Viróza opět po týdnu?

11620
22.12.12 16:47

Viróza opět po týdnu?

Ahoj. Malá měla minulý čtvrtek od rána teplotu, po 24 hodinách byla ok. Nejvyšší teplota 38,2. Včera odpoledne se opět objevila teplota, nurofen ji srazí, po 7-8 hod opět vyleze, teď měla 38,1.
Je možné, aby se viroza opakovala tak krátce po sobě? Nebo je možné, že by to mohlo být ze zoubků? Rostou jí špičáky, navíc za poslední 3 měsíce jí už kromě nich vyrostly všechny 4 čtyřky a dolní dvojky.
Doufala jsem, že po 24 hod už to ustoupí, ale ne. Tak nevím, jestli ji radši vzít třeba na pohotovost?
Jiné příznaky nemá, po nurofenu lítá jak čamrda 8o :roll:.
Děkuju :kytka:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Run
20807
22.12.12 17:39

No od zoubků to může být.. Může to být i viróza.. Obecně se říká, že k doktorce až třetí den horeček (pokud teda nejsou i jiné příznaky) no těžko říct, že to vždycky vyjde takhle na ty svátky, co? :hug: Malý rostou stoličky, tak vůbec nejí má průjem a buď někde chytla něco střevního nebo to má taky od toho.. Taky jsem zvědavá, jak dopadneme..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
686
22.12.12 17:42

Ahoj, my ted s dvouletou meli to same, teplota, ryma. Par dni klidu a zase teplota, ryma, byli jsme u dr. a viroza :-( Nam se to tedy take po tydnu vratilo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
22.12.12 17:42

@gabriela82 No právě.. Jezdi na pohotovost na Štědrý den, no. To z nás budou odvázaný :oops:. Jak to nepřejde do zítřejšího večera, asi tam zajedem. Pediatra má už od čtvrtka samo zavřeno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
22.12.12 18:18

@jajul teplota do 38,5 sa nema zrazat. prave tym, ze teplota stupa, tak telo zabija bacily. cize ked ju stale zrazas, tak vlastne nedavas sancu telu, aby sa vyliecilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1863
22.12.12 18:36

Taky bych tu teplotu nesrážela. malá měla teď taky týden virozu a horečky, nesrážela jsem a za pár dní byla fit. na rozdíl ode mě :roll:
teplota znamená, že tělo tím zabíjí ty bacily. když ji srazíš, vlastně tomu bráníš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46226
22.12.12 18:47

Malej ma ted podruhy za sebou virozu jako rymu a kasel ale bez teplot, takze mozny je opravdu vsechno :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65323
22.12.12 19:03

U nás to samé…před 14ti dny Atb A dneska opět teplota…
Nijak vysoká…38,nechávám ho at se s tím popere…uvidíme-----snad bude aspoň na štědrý den v pořádku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
22.12.12 19:42

@michaela1808 @soldi Ano, já vím, jen jsem myslela, že srážet se má od 38, alespoň naše mudra říkala :think:.Nechávám malou bez léků, dokud je čilá. Jak začne ležet v mém náručí a poplakávat, tak jí lék dám. (Tohle dělá, když právě teplota vyleze nad 38. Jak to děláte třeba v noci, když nesrážíte? Já se bojím, že když má 38, že jí to vyleze bůhvíkam :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1863
23.12.12 11:44

Já srážím nad 39 a většinou až na noc, aby usnula, v noci nedělám nic, neměřím, pokud není nějaký extrémní tiátr. všeho všudy jsem srážela cca 4× za celou dobu a malé je 20měs

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
23.12.12 19:01

@jajul trvam na svojom, ze lieky davas zbytocne :D deti znesu ovela vyssie teploty ako dospely clovek, ja sama sebe pri 38 liek na zrazenie nedavam, az pri 39 a vyssie. suhlasim s @michaela1808 ze radsej dat na noc, nech si telo oddychne.

ale prakticke skusenosti popravde nemam ziadne :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
23.12.12 19:11

@soldi Máš asi pravdu. Ale na to děcko je hrozný pohled, když jen na tobě apaticky leží a vzdychá (jinde než na mně ležet za jekotu odmítá). Takto vypadá naše malá od 38 a já na to prostě nemám nervy :oops: :nevim:.
Nicméně v noci jí teplota opět vylítla, ale spala, i když strašně neklidně. Tak jsem jí léky nedávala, rozhodnutá, ať tělo trochu bojuje. A radši jsem neměřila :oops: :mrgreen:. Vstala jsem od půl noci do 7 do rána asi 20×, jsem vyřízená, ale dítě ráno vstalo bez teploty a za celý den se nevrátila :dance: (ťuk ťuk na dřevo). Tak doufám, že už bude pokoj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
23.12.12 19:14

@michaela1808 Když nepočítám salmonelu a na ni navázané rotaviry (byli jsme ve špitále, sráželi nad 38) a reakci po očkování, byla teď malá s teplotou nemocná poprvé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
23.12.12 19:18

@jajul jasne, ze to je hrozny pohlad, je vycerpana.

laicky vysvetlene, co sa deje, ked ma clovek zvysenu teplotu:

telo zaregistruje v tele virus, aktivuju sa biele krvinky, ktore virus zabijaju, ked je virus silny, tak sa krvinky mnozia- prebieha chemicka reakcia, pri ktorej vznika teplo- preto ma clovek zvysenu teplotu a je unaveny, vsetka energia ide do mnozenia bielych krviniek.

ked v takejto chvili podas liek na zrazenie teploty, tak znemoznis mnozenie bielych krviniek.
preto ani pri ockovani sa nema davat liek na teplotu (a uz vobec nie preventivne) lebo prave ta zvysena teplota je dokazom toho, ze telo si vytvara protilatky :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
23.12.12 19:19

A som rada, ze rano uz bola bez teploty, hadam sa telo vyliecilo a budeme mat vianoce v pokoji :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí