Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tento zelený čaj obsahuje velice malé množství theinu, navíc se zaleva dvakrát, takže ráno a večer zalevam ten samy čaj. Tím se množství theinu v celku ještě sníží. Pro mě to byla lepší varianta než se cpát panadolem při každé nemoci co bych chytla od děti.
Jinak sem to fakt napsala špatně, je to kukicha a popis čaje je na manutea. Tam ho i kupuju, vyzkoušela sem tam i pár ovocných čajů, ty jsou taky moc dobre. Neberte to jako reklamu jen chci říct ze s tímto obchodem mám zkušenost a zatím vždy spokojenost.
@Fima píše:
Nemocná jsem byla u všech těhotenství, třetí dítko bylo dokonce splozeno během jedné takové, kdy jsem se vesele dopovala Coldrexem a na teploměru jsem měla víc jak 38. Ony ty virozy na začátku těhotenství bývají velmi časté, nedělala bych si z toho těžkou hlavu. Problém může být horečka, pak je vhodné si vzít Paralen. Co se druhého dotazu týče, nevyhýbám se nijak. Mně teda děti ze školky nic nenosí, bývají zdravé, ale i kdyby nosily, nebudu to řešit. Ono to moc řešit nejde, dospělý člověk má nějakou imunitu a mimino v břichu je proti zevním vlivům (tedy i nemocem matky) celkem dobře chráněné. Do skleníku se nezavřu.
Tam bys chytla úpal a okurkovou plíseň ![]()
Jinak já měla nějakou virozu snad v začátku každého těhotenství, a léčila jsem se klasicky - odpočinek, teplo, čaj..Děti jsou v pořádku ![]()
@Anonymní píše:
Myslím, že vypít litr zeleného čaje v těhotenství není obecně moc vhodné. Čaj jako nápoj z rostliny čajovníku má podobné účinky jako kafe a stejně tak se s ním má v těhotenství zacházet. Taky nejsem alter ako bio, ale všeho s mírou.
U většiny čajů se nedělají testy s těhotnými ženami a účinky na plod, proto rovnou napíšou, že se v těhotenství pít nemůže nebo se nepíše nic. Šálek bych vypila, čehokoliv, zelený čaj mám taky ráda, ale litr fakt ne.
v zelením čaji je teinu minimum, nijak jsem se neomezovala.
Ještě lepší by měl být roibos, tam jsou i jěnaké minerály, ale už nevím přesně.
Tak snad to bude ok, díky holky! Já jsem právě nervózní, protože mám za sebou dvě zamlklá těhotenství, ale to už je dýl a u těch jsem myslím ani nemocná nebyla, a teď jsme se dlouho o mimi snažili. Ale je mi jasné, že takhle ze začátku to nemusí dopadnout i z mnoha jiných důvodů.
Vysoka teplota muze ublizit plodu. Vem si paralen, ten se v tehotenstvi muze.
Tak už mi vylezla teplota přes 38, tak beru paralen, doufám, že to bude ok, teďka už mám zase nervy ![]()
Myslím, že vypít litr zeleného čaje v těhotenství není obecně moc vhodné. Čaj jako nápoj z rostliny čajovníku má podobné účinky jako kafe a stejně tak se s ním má v těhotenství zacházet. Taky nejsem alter ako bio, ale všeho s mírou.
U většiny čajů se nedělají testy s těhotnými ženami a účinky na plod, proto rovnou napíšou, že se v těhotenství pít nemůže nebo se nepíše nic. Šálek bych vypila, čehokoliv, zelený čaj mám taky ráda, ale litr fakt ne.