Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Jsem v 8tt, a vcera na me sedla chripka. Chtela bych se zeptat, jak moc se mam strachovat, ze je mimi ohrozeno (jsem plasan) a jak bojovat ? Jim rano a vecer pulku paralenu, do toho pomerancove stavy, kiwi a caj. Teplota mi beha mezi 36,8 - 37,2 . V pondeli rano chci zajit k obvodnimu lekari, ale i tak, cim bojovat ted ?
Moc dekuji za rady.
Možná bys ani k tomu obvo´dákovi chodit neměla.Pokud nemáš vysokou teplotu stejně ti nic jiného nedá než ten Paralen.Ty budeš sedět možná několik hodin v čekárně a jen si tu virózu přikrmíš.Určitě tam bude takových víc jako ty.U nás to má už půl rodiny.
Binky
Ahojky.
Můžu tě uklidnit. Teplota 37,2 je v těhotenství normální. Já když byla těhotná, jsem se jí snažila neustále snížit, než mi doktor řekl, že je to normální
. K Dr. bych taky spíš jen zavolala, nebo se domluvila, kdy přijít, aby jsi nečekala mezi nemocnými.
Ahojky,
holky mají pravdu. Doktorovi bych také raději jen zavolala, ale i já měla na počátku těhotenství zvýšenou teplotu. Řekla bych, že je to normální.
Petra
Ahoj marode,
tak mě to potkalo asi před 2 týdny taky, tak jsem manžu poslala do lékárny. Donesl mi bylinkový čaj na nachlazení a celaskon k rozpuštění. Při horečce jsem taky brala paralen. Během dvou dnů mi bylo podstatně líp. Já na chřipky dost trpím, minimálně 3× za zimu na sebe musíme narazit. Omezila jsem vycházky s malou ven a spala i přes den aspoň 2 hoďky. Zůstala mi akorát rýma, ale s tou se nedá nic dělat. Hned na to jsem byla na kontrole u gynekologa (to byl 9. týden tt) a říkal, že je všechno OK.
Tak ať jsi co nejdříve fit.
Míša
Ahoj Zuzaa,
vubec se nestresuj, za prve 37,2 neni zadna teplota. Navic teplota do 38 se nema 1-2 vubec snizovat, je to reakce imunitniho systemu, ktery se vyporadava s problemem a to, ze stoupne znamena, ze imunita funguje. Navic v prvnim trimestru bych paralen vubec nebrala. Budto muzes teplotu snizit tim, ze ponoris ruce po lokty do hodne teple vody 5-10 min, muzes tam pridat nejaky olejicky nebo bylinky. Nebo bych ti doporucovala homeopatika, ktera v tehu muzes kdykoliv a jsou absolutne bez vedlejsich ucinku a navic super zabiraj, vcetne teploty - napr. Osscilococcinum - koupis v lekarne a vice si prectes na www.boiron.cz. Pokud se zacnou brat hned v zacatku, viroza bud vubec nepropukne anebo jen velmi mirny prubeh a zabiraj skvele i kdyz uz se rozjede. Preju vam, at jste ty i mimi zas brzy fit ![]()
Hezky den
Ahoj,
máme celá rodina chřipku. Nejstarší dcera je z ní ale už skoro venku, měla jí jako první a měla i nejlehčí průběh - měla minulý víkend teplotu jen do 38 st., byla spavá, červené oči, kašel dráždivý..My ostatní teď máme i vysoké horečky, bolest očí, zimnice atd..Nevím ale, kdy už dát starší do školy..je už od asi úterka bez teplot, je živá a hravá, jen jí pořád drží ten kašel, takový ten sušší „chrndák“, ale spát jí to nechá, není to zas až tak dramatické. Možná bych jí aspoň do středy ještě měla nechat doma, co myslíte? Akorát teda jí lituju, není teď se mnou a s mužem žádná sranda, jsme naprosto hotoví, tak je velmi náročné jí najít zábavu..Malá dvouletá taky chřipkuje, ale docela to taky nese statečně..
Díky
@Evulina píše:
Ahoj,
máme celá rodina chřipku. Nejstarší dcera je z ní ale už skoro venku, měla jí jako první a měla i nejlehčí průběh - měla minulý víkend teplotu jen do 38 st., byla spavá, červené oči, kašel dráždivý..My ostatní teď máme i vysoké horečky, bolest očí, zimnice atd..Nevím ale, kdy už dát starší do školy..je už od asi úterka bez teplot, je živá a hravá, jen jí pořád drží ten kašel, takový ten sušší „chrndák“, ale spát jí to nechá, není to zas až tak dramatické. Možná bych jí aspoň do středy ještě měla nechat doma, co myslíte? Akorát teda jí lituju, není teď se mnou a s mužem žádná sranda, jsme naprosto hotoví, tak je velmi náročné jí najít zábavu..Malá dvouletá taky chřipkuje, ale docela to taky nese statečně..
Díky
Urcite bych s ni zašla k doktorce, aby si zen kašel poslechla. Ja jse totiž mela něco podobného, suchy dráždivý kašel a teploty jen kolem 37,5, pak bez teplot, ale kasel chrchlak no a dnes se teploty zase vrátily a kasel zhoršil. Budu muset v pondělí k doktorce a vidím to na ATB, bohužel. Dcera mela taky 2 vlny teplot, dr. rikala, ze je to pro tuhle chřipku typické, takže ji můžete poslat do školy a večer vám zase lehne s horečkou.
@Evulina Kvůli tomu kašli bych zašla k doktorovi aby neměla chycene průdušky nebo tak něco a do školy bych ji ještě nepouštela ![]()
Já kašlala pět týdnu, četla jsem, že je to normální, pokud se to nezhoršuje. k doktorce si pro klid zajít můžeš a podle toho co ti řekne. Do školy vykopnout co nejdřív ![]()
@robínek píše:
Urcite bych s ni zašla k doktorce, aby si zen kašel poslechla. Ja jse totiž mela něco podobného, suchy dráždivý kašel a teploty jen kolem 37,5, pak bez teplot, ale kasel chrchlak no a dnes se teploty zase vrátily a kasel zhoršil. Budu muset v pondělí k doktorce a vidím to na ATB, bohužel. Dcera mela taky 2 vlny teplot, dr. rikala, ze je to pro tuhle chřipku typické, takže ji můžete poslat do školy a večer vám zase lehne s horečkou.
Tak dej zítra vědět, jak jsi pochodila..
Dcera se mi zdá, že kašle dnes zas o trochu méně..ale mladší to teď má v plném proudu, má horečku. K dr. je to zcela jistě dobrý nápad kvůli tomu, že děti poslechne a udělá CRP. Muž jde zítra k dr. taky. Akorát teda možná dostanu sodu za to, že nesrážím horečku, až když je opravdu hodně přes 39, tak něco dám, jinak se nám doma mnohokrát vyplatil její léčebný vliv. Bohužel ale u dr. první, na co se dr. zeptá, je teplota a když je, tak jestli srážím a že musím srážet. Jaký vy na to máte názor? Jinak pondělky tedy bývá u té naší naprosto k prasknutí plná čekárna plná nemocných dětí, čeká se tam klidně hodinu, od úterka do pátku to pak bývá lepší, tak přemýšlím, podle toho, jak bude mladší zítra ráno, že bych tam s holkama snad radši šla až v úterý.. ![]()
Jinak moje intuice i pozorování mi radí, že min. do středy by starší měla opravdu být ještě ze školy doma..oni chodí i na velké přestávky na půlhodinu vždy ven si hrát na hřiště, to by taky nebylo dobré a též si myslím, že pořád může být bacilonosičem pro ostatní..Jinak ale skóre v jejich třídě je 7 zdravých dětí z celkového počtu 15, takže opravdu to řádí.
Dáváme bylinné čaje s domácím medem a citronem, pomocí éter. olejů aromatizuju vzduch, mám objednaný Atemol (antimikrobiální a antivirový éter. olej od Hadka), který lze podle návodu nakapat do medu a prý výborně působí proti kašli, tak to zkusíme.
@Evulina
Ja nakonec zitra nikam nejdu, spala jsem na dnesek 13 hodin, propotila dvoje pyžama a teplota je pryc. Kasel v podstate taky. Jsem uz jen unavena. Zitra muzu byt doma, tak budu lezet, coz bude asi lepsi nez sedet celé dopoledne v cekarne.
Teploty detem srazim od 38,5. Byt Tebou, tak dceru necham jeste tak 2 dny doma. Ale zas jestli u vas neni smog, na chvili by ven jit mela.
Ahojky, od neděle mám chřipku…byla jsem u Dr, včera mi večer bylo dobre že jsem si plánovala co všechno udělám,co musím dohnat…no dneska ráno únava, bez energie,je mi zase špatně,motá se mi hlava…měli jste to někdo taky tak nebo raději zítra zavolat dr?
Jako opravdu klasickou chripku? Z te se clovek hrabe dlouho, unava muze trvat klidne tydny. Mne trvalo asi tri tydny ( celkem tedy asi mesic), nez jsem se zase citila normalne.