Obsah bakterii v moči

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
89
7.3.06 12:20

Obsah bakterii v moči

Běžným vyšetřením v těhotenství je i vyšetření moči. Co hrozí v těhotenství větší obsah bakterii tzv „záplava“ bakterii v moči?
Týden mně pálelo močení, myslela jsem že to přejde. V literatuře psali více pít přes dva litry denně ať je moč zředěná. Problémem je, že já ta vypiju denně 1 litr, víc do sebe nenatlačím. Zkusila jsem přejít na brusinkový extrat, není v lékárně nejlevnější, ale je normálně dostupný, gynekolog mi nakonec předepsal antibiotika. Ale po antibiotikách mě začalo k tomu pálení v pochvě. Dneska po vyšetření, nasazení vaginálních čípků, po rozboru moči: záplava bakterii.
Nikde jsem však nenašla, co způsobuje bakterie v moči, nějaké jídlo, nebo čemu se vyhnout v těhotenství, jak toto riziko potlačit? Jak dlouho trvá léčba? Proč léčba, kterou mi nasazuje gynekolog není účinná? Děkuji za příspěvky k tomuto tématu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
89
10.3.06 09:15

Špatné vyšetření

informovala jsem MUDr. Michal Kouckého, Přední český odborník, který odpoví na vaše dotazy týkající se těhotenství a porodu na webu virtuální porodnice:
Dobrý den, jsem ve 13TT,už 14 dní mám v moči záplavu bakterii,minulý týden jsem měla nasazené kvůli tomu i antibiotika, v laboratoři však tento týden po výsledku moči nezjistili žádné zlepšení. Chtěla jsem se zeptat,jaký to může mít důsledek na plod,co může být příčinou, jak mohu osobně ovlivnit snížení bakterii - stravou, hygienou? Beru navíc brusinkový extrat a magnezium. Děkuji za odpověď.
Jeho odpověď:
Dobrý den,tak moč musí být především poslána na kultivaci, tj. na vyšetření druhu bakterie, toto „zavání“ tím,že kolega jen odebral moč na chemické vyšetření a naslepo podal určitá ATB - pokud to tak je - zcela otevřeně : nesprávný postup. Proto ani nekomentuji ostatní.
Mé stanovisko k tomu :můj gynekolog postupoval nesprávně, nechal vyšetřit jen moč chemicky a ne na kultivaci. V úterý mám jít na kontrolu, tak ho budu informovat! To mu nedaruju!
Holky nenechte se jen tak u doktora odbýt, na internetu dostanete rady, které i mohou zachránit naše mimi!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
10.3.06 12:32

No, koukám, že nikdo jiný s tím problémy nemá, ale kdyby náhodou, našla jsem další článek k moči v těhotenství.
Podobně je vhodné odebrat i moč (i když nemá těhotná problémy s močením) , pomnožení bakterií v moči je také spojeno s výskytem četnější děložní činnosti. Při výskytu bakterií je těhotná přeléčena, většinou stačí lokální léčba pomocí zaváděcích tablet, v případě výskytu bakterií v moči je nutné podat antibiotika (tzv. asymptomatická bakteriurie = těhotná sice nemá obtíže, ale bakterie jsou v moči přítomné v nadlimitním počtu , hovoříme již o močové infekci , kterou je nutno léčit). Po přeléčení ženu nadále sledujeme, je vhodné provést kontrolní stěry či odběr moči. Jsou-li však stěry či moč primárně negativní, není důvod k větším obavám , může se jednat jen o dráždivou dělohu, tuto diagnosu však může použít gynekolog jen po vyloučení infekce provedením výše uvedených stěrů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
427
10.3.06 12:41

Ahoj Angeliko, to co prožíváš, je jistě nepříjemné. Mně na močové cesty pomáhal odvar z krup: 1 - 2 lžíce krup se dají vařit na 1 hodinu do 1,5 l vody, pak se to zcedí, přidá se citrón a med. Tento odvar se popíjí po celý den, může se udělat i vícekrát. Má podporovat vylučování baktérií. A nejsou to bylinky, takže by s tím neměl být v těhotenství problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1311
10.3.06 12:49

Ahoj,

mně teď v těhu při jedné z kontrol byly v moči také nalezeny bakterie, můj dr. mi na to nic nedal, ale znovu jsem musela odevzdat moč, která byla poslána do laboratoře na rozbor, když jsem se ho ptala, co může být příčinou, bylo mi řečeno, že ženy v mnoha případech špatně močí. Odevzdaná moč by totiž měla být ze středního proudu, žena by měla od sebe oddálit stydké pysky, jelikož na nich se právě tyto bakterie množí. Toť jeho popis. v dalším rozoboru moči u mě bylo vše v pořádku.

Z přírodních léků jsou určitě dobré brusinky, brusinkový džus se dá koupit, ale já na něj narazila jen v Tescu.
A pak jsem našla toto:
močové cesty, ledviny

• nejedná-li se o akutní nebo chronický zánět, ale o vylučování bakterií do moči v důsledku těhotenství, lze pomoci aromaterapií
  • vlivem hormonů dochází k rozšíření močové trubice a bakterie se dostanou do MM rychleji
  • doporučuje se často močit a nemýt se uměle parfemovanými přípravky, omezit přísun cukru, naopak jsou vhodné kyselé potraviny s vitaminem C a pití hodně tekutin
  • oleje můžete použít ve formě teplé sedací koupele se solí z Mrtvého moře nebo připravit masážní směs a mazat si bříško a oblast ledvin.

Takže já najela na citrusy a vše v pohodě.
R.

Jo ještě mě napadlo, co jako prevenci užívat kapky Citrogrep, každodenně nakapat 10-15 kapek do vody a vypít. Dají se koupit v lékárně nebo u nás je mají i v Droxi drog.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí