Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Maminky přeji krásný večer. Vím že toho tu je víc, ale nechci tu hledat a pátrat jestli má někdo ten sám problém, ale chci se zeptat mam 7 týdenního syna a tak jako každý máme vigantol. No, ale prvně mu dělal problémy jako bolest bříška což jsem vyřešila BioGaiou a místo vigantolu jsem objednala Swans kapky, které mají přijít cca ve středu. Zhruba 10 dni jsem nekapala nic a ted dva dny zpět už z obavy jsem zase kapla vigantol a od te doby je malý nervózní nikde jinde neusne než v náručí a když se položí hned se probudí a pláče, bolest bříška bych vyloučila, protože hned když je u mě uklidní se a je klid, akorát mě to strašně omezuje ho pořád mít v rukách, přece jen musím uvařit, poklidit atd.. Měl někdo taky podobný problém? Popřípadě kdy to Vaše prcky přešlo
Děkuji za jakoukoli odpověď.
@Terul12 ahoj, Vigantolem to nebude..ale v tomhle věku jsem hodně používala šátek (nosila jsem na úvaz „kolébka“) Hodně mi to ulevilo - jak píšeš, vaření, věšení prádla, sama jsem se chtěla najíst…tak pouvažuj nad šátkem (určitě se ti bude ještě hodit i později!) Bez něj bych snad nepřežila první 3 měsíce - a to byla malá celkem hodná) hodně jsem ho využila na dovolené. Jo a nošení v šátku taky hodně ulevuje bříšku ![]()
@Terul12 přesně tohle měl náš malý z vigantolu. Přestala jsem ho dávat, ono se to pár dní nepodělá
teď kapu vit D od jamiese (či jak se to píše)
Nedávej vigantol, ono to těch pár dní fakt nic neudělá.
@verulicek, no myslela jsem si taky že ne říkala jsem však to jsou kapky a opak byl pravdou. Před nasazením bylo vše v pořádku, začala jsem kapat a trápilo bříško to jsem vyřešili biogaiou ihned jsem vysadila a klid super mohu napsat zlaté dítě spal i 6 hodin v kuse bez kojení a v pátek jsem kapla zase no a začalo tohle. Mám babyvak ale syn je dost těžký ma už 6kg a mám problém se zady a dlouho ho neunesu
@martina.se noo jsem z toho úplně na prášky, ať už přijdou ty swansky.
Podle mě je lepší pár dní vynechat, než nadělat malému v bříšku paseku tímhle hormonem
Buďte v klidu, ono se to o pár dní opravdu nepodělá ![]()
@Terul12 píše:
@martina.se noo jsem z toho úplně na prášky, ať už přijdou ty swansky.
vynech ten debilní vigantol. U nás to dělalo fakt peklo
já nedávala nic téměř měsíc, ono se to nezblázní - stačí dítko „slunit“ ![]()
Holky, chci se zeptat. Sestra má 7- týdenního chlapečka, který je neustále nevrlý. Přes den pořád brečí, nemůže zabrat, tak ho musí uspávat v náručí a při spánku držet, jinak je hned vzhůru. Přes noc spí v pohodě 7 hoidn. Myslíte si, že je to tím déčkem?
Jo holky děkuji moc, jak trošku svítí oskar hned dávám do kolébky k balkónů a já začala kvůli Deniskovi brát rybí tuk ať má aspoň nějakou trošku v MM. Kdo by řekl že kapky, kterémmají být užitečné jsou úplně na h… ![]()
Teď řešíme ten samý problém. Malému jsou tři týdny, po nasazení vigantolu velké bolesti bříška, moc nepomáhal ani espumisan, tak jsme po dohodě s pediatrem vysadili. Je to tři dny nepotřebuje ani espumisan zlaté miminko. Mám obavu z toho až znovu zkusíme nasadit vigantol. Doktor se mi vysmál, když jsem mu řekla, že si myslím že malého bolí břicho po jedné kapce vigantolu. Prý to není možné. ![]()
@Terul12 Měli jsme to stejně. A ruce trochu volné začínám mít až teď, kdy dceři budou 3 měsíce a začínají jí zajímat hračky a rozhlíží se po bytě, takže už mi vydrží chvíli na lehátku a díky BioGaie a Espumisanu tak netrpí na koliky a prdíky. Ale jsou dny lepší a horší. Vigantol jsem nevysadila. Ze začátku třeba nechtěla nosit v klubíčku, teď se jí to naopak líbí, protože má výhled a i jí to na ty prdíky už pomůže. Celkově jí ale prostě během dne z ruky moc nedám, protože ten pohyb, houpání a střídání poloh jí asi holt pomáhá na žaludek - ona i dost ublinkává, takže potřebuje být často ve zvýšené poloze.
@Veruzka.D Já jsem to taky řekla pediatrovi a musím říct že jeho reakce byla kladná řekl že nevadí, ale ať mu začnu kapat aspoň ty Swansky. Každopádně určitě taky neberte a buď si někde sežeňte ty Swans jsou přírodní tak samo jako BioGaia na prdíky, akorát se dají těžko sehnat
ale furt lepší než trápit mimísky nějakým svinstvem které jim akorát dělá zle. Nejhorší na tom je to, že když jsem v pátek kapla asi po týdnu 2 kapky tak se to s námi táhne do dneška, malý je dost uplakaný, neklidný dokonce se i budí s brekem a v postýlce neusne což jindy problém nebyl a teď když ho tam dám začne plakat tak že je rudy jak HellBoy ![]()
@Tullia ano malý taky trošku ublinkává a má radši zvýšenou polohu, ale fakt je dost těžký váží 6 kg a často se mi vyhazuje ploténka což mi taky moc neusnadňuje ![]()