Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj všem,
ráda bych zavedla, že pokud bude mít přítel na víkend své dítě, tak odjedu pryč nebo by případně on odjel s dítětem pryč z našeho bytu (například k babičce, kterou jeho dítě málo vídá, aby se taky užili).
Přítel je bohužel zatím proti, chce, abych nadále trávila všechny víkendy společně, já už ale nechci trávit čas s cizím dítětem, které mě neustále uzurpuje.
Má někdo podobnou zkušenost?
Případně jak jste to vyřešili?
Nechci se kvůli tomu s přítelem rozcházet a ani mu bránit ve styku s jeho dítětem, proto bych ráda nějaký kompromis a napadla mě tato možnost, že proste bude trávit čas se svým dítětem beze mě. ![]()
Rozchod. Pokud je pro tebe dítě přítele cizí, tak to stejně skončí rozchodem. Když by mel střídavku, tak bys taky na týden odjížděla? ![]()
@Veronikakkk píše:
Ahoj všem,
ráda bych zavedla, že pokud bude mít přítel na víkend své dítě, tak odjedu pryč nebo by případně on odjel s dítětem pryč z našeho bytu (například k babičce, kterou jeho dítě málo vídá, aby se taky užili).
Přítel je bohužel zatím proti, chce, abych nadále trávila všechny víkendy společně, já už ale nechci trávit čas s cizím dítětem, které mě neustále uzurpuje.
Nechci se kvůli tomu s přítelem rozcházet a ani mu bránit ve styku s jeho dítětem, proto bych ráda nějaký kompromis a napadla mě tato možnost, že proste bude trávit čas se svým dítětem beze mě.
Tak samozřejmě možnost to je, nikde není povinnost s kým máš trávit víkendy.. to je fakt na tobě. Na druhou stranu, kdyby to bylo jen tak že si to tak přeješ, nebo třeba i jenom někdy - ale to jak to píšeš, mi nepřijde jen tak v pohodě. To není cizí dítě, to je významná součást tvého partnera. Doporučuju hodně hodně dobře promyslet, jestli ji dokážeš přijmout, tu část. Pokud ne, nelámej to. Nebude to dobře. Co ty víš, něco se může změnit a dítě bude u vás 90% času, ne 10%. Pokud ho nedokážeš nebo nechceš přijmout, jen si ublížíte do budoucna i kdybys teď víkendy nějak vyřešila.
Má dítě 2 víkendy v měsíci? Podstatné je, jaká varianta je pro vás dva přijatelná a taky jak to vnímá dítě.
Moje děti třeba žijí s námi (mám je v péči) a mužovy děti jsou s ním každý víkend jeden den a v naprosté většině beze mě. Vyhovuje nám to a děti jsou taky v pohodě.
Tohle nemá budoucnost. Pokud plánuješ někdy rodinu, tak to ukonči hned, nebo se nauč dítě přijmout. Jinak se budete trápit všichni. Pokud s ním rodinu neplánuješ a bereš to spíš volně, pak je to vyhýbání naopak rozumné.
Uhodit na partnera, ať se o dite stará on, i když ty jsi přítomna. A né že dela mrtvyho brouka a dite pak uzurpuje tebe. Vzajemne se vyhýbat je takové hloupé, ale abys mu dělala zábavu ty, když jezdi za tatínkem, je snad ještě hloupější. Jen ať hezky ráno vstane, dite odchyti a pojď, Marečku, půjdeme udělat snídani a pak pojedeme na obed k babičce. Kde se ale opět o nej bude starat on, že. Nebo babička, ale ne že si oni dva budou spolu celou dobu povidat a ty budeš bavit malého.
Vítej ve světě nextek.
Jízlivosti je v tom jen trocha ![]()
Holka zlatá, nevím, co přesně ti to cizí dítě vyvádí, ale měla by sis uvědomit, že to není cizí dítě, tvůj milovaný je jeho otec, klidně může mít časem i rozšířenou péči, a pokud nemáš v sobě ani kousek chuti toho prcka přijmout, jdi o dům dál, uleví se vám všem.
Není nic horšího, než když dítě není vítáno u vlastního rodiče.
Nic víc psát nebudu, protože by to ode mne nebylo hezké.
Mě toto navrhnout partner, že se bude balit z bytu kdykoliv bude syn doma, tak bych ho požádala o vrácení klíčů od bytu. I když vím, že ten můj drahoušek je občas pěkně otravnej tvor, nastupující puberťák a občas se už od čtvrtka těším, až půjde v pátek k tátovi (jo, ukamenujte mě
), není to papuče, co hodím z okna, když se mi přestane líbit.
Jo, a pokud už je to pro tebe tak nepřekonatelné, tak odcházej ty. Nenech trpět nevinné dítě, protože…ehm.
@Veronikakkk píše:
Ahoj všem,
Nechci se kvůli tomu s přítelem rozcházet a ani mu bránit ve styku s jeho dítětem, proto bych ráda nějaký kompromis a napadla mě tato možnost, že proste bude trávit čas se svým dítětem beze mě.
Tak to tě napadlo velmi správně, nicméně problém je v tom, že by to mělo napadnout především JEHO.
Nejsem ex ani next, tudiz muj pohled timhle neni zkresleny, ale…
Uvedomujes si, ze to dite osmnactym rokem/maturitou/promoci nikam nevysublimuje? Ze stale bude pritomno v partnerove zivote a co hur, ze si tam privede manzelku a sve kopie (deti)? A ze ty vztahy, ktere si pochroumate ted, tam budou porad a nezmizi?
@Kutil Tom píše:
Tak to tě napadlo velmi správně, nicméně problém je v tom, že by to mělo napadnout především JEHO.
Tak hlavně kdyby se mu pantáta věnoval, nezáleží na tom, zda je ona v byte přítomna nebo ne, neboť by se ditko na ni tak nevěšelo a bavilo by se zejména s tatínkem.
Ty už jsi sem psala: https://www.emimino.cz/…ztah-494788/
Proč to chceš řešit takhle na sílu, že buď jsi pryč ty nebo otec s dítětem? To dítě k němu patří a takhle ho úplně vyclenujes..
Nemusíš jim svítit u všeho a je v pořádku, že si uděláš vlastní program, ale takhle zcela to dítě odstřihnout, to je síla. Nevadí ti, že spolu nebudete mít vztah? Co když budeš čekat dítě i ty?
Já taky manžela s jeho dítětem nechám, ať si užijí spolu a objíždím kamarádky (když vyjde víkend, kdy je moje dítě u svého otce a přijede jen manželovi), ale všeho s mírou. U nás je teda situace jiná, druhé dítě je moje a bydlí s námi.
Každopádně tlacis přítele k tomu, aby si mezi vámi vybral. Zvolni. Nemusíš být u všeho, ale neprezen to.
A já si to dovedu představit docela dobře. Naše maceška trávila ze začátku asi povinně každý druhý víkend ve třech. Po čase se emancipovala a většinou je pryč ona nebo otec s pubertálním dítkem. Asi má o trávení volného času svoje představy. Sem tam se na víkend připojí, ale to tak jednou za čtvrt roku. Dítě to bere v pohodě, má taťku pro sebe a program uzpůsobený svým potřebám.
Mne to prijde jako legitimni pozadavek, pokud to pritel nechce chapat, rozesla bych se s nim.
@Veronikakkk Já si myslím, ze to je dobry nápad. Pro dítě je lepší když si užije tátu samo pro sebe a nemusi trávit čas v přítomnosti osoby která ho nema rada.