Může půlroční miminko do vířivky?

Anonymní
15.5.22 14:39

Virivka a miminko

Ahoj, jdu si pro radu, protoze jsem se nikde nic nedocetla.
Mame zahradni (nafukovaci) viruvku, kde se pouziva morska sul.
Mate ji nekdo taky a koupete se tam spolu s miminkem, kteremu neni jeste rok? (Mam pulrocni). Dcerka se strasne rada doma koupe, vodu miluje a zrovna vyndavame viruvku, tk me zajima, zda je to pro miminko v lete v poradku.
Dekuji~

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Janli
15.5.22 14:47

Ne, není. V těch vířivkách je tolik bakterií, že bych tam takhle malý mimino fakt nedávala.

• Citovat
  • Upravit
749
15.5.22 14:48

Tak male mimco bych asi davala spis do maleho nafukovaciho bazenku pokazde s cistou vodou, v te virivce se asi voda moc nemeni, ne? virivku nemame, mame bazen, dite do nej jako male ani nechtelo, myslim ze skoro do trech se cakalo ve svem bazenku a do velkeho jen na nafukovacim clunu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1519
15.5.22 14:56

Jak je zmineno vyse, radsi napustit vzdy cistou vodu do maleho bazenku. Miminko v nem bude urcite spokojenejsi nez ve virivce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1142
15.5.22 14:57

Vzala bych tam půlroční dítě jen za předpokladu, že nepoužíváte chemii, voda má maximálně 32 st. a bez bublin. Jinak ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
15.5.22 15:04
@pomme píše:
Vzala bych tam půlroční dítě jen za předpokladu, že nepoužíváte chemii, voda má maximálně 32 st. a bez bublin. Jinak ne.

Promiň, ale do vířivky bez chemie bych nevlezla ani já. V systému zůstává zbytková teplá voda, tam se bakterie množí rychlejc než na petriho misce v laboratoři….

• Citovat
  • Upravit
447
15.5.22 15:09
@Anonymní píše:
Mate ji nekdo taky a koupete se tam spolu s miminkem, kteremu neni jeste rok? (Mam pulrocni). Dcerka se strasne rada doma koupe, vodu miluje a zrovna vyndavame viruvku, tk me zajima, zda je to pro miminko v lete v poradku.
Dekuji~

Máme taky nafukovací vířivku a dcera v ní byla pořád od jejího půl roku a opravdu se jí nikdy nic nestalo. Jen to chce hlídat ph vody a mi jí čistíme pískovou filtrací. Zkus to a uvidíš ale dcera si to tam vždycky užívá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.5.22 15:22

@Simonkaa01 mame venkovni, ale pouze s morskou soli… asi na stejny princip, jk je mineny prispevek… ta sul ale „vyrabi“ chlor, jina chemie se tam nedava… taky vaham, zda s dcerkou jit, ci ne… ale chlor je zase vsude, i na kojeneckem plavani… a tam se rozhodne nenapousti kazdy den nova voda…
A kdyz obcas jedu do Prahy a vidim ty male deti, co sotva sedi, a matky je nechaji cakat ve Vltave… fuj…x(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1142
15.5.22 15:24

@Janli
Já to myslela tak trochu jako, že ty podmínky jsou stejně nesplnitelné. Ne, aby to tak zakladatelka udělala. Naši takovou vířivku měli a netrofla jsem si tam vlézt ani já :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1462
15.5.22 15:53

Pokud nemas dite zabalene v bublinkove folii, ale mas normalni pristup, jako ze ti nevadi polozit ho v lete na zem ci na travnik, tak bych se soukrome virivky v pul roce vubec nebala… verejna virivka samozrejme ne, ale predpokladam, ze pul vesnice se u vas nekoupe:-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20906
15.5.22 15:58

Ty vířivky u bazénů apod. jsou určitě čistější než u lidí doma. Pochybuju, že si někdo na dávkování chemie koupí přesný přístroj a pravidelně si dělá rozbory vody, které provozovatel dělat musí a hygiena je kontroluje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20906
15.5.22 16:02
@Anonymní píše:
Dekuji~

Tak pokud máte i solinátor a nemáte jen nasypanou sůl ve vířivce, tak při správném dávkování soli a správném pH, tak by tam nemělo nic růst. Můžeš si to ověřit rozborem vody v akreditované laboratoři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
447
15.5.22 16:27

@DarkUnicorn Jo tu má tchán a koupeme se v ní taky. Já bych to neřešila, to by se člověk nesměl koupat nikde. Akorád jsme si k tomu koupili i pískovou filtraci a ta vyčistí všechno. Koupe se v ní od jejích 6 měsíců, teď jí je 3,5 roku a chodíme do bazénu a v létě i na slapskou přehradu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
15.5.22 17:07
@Anonymní píše:
Dekuji~

jo a je to super, kdybych měla bádat nad tím, v čem se čvachtají děti, tak se asi nevykoupu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
15.5.22 20:02

My ji máme taky, taky ji máme na pískové filtraci, hlídáme ph, nahřejváme solárním panelem, syn od půlroka v ní. Spokojenost největší. Nevadila mu ani hlava pod vodou, od malinka byl potápka. Dneska je mu 3 a půl a řádí v ní co může… naopak dětský bazének pro mě úplně k ničemu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí