Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím Vás 🤗, mám chlapecka, 10 měsíců a když se narodil měl vlásky světle hnědé, teď je má světle rezavé, hlavně na sluníčku 🤭, manžel ani ja vlasy rezavé nemáme, máte někdo zkušenost s rezavými vlásky u miminek? Změní se nebo zůstanou? Díky a pěkné dny ![]()
Části dětem ztmavnou, část dětí zůstane zrzavá. Hodně zrzkům pak ještě vlasy zhnědnou v pubertě, asi nějaké hormonální efekty.
Moje dítě prošlo kompletní škálou odstínů vlasů od černé až po blond. Zrzavý období trvalo asi dva měsíce.
Syn se taky narodil jako světlovlasý a po pár měsících byl zrzek (navíc modrooký, v rodině nemáme modré oči vůbec a všichni máme vlasy hnědé). Ale do 2 let se z něho stal blondák, a to mu pořád zůstává - teď mu je 6.
Malá měla od narození lehounce nazrzle vlasy i teď na sluníčku má trošičku jakoby nazrzly odstín… Ale do plnokrevne zrzavé to má hrozně daleko. Ale to je pořád otázka jakou barvu vlasů bude mít v dospělosti.
Jo, to se mění. ![]()
Hlavně si nic nedělejte z ostatních - nevím, jestli mám nějaké šáhlé okolí, ale jakmile je dítě zrzavé a rodiče ne, tak se všichni těm chlapům posmívají, že je kukačka.
Nevím, čím to je, kolikrát ty děti jsou i přímo podobné na otce. Přitom to jsou vysokoškoláci, takže předpokládám, že vědí, jak funguje genetika, a že zrzavé děti mají často i nezrzaví lidé. ![]()
@Tomie takovej princ Harry zrzavý ale přitom v obličeji hrozně podobný svému otci a stejně pořád jedou že je to kukacka ![]()
@ludmilaadamkova píše:
@Tomie takovej princ Harry zrzavý ale přitom v obličeji hrozně podobný svému otci a stejně pořád jedou že je to kukacka
Tak ten je hlavne podobny tomu druhemu otci
.
Ludmilaadamkova, tak ta vaše princezna má vlásky krásné hnědé a na sluníčku se to více leskne a vlásky zesvětlají. Já se spíš bojím posměšků ve školce a dál. ![]()
@Berrunka27 píše:
Ludmilaadamkova, tak ta vaše princezna má vlásky krásné hnědé a na sluníčku se to více leskne a vlásky zesvětlají. Já se spíš bojím posměšků ve školce a dál.
Pokud mají vzniknout posměšky ve kšole vznikne to z čehokoliv.. zrzavé vlásky mohou být nádherná koruna.. spostu češek má vlasy takové nijaké barvy ani blond ani hnědá myší kožíšek… napři já. Díky bohu za možnost barvení.
@Berrunka27 píše:
Ludmilaadamkova, tak ta vaše princezna má vlásky krásné hnědé a na sluníčku se to více leskne a vlásky zesvětlají.Já se spíš bojím posměšků ve školce a dál.
Hele, nejsi trochu na hlavu?
Já mám echt zrzavé dítě (na sluníčku má vlasy v odstínu fungl nové měděné trubky) a naopak všude vzbuzuje jen obdiv a závist. Ženský se na tenhle odstín barví, ona ho má přírodní. ![]()
Já bych to u holčičky tolik neřešila, ale u chlapecka je to jiné, vím že pokud jde o děti najdou si na každém něco, známá zase bojuje s posměšky typu, špekoune tlusťouně…tak uvidíme zda mu to ztmavne ![]()
@Berrunka27 píše:
Já bych to u holčičky tolik neřešila, ale u chlapecka je to jiné, vím že pokud jde o děti najdou si na každém něco, známá zase bojuje s posměšky typu, špekoune tlusťouně…tak uvidíme zda mu to ztmavne
Dle fotky má k zrzkovy celkem daleko Spíš bch ho viděla na špinavého blonďáka, nebo mu to ještě ztmavne.
Ale i zrzci jsou fešáci. Ono je to jen o tom, kolik sebevědomí má rodič a následně jak ho umí předat dítěti.
@Svistice píše:
Hele, nejsi trochu na hlavu?
Já mám echt zrzavé dítě (na sluníčku má vlasy v odstínu fungl nové měděné trubky) a naopak všude vzbuzuje jen obdiv a závist. Ženský se na tenhle odstín barví, ona ho má přírodní.
přesně tak. Pokud mají vzniknout posměšky děti si vždy něco najdou. To přeci vůbec není o vlasech. ![]()
A zrzavá barva je krásná. Jak píšeš spoustu žen se na zrzavo, měděno, červeno barví.,