Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda vadí videohovory s miminkem? Vola nám babička, nebydlí daleko a vždycky chce malého vidět. Má 5 měsíců. Mluví na něho a on se tváři dost zmateně, tak mu ji manžel ukáže v displeji. Nevím, jestli mu to jeho hlavička je schopna probrat a neškodí mu to…
Ne, miminu je to jedno a neškodí to, babičce to dělá radost.
A co přesně by se mělo stát? Jestli se ti to nezdá, tak to holt nedělej. ![]()
@prejeta_zaba píše:
A co přesně by se mělo stát? Jestli se ti to nezdá, tak to holt nedělej.
vycukaná prvomatka má problém s tchýní…
Našim dětem se to líbilo. A babičky to potěšilo. Není problém.
Ne. A co jsem videla, tak i odbornici, kteri velice nedoporucuji vystavovani malych deti obrazovkam vetsinou rikaji, ze videohovory s rodinou jsou vyjimka.
Jinak pro takhle male mimino je to nejspis flek co dela zvuky, ale nebala bych se, ze mu to neco udela.
Od mala delame videohovory s kdekym…je uzasne, ze to dnes jde..moje babicka bydli hodne daleko a je super, ze muze videt pravnouce aspon takhle casteji a uz od mala..tak od roku a pul vyzaduje vidoehovory dcera sama..ze chce videt babicku, tetu, dedecka..nebo jim, chce neco ukazat
…je to lepsi, nez davat na ucho na telefon ![]()
Hele my máme babičku daleko, ona s malým často dela videohovory od miminka a když k ni přijedeme, normálně ji pozná ![]()
Přišla jsem na to tak, ze se před ni nikdy nestydí jako před cizími lidmi a normálně se k ni má
to třeba druhé babičky se zpočátku boji, a trva hodinu až dvě, než si zvykne. Ta s nim videohovory nedělá ![]()
Delam pravidelne s moji mamou, protoze bydli daleko a nemela moznost se sem dostat (covid a jiny stat) a maly to miluje.
Hele, bez videohovoru bych kolikrát asi syna ani neuspala
partner mu zpiva před spaním, což já neumím, takže když měl přijet fakt pozdě, tak zpíval prostě skrz videohovor ![]()
Edit- nijak ho to nepoznamenalo ani neublizilo ![]()
@Tarjei píše:
No jasne, ukradne to miminku dusi![]()
![]()
Dik, jsem vecerela a malem se zadusila
![]()
@Ou píše:
vycukaná prvomatka má problém s tchýní…
Jsem tchyně a mám nevěstu prvomatku.
Je to hodně náročný, bolavý, nikomu nepřeji prožívat to co my.
Bydlí od nás kousek, ale malou nemůžeme vidět. Jen jednou za měsíc, kouknout do kočárku. Protože nevěstu stresuje, když kdokoli sahá na její dítě. Může jen ona a náš syn. Fotku pošle jednou za týden až deset dní. Co bychom prý na ni viděli… Koupit nic nesmíme - myšleno, že se jí předem ptám, co bych mohla koupit. Ne nevyžádané věci. Nesmíme se na nic zeptat, protože ji to uráží. Kočárek vezt nemůžeme, nikomu ho nepůjčí. Jako, že by šla vedle mě. Ona veze a já můžu jít vedle ní. Ale nesáhnout do kočárku…
Manžela to úplně zlomilo, snaží se vnučku vytěsnit. Syn říká, že je normální, když matka chce být plně napojena na své dítě. Že je matka a má právo si rozhodovat, kdo a kdy se k malé může přiblížit.
Prý to samé mají i její rodiče. Tak snad to tak je. Aby z nás nedělala blbce a její rodiče tam nejezdili, když je náš syn v práci.
Takže nevidíme, jak naše vnučka roste. Jaké dělá pokroky. Z fotky obličeje toho moc vidět není.
Anonym - je to moc bolavé.
My máme rodinu 600km daleko a videohovory děláme skoro každý den, občas je ukazeme i miminku, i když to z toho moc rozum nemá, ale už u syna bylo vidět, že si tak na prarodiče zvyká. Mnohem blíž má k babičce, se kterou si od miminka každý den volal a vidí ji 3× do roka, než k babičce, která se jednou za týden stavi chvíli na kafe.
@Anonymní píše:
Jsem tchyně a mám nevěstu prvomatku.
Je to hodně náročný, bolavý, nikomu nepřeji prožívat to co my.
Bydlí od nás kousek, ale malou nemůžeme vidět. Jen jednou za měsíc, kouknout do kočárku. Protože nevěstu stresuje, když kdokoli sahá na její dítě. Může jen ona a náš syn. Fotku pošle jednou za týden až deset dní. Co bychom prý na ni viděli… Koupit nic nesmíme - myšleno, že se jí předem ptám, co bych mohla koupit. Ne nevyžádané věci. Nesmíme se na nic zeptat, protože ji to uráží. Kočárek vezt nemůžeme, nikomu ho nepůjčí. Jako, že by šla vedle mě. Ona veze a já můžu jít vedle ní. Ale nesáhnout do kočárku…
Manžela to úplně zlomilo, snaží se vnučku vytěsnit. Syn říká, že je normální, když matka chce být plně napojena na své dítě. Že je matka a má právo si rozhodovat, kdo a kdy se k malé může přiblížit.
Prý to samé mají i její rodiče. Tak snad to tak je. Aby z nás nedělala blbce a její rodiče tam nejezdili, když je náš syn v práci.
Takže nevidíme, jak naše vnučka roste. Jaké dělá pokroky. Z fotky obličeje toho moc vidět není.
Anonym - je to moc bolavé.
To vypadá spíš na to, že ji vlivem hormonů přeskočilo. Jak je vnučka stará? Tenhle stav netrvá obvykle déle než půl roku. ![]()
Chápu, že je to bolestivé a navíc je to hnusné.