Mám si nechat miminko? Je mi 20!

29
15.5.22 11:08

Miminko nebo ne

Ahoj /dobrý den. Vím že je tu podobných dotazů asi dost ale každý příběh je jiný. Potřebovala by jsem poradit…
Nedávno jsem zjistila že jsem těhotná teď začínám 6tt.Ale je mi teprve 20 miminko by se mělo narodit těsně před 21 narozeninama. Vždycky jsem chtěla děti nějak dřív ale aspoň až by jsem měli trochu zrekonstruovaný baracek který budeme s přítelem snad už v létě kupovat (nebo určitě ho budeme kupovat jen to všechno obihani úřadu trvá delší dobu než jsme si mysleli) Přítel byl ze začátku hodně v šoku ale děti by taky chtěl je o 8 let straší takže on už na to věk opravdu má. Oba máme stálou práci. Já mám stálou práci 2 roky a přítel ještě částečně podniká takže by jsme měli cca dohromady tak 50 000.Ale stejně ten :) strach z těch financí je velký ještě v téhle době měsíčně budeme dávat na hypotéku 12 000 a chtěli jsme rekonstruovat (k žití to tam je ale za horších podmínek) teď ještě kdyby jsme přišli o můj plat mateřská je nula nula prd… Zatím to ví jen pritelova maminka plakala radostí. Ale moje rodina mě určitě zvrhne už jsme se jim to snažila naznačit a pěkná reakce to opravdu nebyla a to bylo jen malé naznačeni…Hrozne se všeho bojím…
Nevím co mam dělat nedovedu si představit moc ani jednu variantu, to že by jsem si ho nechala je asi spíš jen o strachu aby jsme to zvládli všechno… Vždycky jsem si myslela že kdyby se tohle stalo takhle brzo tak řešení je jasné.. Jít na potrat (nesud tě mě prosím) ale teď… Vždyť je to malej krásnej zázrak…
Jaké jsou Vaše zkušenosti, co by jsme dělaly vy na mém místě? Poraďte prosím

Příspěvek upraven 26.01.23 v 07:40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
np10021
15.5.22 11:19

Pokud máte zázemí a finance. Na potrat bych nešla. Ale dítě není hračka, dle tvého popisu se mi nezdá, zda jsi zralá na výchovu.

• Citovat
  • Upravit
15179
15.5.22 11:20

Hypotéka 12tisic, to je při dnešních cenách tak na psí boudu ne? Nebo barák, kde budete muset předělat úplně všechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37136
15.5.22 11:26

Ja bych si ho nechala, byla jsem stará jako ty, když sem prvně otěhotněla a nedovedu si představit, že bych syna neměla :) bylo to náročné, ta finanční stránka nebyla ideální, ale zvládlo se to a určitě nelituji :) hypotéku apod budete mít i za pár let, to bys ty děti musela mít v důchodu, abys měla vše hotovo a splaceno :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
15.5.22 11:28

@Kriss Tina to je jasný no. Chtěli jsme pořádně vybavit akorát ten domeček. Ale taky doufám že jsme by jsme to společně zvládli. Moc děkuji ❤️️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
15.5.22 11:31

@karkarka psi bouda opravdu ne :) menší rodiny baráček pokud by jsme měli děti dvě tak každý by mohl mít vlastní pokojíček. Větší investice jako voda, okna jsou hotové. Na dnešní dobu je to opravdu akorát za výbornou cenu a je to ještě od známého. V tom baráčku před tím bydlela jeho maminka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
15.5.22 11:33

@np10021 to já samozřejmě vím že dítě není hračka. Samozřejmě to je další věc z které mám strach aby jsem to zvládla. Ale udělala by jsem pro to maximum. Mladší sestru jsem taky v podstatě vychovala a starala se o ní. Samozřejmě vím že vlastní dítě je úplně něco jiného

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15320
15.5.22 11:41

@Ajda20 Podle mě nemáš na výběr, pochybuju že by jsi dokázala jít na potrat. Takže teď nezbývá, než to zvládnout, holt se 3roky na mateřské uskromnite. Zvládli to jiní, zvládnete to taky, rozmnožují se i lidi kteří nemají vůbec nic a zijou se sociálních dávek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
15.5.22 11:44
@Alušáček píše:
@Ajda20 Podle mě nemáš na výběr, pochybuju že by jsi dokázala jít na potrat. Takže teď nezbývá, než to zvládnout, holt se 3roky na mateřské uskromnite. Zvládli to jiní, zvládnete to taky, rozmnožují se i lidi kteří nemají vůbec nic a zijou se sociálních dávek.

Taky si myslim, ze na vyber uz neni.

Lidi se boji i ve 35, jestli to zvladnou. To je normalni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
15.5.22 11:45

Jak dlouho spolu jste? Uz jste spolu i bydleli? Co presne znamena, ze pritel byl hodne v soku?
Ocividne nemas podporu sve rodiny, napadlo te, co budes delat, kdyby vztah s pritelem nevysel? Jsi schopna to zvladnout sama?

To vsechno bych na tvem miste brala v potaz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12617
15.5.22 11:48

Já si myslím, že kdybys šla na potrat, tak bys toho jednou litovala. A oddalovat to a říkat si, že dítě bude, až… (dosaď si cokoli), je podle mého cesta do pekel. Ale rozhodnutí je opravdu jen na vás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pitaya1
15.5.22 11:51

Dítě bych se v tvém případě nechala. Partner se na dítě těší, máte práci.
Tvoje rodina se s tím časem srovná.

• Citovat
  • Upravit
29
15.5.22 11:51

@Lucie_Sx dekuju ❤️️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Prostě Vodnář
15.5.22 11:54

Mladá maminka svému dítěti lépe porozumí, než maminka vychovávající si de facto vnoučata. Nebojte se a jděte do toho!

• Citovat
  • Upravit
29
15.5.22 11:58

@Jana525 s přítem budeme 3 roky. No právě že nebydleli… Trávíme spolu opravdu hodně času ale to není to samé. Je nám spolu opravdu hodně fajn a když se naskytla příležitost baráčku tak volba byla jasná. Miminko by se mělo narodit cca po půl roku společného bydlení což nejí moc. Byl překvapený jak se to stalo protože ochranu používáme samozřejmě. Ale večer začal vybírát už jména ❤️️samozřejmě že přemýšlela myslím si že by jsem to sama nějak dala samozřejmě by to bylo horší ale určitě by to šlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí