Vigantol při UM?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9454
11.6.11 23:01

ja myslim ze neni treba resit…proste nekdo dava nekdo nedava (ja taky nedavala v lete vubec a v zime sporadicky kdyz mam dite porad venku)…kazdy dle sveho uvazeni :wink: to je stejny jak zensky co ockuji nechapaji zensky co neockuji a naopak…proste kazdy ma jiny pristup k veci a je dobry naucit se ho respektovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.6.11 23:04
mikitaa píše:
ja myslim ze neni treba resit…proste nekdo dava nekdo nedava (ja taky nedavala v lete vubec a v zime sporadicky kdyz mam dite porad venku)…kazdy dle sveho uvazeni :wink: to je stejny jak zensky co ockuji nechapaji zensky co neockuji a naopak…proste kazdy ma jiny pristup k veci a je dobry naucit se ho respektovat.

Máš pravdu, je to každého věc, ale i dětem v nemocnici se Vigantol podává denně, tak asi na tom něco bude.

• Citovat
  • Upravit
8651
11.6.11 23:07
Anonymní píše:
mikitaa píše:
Máš pravdu, je to každého věc, ale i dětem v nemocnici se Vigantol podává denně, tak asi na tom něco bude.

Tak zrovna tam to opodstatnění asi má, když jsou děcka zavřená celý den uvnitř a nedostanou se na sluníčko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.6.11 23:09

A co když tam je třeba kvůli sledování po pádu a může s matkou běžně ven? Všechny děti nejsou jen zavřené v postýlkách, ale to je jedno. Už to neřeš.

• Citovat
  • Upravit
4132
12.6.11 12:55

Dcera je na UM a vigantol dávám. Doktorka nám pouze vysadila kanavit(který jsem dávala při kojení). U první dcery taky tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2891
12.6.11 14:26

ahojky já když jsem plně kojila, dávala jsem jednu kapku a teď kojíme a dokrmujeme UM a doktorka mi řekla, že mám dávat kapky dvě :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7142
13.6.11 22:13
ivuska.h píše:
Anonymní píše:
Má se dávat minimálně do roka. My dáváme dokoce liché dny 3 kapky a sudé dny 2 kapky, protože jsme větší a to máme teprve 4 měsíce. Nějak nechápu proč to mimču nedat :nevim: . Jó, kdybych jí musela nechávat píchat, tak si to rozmyslím, ale tahle forma je přijatelná, mě to nic neudělá a mimču jenom prospěje :nevim: .
Proč nedat – riziko předávkování (v tuku rozpustný vitamín), existuje podezření na souvislost se špatným spaním dětí, souvislost s autismem… A taky třeba jen proto, že si vit. D umíme vyrobit sami, takže je dobré vzít v potaz, jestli dítě skutečně může trpět nedostatkem či ne (typicky zimní miminka, lidé žijící v severnějších státech atd.).

ale miminka si ho sami vyrobit neumí, četla sem že dětský tělo neni schopno vyrobit si vitamin D až po roce, proto do roka se dávat má. já ted dávam i když sme na um, ted nám bude rok a v létě dávat nebudu a v zim ězase začnu do těch dvou let. akorát mi zaráží většina holek dává kapky dvě, my sme taky vetší a dr řek jen jednu, tak sna mu nedávam málo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
13.6.11 22:21
jajinka veverka píše:
ivuska.h píše:
Anonymní píše:
Má se dávat minimálně do roka. My dáváme dokoce liché dny 3 kapky a sudé dny 2 kapky, protože jsme větší a to máme teprve 4 měsíce. Nějak nechápu proč to mimču nedat :nevim: . Jó, kdybych jí musela nechávat píchat, tak si to rozmyslím, ale tahle forma je přijatelná, mě to nic neudělá a mimču jenom prospěje :nevim: .
Proč nedat – riziko předávkování (v tuku rozpustný vitamín), existuje podezření na souvislost se špatným spaním dětí, souvislost s autismem… A taky třeba jen proto, že si vit. D umíme vyrobit sami, takže je dobré vzít v potaz, jestli dítě skutečně může trpět nedostatkem či ne (typicky zimní miminka, lidé žijící v severnějších státech atd.).
ale miminka si ho sami vyrobit neumí, četla sem že dětský tělo neni schopno vyrobit si vitamin D až po roce, proto do roka se dávat má. já ted dávam i když sme na um, ted nám bude rok a v létě dávat nebudu a v zim ězase začnu do těch dvou let. akorát mi zaráží většina holek dává kapky dvě, my sme taky vetší a dr řek jen jednu, tak sna mu nedávam málo…

Tak to slyším opravdu poprvé, máš na to nějaký zdroj, odkud čerpáš? Nezdá se mi to moc pravděpodobné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7142
13.6.11 22:26
ivuska.h píše:
jajinka veverka píše:
ivuska.h píše:
Anonymní píše:
ale miminka si ho sami vyrobit neumí, četla sem že dětský tělo neni schopno vyrobit si vitamin D až po roce, proto do roka se dávat má. já ted dávam i když sme na um, ted nám bude rok a v létě dávat nebudu a v zim ězase začnu do těch dvou let. akorát mi zaráží většina holek dává kapky dvě, my sme taky vetší a dr řek jen jednu, tak sna mu nedávam málo…
Tak to slyším opravdu poprvé, máš na to nějaký zdroj, odkud čerpáš? Nezdá se mi to moc pravděpodobné…

nuuu kde sem to četla ti už vážně nepovim protože to je už dávno , to sem byla ještě těhu, nákej časopis myslim, nebo na netu já fakt nevim ,ael opravdu sem to četla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3513
13.6.11 22:31

http://www.maminkam.cz/…tarsich-deti, myslím, že tu je řečeno celkem hezky vše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10872
13.6.11 22:50

TAky jde o to, že miminka mažeme opálovákama se silnýma filtrama, já třeba pořád s fyzikálním, protože má jedna holčička atopák… Pak má Vigantol opodstatnění, protože se nedostane přes kůži tolik ze sluníčka :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3513
14.6.11 06:56

a hlavně mimino by do 1 roku nemělo přijít na sluníčko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10872
14.6.11 07:16
MMartina1 píše:
a hlavně mimino by do 1 roku nemělo přijít na sluníčko.

to jo, ale stejně je po roce mažeme, teda některé :roll: , fakt poctivě, proto se teď doporučuje užívat Vigantol dýl… Protože to neublíží tak proto já osobně dávám a nevidim důvod, proč nedávat… neublíží, nepředávkuje se… A žádnou práci s tím nemám… holky vidí lahvičku a otevírají automaticky pusinky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
1.7.11 07:50

Doktorka nám teď doporučila Vig, vysadit na měsíc (do příští kontroly). Zdálo se jí, že se malé rychle uzavírá fontanela. Tak snad to bude ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí