také hledat na netu atd … pak sem si přečetla kolik holek to mělo také takže sem si řekla že uvidím po těch 14 dnech.. bylo to nekonečné čekání teda ale samozřejmě na kontrole pan doktor říkal také že se asi jen vyčůralo.. také mi ve 13tt říkali že mám riziko vývojové vady … také ve 20tt neprokázané..
![]()
@flavi
Děkuji za zprávu…No já doufám že to nic nebude…
Ze teda maximálně pokud něco tak že ta cukrovka…Myslím, že to je to nejmenší v porovnání s tím co jsem se dočetla… ![]()
Ale pevně doufám, že kdyby malýmu mělo něco být tak by se na to přišlo už dříve…
A že to že před měsícem měl vody normálně a teď najednou víc…Tak třeba se taky jen vycural…Už jsem to taky slyšela, že to může být tím…
Obsah žaludku, močového měchýře a i ledviny vše říkal doktor že je v pořádku…
![]()
@D284
Tak to mě vyšlo všechno v pořádku…Dokonce říkal doktor, že to vyšlo i lépe než se čekalo… ![]()
Na 2.screeningu jak se kontroluji orgány a jestli vše funguje atd vše v poradku…Jen jsem měla níž placentu tak si mě doktor pozval po 4 týdnech znovu na UTZ jestli vylezla nahoru.
Takže to jsem byla 26.4 a vylezla a znovu malyho kontroloval tak celkově a vše včetně vody bylo v pořádku…
Takže věřím že to buď nemá žádný důvod že vody bylo víc. A nebo max ta cukrovka že se mi rozjela… ![]()
Hele mám asi obdobnej „problém“, cca před měsícem jsem byla na kontrole, to jsem byla nějakej 24tt a najednou doktorka, že mám víc plodový vody… všechny screeningy dopadly dobře, rizika vad uplně minimální… tak jsem taky pak googlovala
jinak mě furt říkají, že je velikej, jako fakt na tý horní hranici velikosti, tak jsem čekala, že mi vyjde cukrovka a nic… teď jsem 28tt, tak uvidíme, ale řikala mi, že je to jen její odhad tý vody, že ta voda ani změřit vyložině nejde.. ale asi mi to teda nemusela vůbec řikat ![]()
@Katkaa9926
Malej je taky větší…Váhu odhadem ma 1902g a když ho měřil ukázalo mu to ze je větší.
Dle crl to bylo 31+5 a malwj odpovídal 32+4… ![]()
Ale to on už byl při tom 2.screeningu větší o týden.
Moc když mi kontrolovali tak nic…Tak jsem zvědavá.
Ale myslím že malej bude v pořádku…Chodím k lékaři který je uznávaný a ma dobrou techniku takže doufám že kdyby něco tak by to už poznal dávno…Nebo by aspoň nějaká hod Ota vyšla špatně…Za celou dobu vše v pořádku…Az ukázkový…Tak snad… ![]()
Ahojky holky…:-) Tak dneska jsem.mela kontrolní UTZ kvůli zvýšené té plodovce…
Jak.jsem psala 3.6 jsem měla AFI 30,5.Dle UTZ nic vidět nebylo mimco dle utz v pohode.
Byla jsem znovu na ty cukrovce-negativní,
krev co mi nabiraly na ty infekce-negativní.
No a dnes jsem byla na UTZ. U jiného doktora zastupující mého doktora.
No a AFI naměřeno 31…
![]()
Doktor koukal malymu na mozek zkoumal mu tam průtoky ty jsou prý v pořádku.
Celé těhotenství v pořádku a prostě ve 3.trimestru tohle. ![]()
Nikdo mi nedokáže říct proč je tam te vody víc.
Malej je větší než by měl být.
Přikládám zdrav. zprávu.
Začínám být lehce nervózní aby neměl malej nějakou vyvojou vadu.
I když na UTZ se nic nenašlo. Zaludek, močák kontrolovány toho 3.6 a v pohode.
@Gabulle Dobrý den tak jak vám to vše dopadlo??;-) Nebo jak se to vyvíjí?? ![]()
@Tereza2609 píše:
@Gabulle Dobrý den tak jak vám to vše dopadlo??;-) Nebo jak se to vyvíjí??
Ultrazvuk jsem od té doby neměla, takže velikost nevím. Mám potvrzenou těhotenskou cukrovku a teď mají všichni doktoři dovolenou. Takže mám kontrolu až za 14 dní. Zítra začínám 28.tt.
@Tereza2609 ahoj jak si dopadla? Omlouvám se ze reagují tak pozdě měla sem teď na pilno mám měsíc po porodu ![]()