Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,
prosím o informaci, zda jste se některá setkala u vašich miminek s alergií na třešně.
Já jsem včera snědla velkou mísu třešní
, malou (12 týdnů) jsem kojila až ráno a během dopoledne se jí osypala pusinka, krček a dekolt. I já mám jednou ruku osypanou a mě teda třešně nikdy nic nedělaly. Já jsem nejedla přes den nic než to co jím běžně. Zatím malá neměla žádnou reakci na žádné jídlo, ani na jahody, tak jsem docela překvapená, ale snad to brzy zmizne.
asi si jich snědla moc. Stalo se mi to po jahodách, tak jsem se pak mírnila a bylo to v pohodě.
zuzukaa píše:
jestli byly tresne kyselejsi, muze to byt koprivka![]()
No kyselé teda nebyly, byly pěkně slaďoučké ![]()
Třeba alergie na červíky
né sory, prostě mě to napadlo, tak já mizím ![]()
cancerka píše:
Třeba alergie na červíkyné sory, prostě mě to napadlo, tak já mizím
Téda, no až teď si mě upozornila na to, že jsem se do těch třešní ani nepodívala ![]()
No já mám právě problém, jak se řekne třešně tak si to hned spojím s červíkama a nejím je… ![]()
cancerka píše:
No já mám právě problém, jak se řekne třešně tak si to hned spojím s červíkama a nejím je…
řekla bych, že na červíky ne
ale pokud jsi snedla plnou mísu, tak se nedivím, že se dítko osypalo. holt všeho moc škodí. a nebo mě ještě napadlo, jestli to nejsou potničky. i když teď už takové horko není jako před týdnem…
Člověk může mít alergii na všechno (zvlášť,když se to přežene,co?
).Zkus použít zyrtec, Fenistil.
Potničky by to taky mohly být.Záleží,jak to „osypání“ vypadá.
Potničky to nejsou, ty už poznám, léčily jsme je před 14ti dny a úspěšně
, ale asi to budou opravdu ty třešně, no už se jich vyvaruji. Bylo jich asi opravdu moc ![]()