Vigantol v těhotenství

9.6.16 08:46

Vigantol v tehotenstvi

Ahojky, je tady nekdo kdo bral Vigantol i v tehotenstvi? Mam nedostatek vit. D a beru Vigantol 20 gtt tydne a jsem v 8 tt.Bral jste ho nekdo i v tehotenstvi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12327
9.6.16 10:07

Já sem brala vigantol taky v těhotenství…normálně sem brala 5kapek týdně a v těhotenství 3kapky denně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
371
9.6.16 10:46

@Bublinka007 Nevidim na tom nic patneho, pam se zhruba rok dava i detem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
204
28.3.17 16:42

Ahoj, dr na endokrinologii mi napsala „vigantol“.. Po přečtení příbalového letáku se mi tedy moc brát nechce.. viz. příbalový leták: „Pokud jste těhotná nebo kojíte, domníváte se, že můžete být těhotná, nebo plánujete otěhotnět, poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem dříve, než začnete tento přípravek užívat. Při užívání vitamínu D v těhotenství je zvýšené riziko poškození plodu zapřičiněného zvýšenou hladinou vápníku v krvi a průnikem vitamínu D přes placentu. V těhotenství je možno užívat Vigantol pouze se souhlasem lékaře. Vitamín D proniká do mateřského mléka, u kojených dětí však nebyly pozorovány příznaky předávkování“. Jsem těhotná ve 22 tt. Otěhotnění trvalo dlouho a ještě jsem velmi často kvůli zdravotním důvodům sledována lékaři.. Brala jste některá tento lék? Děkuji..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1354
28.3.17 19:53

Dobrý den, můj neurolog říkal, že v těhotenství se má dávkování snížit na 1 kapku denně, pak je to bezpečné pro miminko a přínosné pro vás. ;) Dřív jsem brala 4 kapky denně, teď jsem to dle něj snížila a strach nemám :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
296
28.3.17 20:13

Ano, brala jsem jednu kapku denně. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.5.23 01:28

Měla jsem v začátku v prvních týdnech 30 kapek :zed: :zed: :zed: :zed: doktorovi jsem volala, s klidem říkal že v dávkování pokračovat (a to mám ještě vyšší dávky). Mohlo to nějak dítěti ubližit?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky