Víkendové hovory od druhého rodiče

Anonymní
12.8.23 10:58

Víkendové hovory od druhého rodiče

Prosím o anonym, osobní údaje, děkuji.

Zdravím, chtěla bych se zeptat, jak to máte vy, kdo míváte dítě od partnera co druhý víkend u vás, nebo je naopak vaše dítě na víkendy u tatínka. Voláte dítěti? Nebo volá maminka dítěti? Jak často třeba?

Partner má puberťačku, která pomalu nedá bez mobilu ani ránu, takže se snažíme dělat program, aby dala taky mobil z ruky - zakázat ho nemůžeme. Ale maminka volá každy den, i vícekrát, když tu dítě je. Chápu, je to máma, ale přijde mi to už docela moc. Co děla, co dělala, co budeme dělat, co jedla,… Přijde mi to už jako kontrola, že tu dítěti neubližujeme, ale možná je to jen můj pocit? Jinak máme vztah dobrý, bez problémů :dance:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Janli
12.8.23 11:15

Možná by ti ta puberťačka taky měla kontrolovat s kým a jak často voláš.
Nech to laskavě na nich. Zrovna v pubertě beru komunikaci s dítětem jako důležitou a kdyby to tu holku obtěžovalo, tak ty hovory nebere.

• Citovat
  • Upravit
33682
12.8.23 11:20
@Anonymní píše:

Zdravím, chtěla bych se zeptat, jak to máte vy, kdo míváte dítě od partnera co druhý víkend u vás, nebo je naopak vaše dítě na víkendy u tatínka. Voláte dítěti? Nebo volá maminka dítěti? Jak často třeba?

Partner má puberťačku, která pomalu nedá bez mobilu ani ránu, takže se snažíme dělat program, aby dala taky mobil z ruky - zakázat ho nemůžeme. Ale maminka volá každy den, i vícekrát, když tu dítě je. Chápu, je to máma, ale přijde mi to už docela moc. Co děla, co dělala, co budeme dělat, co jedla,… Přijde mi to už jako kontrola, že tu dítěti neubližujeme, ale možná je to jen můj pocit? Jinak máme vztah dobrý, bez problémů :dance:

A proč ti to tak vadí? Je to její máma, mají spolu asi pěkný vztah, tak to ber jako normální komunikaci, a nevztahuj to na sebe. Je to zbytečný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1813
12.8.23 11:20

Nechapu, jak te napadne vubec hodnotit, jak casto si dite ma volat s matkou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tala20
12.8.23 11:27
@Anonymní píše:
Partner má puberťačku, která pomalu nedá bez mobilu ani ránu, takže se snažíme dělat program, aby dala taky mobil z ruky - zakázat ho nemůžeme. Ale maminka volá každy den, i vícekrát, když tu dítě je. Chápu, je to máma, ale přijde mi to už docela moc. Co děla, co dělala, co budeme dělat, co jedla,… Přijde mi to už jako kontrola, že tu dítěti neubližujeme …

Jde o žárlení a citové vydírání ze strany matky. Snaha dítě ovládat. Snaha dát druhému rodiči najevo že i na dálku má nad dítětem moc.

Žádný puberťák není natěšený, když ho otravuje máti nebo fotr naprosto zbytečnými dotazy.

Do rodinného domu, do auta i do batohu pomůže rušička GSM signálu.

Příspěvek upraven 12.08.23 v 11:35

• Citovat
  • Upravit
3789
12.8.23 11:32

A co jedla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33682
12.8.23 11:36
@Tala20 píše:
Jde o žárlení a citové vydírání ze strany matky. Snaha dítě ovládat. Snaha dát druhému rodiči najevo že i na dálku má nad dítětem moc.

Žádný puberťák není natěšený, když ho otravuje máti nebo fotr naprosto zbytečnými dotazy.

Do rodinného domu, do auta i do batohu pomůže rušička GSM signálu.

Co to je za kravinu?? 8o Bych tě hnala s nějakou rušičkou signálu :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3789
12.8.23 11:38
@arinecka píše:
Co to je za kravinu?? 8o

To je odpoved paranoidniho schizofrenika. Rusicka GSM signalu do batohu. Ty kraaaso, co se tu clovek nedozvi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
12.8.23 11:53
@arinecka píše:
Co to je za kravinu?? 8o Bych tě hnala s nějakou rušičkou signálu :zed:

On má rušičku v hlavě…… a pořádnou.

