Viróza po očkování MMR

43
15.1.23 14:09

Viroza po očkování MMR

Zdravím maminky, syn (téměř 2 a čtvrt roku) byl v úterý na očkování MMR vskcínou. Na odkladu očkování až po druhém roce jsem se domluvila s doktorkou, pak jsem čekala až budeme všichni zdraví. Bohužel od včerejšího večera (5.den po očkování) má malý teplotu, dneska už 39 a kašel. Nemůžou to být náhodou nežadoucí účinky? Prosím, které z vás dítko onemocnělo po očkování, bylo pak všechno v pořádku? Jsem z toho teď nervozní. Dr. říkala, že teplota přichází až po týdnu tak doufám, že mi tu teď nebude ležet týden v horečkách :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14376
15.1.23 14:21

@Valnutka vedlejší účinky tohohle očkování přichází po 7-10 dnech, je to živá vakcína. Spíš se prostě něčím někde nakazil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101744
15.1.23 14:26

@Valnutka Taky spíš tipuji nějakou nákazu, pokud si dobře pamatuju, tak kašel mezi vedlejšími účinky není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
15.1.23 17:21

@Valnutka někde něco chytl. Hlavně klid :hug: taky mám mladého po mně, věk taky víc jak 2 roky a též začal 3 dny po posmrkavat. Se prostě stane :think: reakce 7-10 den, reakce to není :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
17.1.23 01:38

Kasel JE nezadouci ucinek a paty den neni uplne neobvykly, kazdopadne jestli to je vakcinou nebo neco chytil ti nikdo nerekne, to proste nepoznas.
Drz ho v klidu, podpor ho vitaminy a idealne s nim ted aspon 10 dni nikam nechod mezi lidi, at se da dohromady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101744
17.1.23 01:55

@Lucie_Sx No, kasel u teto vakciny je neobvyklý nezadouci účinek vyskytujici se u méně jak 1%, takže bych netvrdila, ze to neni neobvyklé…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
17.1.23 08:44
@j.a.n.i1 píše:
@Lucie_Sx No, kasel u teto vakciny je neobvyklý nezadouci účinek vyskytujici se u méně jak 1%, takže bych netvrdila, ze to neni neobvyklé…

Caste 1 z 10
Infekce hornich cest dychacich

Mene caste 1 z 100
Kasel

Neni neobvykly.
Pri spalnickach je kasel+ryma, takze se to ve slabsi verzi objevuje i po ockovani.

Ale jak pisu, jestli je to po ocku nebo ne urcit nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek