Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky, je tady nekdo kdo bral Vigantol i v tehotenstvi? Mam nedostatek vit. D a beru Vigantol 20 gtt tydne a jsem v 8 tt.Bral jste ho nekdo i v tehotenstvi?
Já sem brala vigantol taky v těhotenství…normálně sem brala 5kapek týdně a v těhotenství 3kapky denně
@Bublinka007 Nevidim na tom nic patneho, pam se zhruba rok dava i detem.
Ahoj, dr na endokrinologii mi napsala „vigantol“.. Po přečtení příbalového letáku se mi tedy moc brát nechce.. viz. příbalový leták: „Pokud jste těhotná nebo kojíte, domníváte se, že můžete být těhotná, nebo plánujete otěhotnět, poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem dříve, než začnete tento přípravek užívat. Při užívání vitamínu D v těhotenství je zvýšené riziko poškození plodu zapřičiněného zvýšenou hladinou vápníku v krvi a průnikem vitamínu D přes placentu. V těhotenství je možno užívat Vigantol pouze se souhlasem lékaře. Vitamín D proniká do mateřského mléka, u kojených dětí však nebyly pozorovány příznaky předávkování“. Jsem těhotná ve 22 tt. Otěhotnění trvalo dlouho a ještě jsem velmi často kvůli zdravotním důvodům sledována lékaři.. Brala jste některá tento lék? Děkuji..
Dobrý den, můj neurolog říkal, že v těhotenství se má dávkování snížit na 1 kapku denně, pak je to bezpečné pro miminko a přínosné pro vás.
Dřív jsem brala 4 kapky denně, teď jsem to dle něj snížila a strach nemám ![]()
Měla jsem v začátku v prvních týdnech 30 kapek
doktorovi jsem volala, s klidem říkal že v dávkování pokračovat (a to mám ještě vyšší dávky). Mohlo to nějak dítěti ubližit?