• Citovat
  • Upravit
148841
12.8.23 11:55

Pokud, jak sama píšeš, máte dobrý vztah, tak buď za to ráda a nestarej se o to, jak a proč holka telefonuje s matkou. Takhle to opravdu vypadá, že na ten vztah mezi holkou a její matkou žárlíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1544
12.8.23 12:08
@Anonymní píše:

Partner má puberťačku, která pomalu nedá bez mobilu ani ránu, takže se snažíme dělat program, aby dala taky mobil z ruky - zakázat ho nemůžeme. Ale maminka volá každy den, i vícekrát, když tu dítě je. Chápu, je to máma, ale přijde mi to už docela moc. Co děla, co dělala, co budeme dělat, co jedla,… Přijde mi to už jako kontrola, že tu dítěti neubližujeme, ale možná je to jen můj pocit? Jinak máme vztah dobrý, bez problémů :dance:

Neprijde mi to uplne ok. Jak ze strany dcery - jako pubertacku by mne to stvalo. A jako partnerce otce ditete by mi to prislo minimalne ponekud zvlastni. Chvili to tak bylo i u nas, ze maminka partnerova ditete se kazdy den, kdyz bylo dite u nas, partnera dotazovala jak se dite ma, vyzadovala fotky a pod. Spis jenom tusim, ze v tomto obdobi i diteti povidala, jak ji bude chybet, jak ji bude za nim smutno a dite pak spatne neslo louceni. Casem s tim prestala, jestli to bylo po nejake intervenci od partnera nebo sama zjistila, ze mit par dni volno je vlastne fajn, nevim. Ja se tim zabyvala ve chvilich, kdy partner travil odpovidanim na tyto dotazy cas na ukor casu s nami, pritomnymi vedle nej. To ustalo casem take.
Tusim, ze v podobnem kontaktu bude dite s maminkou az se nauci psat a dostane vlastni mobil, ale uvidime.
To se trochu desim i toho, co vse bude mezi jednotlivymi domacnostmi sdilet a takto nam ex poleze do soukromi a ja zas nedobrovolne ji, ale zase vlastne nevim jestli to bude takova „hruza“ protoze nic verejne neprezentovatelneho s ditetem nesdilime. Spise asi bude potreba vypoustet okamzitou zpetnou vazbu od ex na to co ji od nas dite posila :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3871
12.8.23 12:23

Já bych se do toho nemontovala. Člověk má potřebu to hodnotit, ale není to tvá věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15258
12.8.23 12:26

Matka mého nevlastního syna mu nevola když je u nás, teď už je plnolety, ale nedělala to ani když byl maly. Většinou čekala az bude chtít volat on, když byl hodně maly a neměl ještě telefon, tak ji manzel každý den vecer napsal sms jak se kluk měl. Myslím, ze volat několikrát za den je přehnaný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3998
12.8.23 13:06

Tak dítě v mé péči si volá s otcem neomezeně, takže i o víkendu. Někdy jako dost detailně vyzvídá, ale to je mi fuk, co mi vadí, když mě a moji výchovu hodnotí přímo dítěti do telefonu. Radílek a expert na vše :mrgreen:, ale už z toho máme spíš doma srandu. Když je s tátou někdy voláme často a někdy vůbec, záleží na okolnostech a náladě. Dítě spíš rádo vypisuje a chatuje. Jako nevím, proč bych si nemohla volat s dítětem klidně několikrát denně a už vůbec mi hlava nebere proč by to měla hodnotit či snad dokonce omezovat macecha. :mrgreen: :roll: :cert:. To je dobrej úlet. Dítě je taky v pubertě, ale zatím ještě jako rodiče nejsme největší trapáci, to asi ještě přijde. Já ten telefonní kontakt naopak podporuju, třeba ve školním roce se takhle dítě s tátou doučuje fyziku, ať není jen taťulda pro parádu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
12.8.23 13:18

Jsem rozvedená přesně 9 let a celou tu dobu volá otec našim holkám každej den. :roll: Ze začátku mi to vadilo, to byly otázky typu: Co jste celej den dělaly? Co jste měly k večeři? Když jsme byly někde na výletě, tak kde jste byly? S kým jste byly? apod. :roll: Teď mi to už je dávno jedno, holkám je 17 a 15 a kolikrát mu ten telefon ani neberou, nějak si nemaj co každej den povídat, když se nic neděje, je normální školní den, takže dopoledne jsou ve škole a pak doma. On jim zas furt zívá do telefonu a říká jim, jak teď přišel z práce a půjde spát. :roll:
Když jsou holky u něj, ať už na víkend nebo na prázdniny, tak pokud něco nutně nepotřebuju, tak jim nevolám. Občas si napíšem, ale jinak čekám, až zavolaj oni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí