Předporodní kurzy

Anonymni
10.3.06 20:22

předporodní kurzy

Ahoj všem,

potřebovala bych poradit. Jsem v 17. týdnu a přemýšlím o předoporodním kurzu s přednáškami a cvičením. Nikdy jsem žádný sport nedělala a abych pravdu řekla moc se mi do cvičení nechce, ale vím, že to určitě jen prospěje.Určitě bzych chtěla navšítivit kurz " příprava k porodu" i s manželem. Jen váhám nad tím kurzem co má 13. lekcí, zdá se mi to hrozně dlouho a slyšela jsem i názory, že část toho je spíš velká " nalejvárna" věcí, které člověka jen zblbnout než pomůžou. Jsem sice prvorodička, ale mám kamarádky, které již rodily, takže informací docela dost. Je tady některá, která kurzy nenavštěvovala a neměla pocit, že o něco přichází? Konkrétně jsem přemýšlela o agentuře Větrník v Brně.
Díky za názory
 Misa

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Ha
514
10.3.06 22:30

Ahoj Míšo,
mám dobrou zkušenot s kurzem pí. Dufkové - poliklinika Bílý Dům v Brně. 4 lekce po 2 hoďkách v teoretické části a je možnost si dokoupit i pak cvičeníčko, ale to já neměla, takže reference nemám.
Je to akorát a moc jsem toho užila, jelikož jako prvorodička jsem věděla před kurzem tak pětinu :D

Pa, Ha

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
10.3.06 22:44

Ahoj, ja :wink: Mam 2deti (7l a :arrow: ) na kursu sem nikdy nebyla a nemam pocit ze jsem o neco prisla :lol: Sany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
10.3.06 23:01

Ja byla na predporodnim kurzu v porodnici s manzelem na cca dve hodiny, abychom si prohlidli porodnici a vedeli co nas ceka. Bylo nam vse potrebne vysvetleno a bylo to tak akorat, co mi stacilo. V cene toho kurzu byla i ucast manzela u porodu. Spoustu info jsem dostala pak i pisemne.
Na cviceni jsem nechodila, jednak jsem pred tehu necvicila, jen pravidelne plavala (a to jsem jako tehotna chodila i tak) a i sama porodni asistentka mi rikala, ze se nema nic lamat pres koleno a kdo pred tehu necvicil tak se urcite do cviceni jen proto, ze je tehu nema zbrkle poustet. Ja zadne zdravotni obtize jsem nemela a nabrala jsem celkem 10 kilo.
Pokud se vam do neceho nechce, tak to nedelejte jen proto, ze je to ted „moderni“ a vsechny ostatni to delaji. Hanka1

• Citovat
  • Upravit
691
11.3.06 08:10

Ahoj Misi,

ja do Vetrniku chodila, ale taky se mi tech 13 lekci zdalo zbytecne moc a bylo to docela drahy - tusim snad kolem 2000 Kc, no uz se presne nepamatuju. Tak jsem si zaplatila akorat prednasku o porodu, kam jsme sli s manzelem, byla to 2 hodky prednaska + prakticke cviceni a stalo to 400 Kc - a to si myslim, ze je super, alespon pro prvorodicku, ktera netusi, co jsou jednotlive doby porodni atd. Navic nam tam rekli plno informaci - co v ktere brnenske porodnici dostanes, co si musis vzit z domu atd. No, a pak jsem si jeste priplatila 5 samostatnych hodin cviceni, to se mi zdalo akorat (stalo to 500 Kc). Popravde receno, ani jsem ty cviky pri porodu nevyuzila, protoze me dali vyvolavacku a ja mela tak strasne bolesti, ze jsem celou 1. dobu porodni prolezela a jen dychala. Jo, a kdyz melo dojit na ono „psi dychani“, ktere ve Vetrniku tak s oblibou uci, tak me rekli, at to nedelam, protoze mimi ma malo kysliku a at pekne dejcham zhluboka - no pri kontrakcich po 1 minute to byla fakt lahudka! :-) Jinak VZP na predporodni kurzy prispiva 400 Kc (alespon jeste loni, nevim jestli to pan ministr nezatrhl).

Tak preji prijemne tehotenstvi, lehky porod a zdrave mimi!

JANDULKA

""http://www.youngnutrition.net/member/tickers/15306/ticker4.png:http://www.youngnutrition.net/…/ticker4.png

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
carsa
11.3.06 08:23

Ahoj Míšo,
já jem byla na předporodním kurzu - pouze na 3 hodinách a to vlastně jen proto, že když jsem zaplatila tento kurz, tak manžel nemusel nic dalšího platit, aby byl u porodu.
Jinak totéž jak Jandulka - měla jsem vyvolávaný porod, musela jsem celou dobu ležet a na rady z kurzu jsem si ani nevzpomněla. Dýchal jsem tak, jak mi to vyhovovalo. Ono, když máš ty bolsti, tak ještě myslet na správnou techiku dýchání moc dobře nejde. A mně doktor taky řekl - prostě dýchejte zhluboka, ať má mimčo dost kyslíku.
A co se týká cvičení - chodila jsem plavat a a na procházky a kondičku jsem měla docela dobrou. Choď na to cvičení, pokud třeba chceš být s jinýma maminama a popovídat si, ale jinak si myslím, že to je příliž mnoho peněz za nic.
Přeji krásný bezproblémový porod a zdravé miminko.
 carsa

• Citovat
  • Upravit
808
11.3.06 08:35

Ahoj

Poprvé jsem rodila jen tak, podle toho, co jsem vyčetla z chytrých knih. Ani jsem se nebyla podívat do porodnice. Podruhé jsem rodila, ale chytlo mě to náhle, úplně jinak než poprvé, takže do porodnice jsem jela úplně jiný, než jsem původně plánovala - a taky v pohodě. Potřeí jsem se byla alespoň do porodnice podívat při dnu otevřených dveří, protože před tím jsem na sále strávila celkem 1,5 hodiny, takže jsem ji stejně neznala. Myslím si, že jsem předtím o nic nepřišla, když jsem se „tím“ nezabývala. Ten den otevřených dveří by byl asi dostačující i před tím, no při třetím jsem se alespoň podívala do celé porodnice. No a potřetí jsem tam strávila celou noc - spala jsem na Hekárně a porod vyvolávali… A pokaždé jsem rodila „jinak“ a pokaždé jsem dýchala jinak… Nevím, jestli by mě na to nějaký kurs připravil..

Věra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
246
11.3.06 09:59

Míšo, já chodila do Větrníku jako Jandulka jen na sólo přednášky - ty si myslím že jsou fajn, byla jsem na porodu a kojení. Cvičit jsem tam nechodila, raději jsem zašla 2× týdně plavat. Taky jsem díky kurzům nic neplatila při prohlídce porodnice. Ale celé to cvičení mně přišlo zbytečně moc - přiznám se i finančně. Přeju pohodové těhu.Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
529
11.3.06 10:04

http://www.jarmila.com/

Já chodila do kurzu k Jarmile Kovaříkové a byla jsem strašně spokojená,ona je zastáncem přírodních a přirozených věcí,ale rozhodně to nikomu nevnucuje.S holkama se scházíme dál a je to super :lol:
Doporučuju všem,hodně věcí se mně hodilo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148
11.3.06 10:18

Tak já do Větrníku chodím, líbí se mi to. Jsem na neschopence, tak je to alespoň pro mě velmi příjemné využití volného času. Krom toho se tam setkám s maminkama ve stejném období těhotenství, což mi přijde moc fajn - kamarádky svoje dítka ještě neplánují.
Sice nevím, zda, to, co se tam učím, při porodu využiju, ale je to tam taková relaxace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3235
5.4.06 20:32

Ahoj, ja se chystám i s manželem na kurz, který pořádá Prázdinová škola Lipnice. Kdo o této organizaci už slyšel, asi má trochu představu.
Jinak mrkněte na www.psl.cz/budemetri
Není sice nejlevnější, ale mám na něj dobré reference, pořádají ho již poněkolikáté. Tak třeba se tam potkáme, budu se těšit (my jedeme na ten květnový).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.8.12 14:47

Ahoj maminy, myslíte že když nebudu chodit na předporodní kurz a těhotenské cvičení tak o něco příjdu? Nevím co mám dělat, peníze na to nemám :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
465
13.8.12 21:07

Já taky váhám jestli jít nebo ne. Kamarádka co na tom byla říkala, že z toho co ji na předporodním kurzu říkali, nepoužila nic u prvního porodu, protože byla sama ráda, že dýchá :-) a něco z kurzu použila až u druhého porodu, protože věděla co ji čeká. Sama mi říkala, že nutnost na to jít není. Takže pořád uvažuju, ale nejspíše nepůjdu.
Nikdy nic takového nebylo a hlavně, když budu rodit, tak si říkám, že mi instrukce dají a nenechají mě tam napospas :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
514
14.8.12 01:11
@květinářka píše:
Ahoj maminy, myslíte že když nebudu chodit na předporodní kurz a těhotenské cvičení tak o něco příjdu? Nevím co mám dělat, peníze na to nemám :oops:

když na to nemáš peníze, tak není co řešit a nechoď tam.Ono záleží na kurzu, některý je dobrý a některý ne. Když je dobrý, tak ti to něco dát může a člověk se tam seznámí s dalšími těhulkami, rozebere, co ho trápí a že to májí všichni podobné. Ale když na to nemáš, tak se nic nestane, porodíš i bez něj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.8.12 08:00

No já jen že švagrová taky nikam nechodila, rodila v Ústí n. O. a prý ji tam nadávali že neumí dýchat a správně tlačit, že od toho jsou kurzy.Tak jsem se trochu lekla a kdyžtak bych si na to někde půjčila :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí