Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ja myslim ze neni treba resit…proste nekdo dava nekdo nedava (ja taky nedavala v lete vubec a v zime sporadicky kdyz mam dite porad venku)…kazdy dle sveho uvazeni
to je stejny jak zensky co ockuji nechapaji zensky co neockuji a naopak…proste kazdy ma jiny pristup k veci a je dobry naucit se ho respektovat.
mikitaa píše:
ja myslim ze neni treba resit…proste nekdo dava nekdo nedava (ja taky nedavala v lete vubec a v zime sporadicky kdyz mam dite porad venku)…kazdy dle sveho uvazenito je stejny jak zensky co ockuji nechapaji zensky co neockuji a naopak…proste kazdy ma jiny pristup k veci a je dobry naucit se ho respektovat.
Máš pravdu, je to každého věc, ale i dětem v nemocnici se Vigantol podává denně, tak asi na tom něco bude.
Anonymní píše:mikitaa píše:Máš pravdu, je to každého věc, ale i dětem v nemocnici se Vigantol podává denně, tak asi na tom něco bude.
ja myslim ze neni treba resit…proste nekdo dava nekdo nedava (ja taky nedavala v lete vubec a v zime sporadicky kdyz mam dite porad venku)…kazdy dle sveho uvazenito je stejny jak zensky co ockuji nechapaji zensky co neockuji a naopak…proste kazdy ma jiny pristup k veci a je dobry naucit se ho respektovat.
Tak zrovna tam to opodstatnění asi má, když jsou děcka zavřená celý den uvnitř a nedostanou se na sluníčko.
A co když tam je třeba kvůli sledování po pádu a může s matkou běžně ven? Všechny děti nejsou jen zavřené v postýlkách, ale to je jedno. Už to neřeš.
Dcera je na UM a vigantol dávám. Doktorka nám pouze vysadila kanavit(který jsem dávala při kojení). U první dcery taky tak.
ahojky já když jsem plně kojila, dávala jsem jednu kapku a teď kojíme a dokrmujeme UM a doktorka mi řekla, že mám dávat kapky dvě ![]()
ivuska.h píše:Anonymní píše:Proč nedat – riziko předávkování (v tuku rozpustný vitamín), existuje podezření na souvislost se špatným spaním dětí, souvislost s autismem… A taky třeba jen proto, že si vit. D umíme vyrobit sami, takže je dobré vzít v potaz, jestli dítě skutečně může trpět nedostatkem či ne (typicky zimní miminka, lidé žijící v severnějších státech atd.).
Má se dávat minimálně do roka. My dáváme dokoce liché dny 3 kapky a sudé dny 2 kapky, protože jsme větší a to máme teprve 4 měsíce. Nějak nechápu proč to mimču nedat. Jó, kdybych jí musela nechávat píchat, tak si to rozmyslím, ale tahle forma je přijatelná, mě to nic neudělá a mimču jenom prospěje
.
ale miminka si ho sami vyrobit neumí, četla sem že dětský tělo neni schopno vyrobit si vitamin D až po roce, proto do roka se dávat má. já ted dávam i když sme na um, ted nám bude rok a v létě dávat nebudu a v zim ězase začnu do těch dvou let. akorát mi zaráží většina holek dává kapky dvě, my sme taky vetší a dr řek jen jednu, tak sna mu nedávam málo…
jajinka veverka píše:ivuska.h píše:ale miminka si ho sami vyrobit neumí, četla sem že dětský tělo neni schopno vyrobit si vitamin D až po roce, proto do roka se dávat má. já ted dávam i když sme na um, ted nám bude rok a v létě dávat nebudu a v zim ězase začnu do těch dvou let. akorát mi zaráží většina holek dává kapky dvě, my sme taky vetší a dr řek jen jednu, tak sna mu nedávam málo…Anonymní píše:Proč nedat – riziko předávkování (v tuku rozpustný vitamín), existuje podezření na souvislost se špatným spaním dětí, souvislost s autismem… A taky třeba jen proto, že si vit. D umíme vyrobit sami, takže je dobré vzít v potaz, jestli dítě skutečně může trpět nedostatkem či ne (typicky zimní miminka, lidé žijící v severnějších státech atd.).
Má se dávat minimálně do roka. My dáváme dokoce liché dny 3 kapky a sudé dny 2 kapky, protože jsme větší a to máme teprve 4 měsíce. Nějak nechápu proč to mimču nedat. Jó, kdybych jí musela nechávat píchat, tak si to rozmyslím, ale tahle forma je přijatelná, mě to nic neudělá a mimču jenom prospěje
.
Tak to slyším opravdu poprvé, máš na to nějaký zdroj, odkud čerpáš? Nezdá se mi to moc pravděpodobné…
ivuska.h píše:jajinka veverka píše:Tak to slyším opravdu poprvé, máš na to nějaký zdroj, odkud čerpáš? Nezdá se mi to moc pravděpodobné…ivuska.h píše:ale miminka si ho sami vyrobit neumí, četla sem že dětský tělo neni schopno vyrobit si vitamin D až po roce, proto do roka se dávat má. já ted dávam i když sme na um, ted nám bude rok a v létě dávat nebudu a v zim ězase začnu do těch dvou let. akorát mi zaráží většina holek dává kapky dvě, my sme taky vetší a dr řek jen jednu, tak sna mu nedávam málo…Anonymní píše:Proč nedat – riziko předávkování (v tuku rozpustný vitamín), existuje podezření na souvislost se špatným spaním dětí, souvislost s autismem… A taky třeba jen proto, že si vit. D umíme vyrobit sami, takže je dobré vzít v potaz, jestli dítě skutečně může trpět nedostatkem či ne (typicky zimní miminka, lidé žijící v severnějších státech atd.).
.
nuuu kde sem to četla ti už vážně nepovim protože to je už dávno , to sem byla ještě těhu, nákej časopis myslim, nebo na netu já fakt nevim ,ael opravdu sem to četla…
http://www.maminkam.cz/…tarsich-deti, myslím, že tu je řečeno celkem hezky vše.
TAky jde o to, že miminka mažeme opálovákama se silnýma filtrama, já třeba pořád s fyzikálním, protože má jedna holčička atopák… Pak má Vigantol opodstatnění, protože se nedostane přes kůži tolik ze sluníčka ![]()
MMartina1 píše:
a hlavně mimino by do 1 roku nemělo přijít na sluníčko.
to jo, ale stejně je po roce mažeme, teda některé
, fakt poctivě, proto se teď doporučuje užívat Vigantol dýl… Protože to neublíží tak proto já osobně dávám a nevidim důvod, proč nedávat… neublíží, nepředávkuje se… A žádnou práci s tím nemám… holky vidí lahvičku a otevírají automaticky pusinky
Doktorka nám teď doporučila Vig, vysadit na měsíc (do příští kontroly). Zdálo se jí, že se malé rychle uzavírá fontanela. Tak snad to bude ok.