Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Už tu byla podobná diskuze s takovým starým otcem dítěte a mladou dcerou, ale název bohužel nevím.
@Anonymní píše:
Ahoj, jak název napovídá nevím kde jsme s manželem udělali chybu. Dáváme raději anonymně stydím se za dceru a na vesnici abychom chodili kanálem. Je mi 44 manželkou 45 máme 3 děti 2 syny 24 a 23 let a 1 dceru 20 let ktera je čerstvě po maturitě. A ta nám udělala překvapení. Oznámila nám, že je těhotná ok dobře v jejím věku jsem též čekala dítě, ale s kým přivedla nám domů přítele a manžel odešel nerozdejchal a jel na chalupu to já myslela že zešílím. Jejímu příteli je 68 je stáří než moji rodiče. Prostě rozdíl 48let. Jen brečím a nevím co mám dělat. Byla některá z Vás ve stejné situaci? Jak jste to řešili?
Fakt na sebe nechala vlézt takového starobu?
Děsná představa.
@Snowoman píše:
Už tu byla podobná diskuze s takovým starým otcem dítěte a mladou dcerou, ale název bohužel nevím.
Byla bych ráda když najdeš mi dát tu odkaz
@Kelsey píše:
Fakt na sebe nechala vlézt takového starobu?
Děsná představa.
Ano nechala. Ještě se s ním libala když odcházel před níma očima. Je tak šeredný mě by vadil jeho dotek je mi špatně když si představím co s nim dělala dcera
Třeba Vám sdělí i tu zajímavější zprávu, že má majetek za miliardu ![]()
Prázdniny se pomalu chýlí ke konci, tak snad už to zaleze zase do škol.
Začíná přituhovat. Naštěstí se konec prázdnin blíží.
Buďme rádi.
@hanka.br. píše:
Prázdniny se pomalu chýlí ke konci, tak snad už to zaleze zase do škol.
Dcera už určitě nepůjde do školy. Byla ráda, že udělala maturitu. Udělala si živnost a jako hosteska nabízí elektronické cigarety vysvětluje výhody a jezdí různě po okrese do trafik kde ta firma prodává
Jakože fakt.
přemýšlím nad 68 letym a trochu atraktivním chlapem.
A jen herci mě napadají. ![]()
Takže asi to není Holywoodsky herec, že?!
No tak už se stalo.
Zjistí jak dlouho žili jeho rodiče no a pak se ho nenapadne optej na zdravotní stav, léky atd. ![]()
Třeba ten problém nebude trvat dlouho. ![]()
Čekala jsem všechno možný, ale takový závěr dotazu teda vážně ne. Fuj tajbl
ať se na mě nikdo nezlobí, ale vždyť ten dědek musí být buď labilní, pedofil nebo nevím. Myslím si že normální chlap v jeho letech by to neudělal. Možná bych zapátrala jestli je vaše dcera jediná, nebo jestli jich neměl víc takových mladých ne-li ještě mladších
a případně bych to řešila touhle cestou. A když jste se bavila se svojí dcerou - pokud jste se o tom bavily, řekla vám proč zrovna on?
Já to měl v rodině podobně akorát obráceně a ne tak o velký rozdíl. Bratr bylo mu asi 19 si našel 40letou paní dnes jsou spolu svoji mají 2 děti bratrovi je lehce přes 30 a jsou spokojení rodina si na to zvykla a nikdo to neřeší
Zkus se na to podívat z jiného úhlu: tvoje dcera je zdravá a nehrozí jí žádné nebezpečí. Takže jako matka bych se nehroutila. Je dospělá a je po maturitě, což je moc fajn. Teď se dostává do situace, kdy sbírá zkušenosti a vzala to jaksi hopem. Bude to pro ni náročné, ale zvládnutelné. Jako rodiči by se mi její výběr partnera také nelíbil…asi bych se neovládla a řekla jí svoje (ač je to v této chvíli už zbytečné), ale snažila bych se vychladnout co nejrychleji, abych pro ni byla dál mámou, jak nejlépe umím. A přitom jí nechala vyšlapat si vlastní cestu ke štěstí. Ať si zkusí žít s přítelem, ať se stará o své dítě. Zůstala bych v pozadí, jen bych jí dala na srozuměnou, že když by se dostala do jakékoli nouze, jsem tu stále pro ni. Jak jednat s jejím přítelem…asi ideál by bylo odstřihnout se od vlastních emocí a prostě ho brát s respektem s tím, že je to její volba. Ale tedy nevím, zda bych to dokázala. Možná bych si v duchu pomohla myšlenkou, že za pár let bude mít dcera jiný pohled na věc a že budete mít krásné šikovné vnouče.
@Kytickaruzova píše: Čekala jsem všechno možný, ale takový závěr dotazu teda vážně ne. Fuj tajblať se na mě nikdo nezlobí, ale vždyť ten dědek musí být buď labilní, pedofil nebo nevím. Myslím si že normální chlap v jeho letech by to neudělal. Možná bych zapátrala jestli je vaše dcera jediná, nebo jestli jich neměl víc takových mladých ne-li ještě mladších
a případně bych to řešila touhle cestou. A když jste se bavila se svojí dcerou - pokud jste se o tom bavily, řekla vám proč zrovna on?
Myšleno najmout někoho na sledování? Dceři jsem své řekla. Odvětila mi, že ničemu nerozumím a mám zastaralé názory, že věk je jen číslo a též že je úplně jiný než její vrstevníci ty jsou pry jen pitomci
@Kytickaruzova Věřte mi, že každý normální chlap v tomhle věku by chtěl takhle mladou babu do postele, otázkou je, kolik procent takových chlapů fakt mladou ženskou užene, bez peněz samozřejmě.
Ahoj, jak název napovídá nevím kde jsme s manželem udělali chybu. Dáváme raději anonymně stydím se za dceru a na vesnici abychom chodili kanálem. Je mi 44 manželkou 45 máme 3 děti 2 syny 24 a 23 let a 1 dceru 20 let ktera je čerstvě po maturitě. A ta nám udělala překvapení. Oznámila nám, že je těhotná ok dobře v jejím věku jsem též čekala dítě, ale s kým přivedla nám domů přítele a manžel odešel nerozdejchal a jel na chalupu to já myslela že zešílím. Jejímu příteli je 68 je stáří než moji rodiče. Prostě rozdíl 48let. Jen brečím a nevím co mám dělat. Byla některá z Vás ve stejné situaci? Jak jste to řešili?