Vincentka pro 2 měsíční miminko?

123
15.3.07 16:51

Vincentka pro 2 měsíční miminko?

ahoj holky,
náš Jáša má suchý dráždivý kašel. po týdnu, když to neustoupilo nám doktor doporučit kapky Stoptussin. ráda bych ale zkusila i Vincentku, jen stříknout do krčku, když kašle. máte někdo s Vincetkou zkušenost u takového prcka? děkuji, ivana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
38
15.3.07 17:43

Ahoj, já si nejsem jistá, ale není náhodou Vincentka pro těhotné a kojící zakázaná? Tím pádem by to bylo nevhodné i pro tak malé miminko, obsahuje totiž dost soli.ale určitě to nevím, tak se omlouvám, jestli se pletu. Zuza

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
136
15.3.07 18:14

Podle výrobce bez problémů:

Je vhodný nosní sprej Vincentka pro těhotné ženy?

Vzhledem k tomu, že v náplni nosního spreje je čistá přírodní léčivá minerální voda Vincentka bez jakékoliv příměsi, není použití nosního spreje omezeno. Pro těhotné ženy je to naopak velmi vhodný přírodní prostředek příznivě ovlivňující obranyschopnost ve smyslu prevence a pomáhá zvládat pocit vysušené nosní sliznice během těhotenství.
Mohu použít Vincentku nosní sprej pro 10-ti měsíční dítě?

Vzhledem k tomu, že se jedná o čistou přírodní léčivou minerální vodu bez jakékoliv příměsi, je možné použití i u kojenců, ale při aplikaci je zapotřebí velké opatrnosti z důvodu poranění dítěte. Nejlépe je použít sprej tak, aby se nezasouval do nosní dírky, ale použil se v těsné blízkosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2964
15.3.07 18:55

Ahojky,
nam doporucila dr. vincentku na vytirani nosu. Maly ma od porodu v nosanku soply, takze mi dr. doporucila ji nastrikat na vatovou tycinku a tou nos vytrit. Delame to prakticky od narozeni, nejmene 2× denne. Takze problem neni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2733
15.3.07 19:23

ahojky:)
do krku nevím, ale do nosu určitě v pohodě. Taky pokusd má suchý dráždivý kašel, je dobré doma zvlhčovat vzduch, hodně větrat a být s nimi venku. Pokud nemáte zvhčovač, tak je právě super namočit např. pleny právě do té vincentky a rozvěsit to v ložnici okolo postýlky, udělat mu tam takový vlhký stan…

Jak koukám na metřík, je u vás teda hodně veselo, co? zvládáš to? to teda musí být záhul…
Tak se drž:)
 K.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
15.3.07 20:15

holky, díky všem za rady. fofr to teda je :lol:
ivana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2857
16.3.07 07:44

Ahoj

Malej měl taky kašel a rýmu (okolo necelých 2 měsíců) dostali jsme Stoptussin (a jelikož ho plival tak Sinecod) a byla nám doporučena vincentka… prokapávat můžeš bez omezení… zvlhčuje sliznice… já teda používala Mar :o) nosní sprej… měla jsem ho doma…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
28.4.14 10:36

Ahoj, chci se zeptat jestli můžu použít pro miminko normální vincentku ve spreji nebo je nějaká speciální pro mimina?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25186
28.4.14 10:37

@MarkyM Není jiná, můžeš použít tuto :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5673
28.4.14 10:40

@MarkyM Modrá je pro dospělé, žlutá pro děti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2566
28.4.14 10:46

Pro miminka je přímo Vincentka nosní sprej junior - jde tam spíš o ten rozstřikovač- má mírnější střik a podle našeho ORL doktora je to jediný sprej, který můžeš použít u miminek. Jinak se jim do nosíku stříkat nemá- prý nějak proto, že nemají plně vyvinuté-dorostlé ORL ústrojí.
Tak nějak mi to vysvětlovali. ;)
:mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2566
28.4.14 10:50

Jo a asi taky záleží na tom, kam jí chceš stříkat- do nosíku bych koupila tu dětskou viz můj příspěvek výše, do krčku je to jedno- tam je síla toho rozstřikovače asi jedno, obsahem je totiž stejná. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
28.4.14 11:30

Pro miminka se může i stérimar bébé - má speciální šetrnější trysku pro děti ;)

• Citovat
  • Upravit
4515
28.4.14 12:43

Já doma našla jen vincentku, tak jsem vyndala ten roztřikovač a kápla do nosíku kapátkem. Hned zítra pořídim něco přímo pro děti.

Děkuji všem :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2566
28.4.14 13:40

@MarkyM -poradila sis výborně! :palec:
:mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek