viróza v 5tt

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Bee
691
12.3.06 10:03

viróza v 5tt

ahoj holky, jsem na úplném začátku těhotenství - přesně 38. den a vím, že dny mezi 30-60 jsou nejdůležitější, co se týče nemocí a braní léků…moje gynekoložka mi řekla, ať neberu raději nic. naprosto s tím souhlasím a nechci fakt nic. jediný, co teď beru je calibrum babyplan na prvni 3 mesice… jenže zřejmě jako ochrana v týhle dlouhý zimě nestačí, protože mě už v pátek začalo pálit v krku, včera večer se to zhoršilo a polykání bylo nepříjemný a dneska je mi jasný, že to bude pořádná rýma a k tomu taková ta typická únava, pocení apod. :-(( jaký to může mít vliv na miminko? máte někdo zkušenost? jsem rozhodnutá spíš zůstat doma třeba i na neschopence a pokud to jen trochu půjde, nic nebrat, jen šípkovej čaj, med a postel… :-O ale samozřejmě se trochu bojím o toho miniaturního tvorečka. :-( slyšela jsem, že v tomhle období je to trochu i reakce těla na to nové, co se v něm klube a že jsou těhulky právě v tom kritickym 2. měsíci dost často nemocný…prosím, napište mi zkušenosti, ať jsem klidnější… díky a zdravim všechny při neděli! ;-) pa bee

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1119
12.3.06 11:10

Obyčejná viróza v těhu nevadí. Jinak by lidstvo vyhynulo. Nesmíš mít jen vysokou horečku nad 38, to už může ohrozit mimi. Panadol a olynth v těhu nevadí, říkala mi to doktorka, jen nesmíš přehnat dávkování max. 3× denně. Na bylinky pozor, některé v těhotenství škodí, ale nevím přesně jaké. Já používala v těhu homeopatika oscillocuccinum na nachlazení x denně a coryzálii na rýmu, každé 2hod, potom úpostupně vy:,–(it. Zkus si dát každý den kiwi, tam je nevíc přirozeného vitamínu C.
To jestli ta viróza ohrozila dítě se uvidí časem, ale neboj já měla taky virózu takhle brzo a miminko je zdravé. Jinak by lidstvo opravdu vyhynulo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
12.3.06 11:26

Ahoj, ja take mela na zacatku tehu virozu. Jeste jsem nevedela , ze jsem tehu a tak doktorka me napsala ATB, ale my jsme mimco planovali a tak jsem si rikala co kdyby :D tak jsem je nejedla. Brala jsem panadol a na cucani tabletky septosol je to snad jediny cucaci prasek , ktery muzou tehu i kojici. Zkus se zeptat v lekarne. Me to moc pomohlo. Mimco bylo ok a ted je tu vedle me 14 mesicni klucina.Ted jsem mela hrozny kasel a protoze stale kojim tak nemuzu vsechny tabletky byl me doporucen sirup Hedelix, ktery je take i pro tehu. Jen si dej pozor na bylinkove caje ne vsechny jsou v tehu vhodne!!!!!!! Hodne zdravi. Nora

• Citovat
  • Upravit
Bee
691
12.3.06 11:57

Holky, moc děkuju za uklidňující slova. Bylinky už mám vyzkoumané a vyhodnotila jsem, že šípkovej čaj by škodit neměl…je v něm taky C jinak mi kamarádka poradila acerolu…je to prý c vhodný pro těhotný, tak se zeptám v lékárně a vzhledem k počasí a své indispozici…či spíš dispozici :-D asi zůstanu příští týden doma…nebo aspoň pár dní…ono se to nepo…a nám dvěma 8) to jen prospěje… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1060
12.3.06 13:10

Bee - taky jsem byla asi před měsícem pěkně nachcípaná. Dr. mi napsala homeopatikum Homeogene. Jinak hodně pomáhá lipový čaj (na hleny a odkašlávání - pěkně pročišťuje a v těhu je vhodný). Chce to ho pít denně.
Výborná medicína je šťáva z cibule. Nakrájíš ji na malé kousky a ty pak zasypeš močkovym cukrem (dost) a nebo je zaleješ medem. Cca tak po dvou hoďkách cibule pustí šťávu. A po lžičkách se to jí. Já to zatím v těhu praktikovala třikrát, protože tahle zima je fakt hrozná - nekonečná. Tak překonej odpor (není to zase až tak zlé - mě to docela chutnalo) a určitě se do toho pusť. Účinkuje to spolehlivě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1352
12.3.06 19:06

Já když jsem byla nachcípaná tak jsem se radila v lékárně s magistrou a ona mě doporučila dubový kapky. Bylo to vynikající okamžitě mě zabraly. Stojí kolem stovky, ředí se vodou a je dobrý nalít je do skleničky třeba od vincentky, nebo joxu. Mimi bude určitě v poho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
12.3.06 19:12

no ja som pri dcére prekonala v 5 týždni chrípku ako sa patrí, teploty okolo 39 a dnes je to 11 ročná slečna, mimoriadne inteligentná a nadaná :-D a pri synovi som zasa nevedela, že som tehu a boli sme týždeň na chate, tam som pila víno a pozri, keby si vedela aký je zlatý a zdravý, akurát divoký :-DDD

• Citovat
  • Upravit
Bee
691
13.3.06 16:22

Holky, ještě jednou moc děkuju za rady! Dneska a zítra jsem doma, pak zkusím jít do práce…snad to nějak překlepu. Dneska už mě spíš škrábe v krku, rýma naštěstí není taková ta z nejprotivnějších…Unavená jsem samozřejmě ale o to víc a skoro celej den jsem opět prospala. Máte někdo zkušenosti s ACEROLOU? Díky Bee

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.3.17 09:20

Ahoj holky, píšu anonymně, protože nechci těhotenství ještě zveřejňovat. Dneska končím 5tt a od včera mě skolila viróza. Velká rýma, škrábání v krku, bolení hlavy, teploty tak do 37,5, večer vylezly i ke 38. Mám velký strach o miminko, dlouho jsme se o něj snažili. Může taková viróza ublížit? A ještě dotaz pro těhotné maminky, co už mají starší děti, jak se vyhýbáte tomu, abyste v těhotenství něco chytly, když děti pořád něco nosí ze školky?

• Citovat
  • Upravit
3327
3.3.17 09:26
@Anonymní píše:
Ahoj holky, píšu anonymně, protože nechci těhotenství ještě zveřejňovat. Dneska končím 5tt a od včera mě skolila viróza. Velká rýma, škrábání v krku, bolení hlavy, teploty tak do 37,5, večer vylezly i ke 38. Mám velký strach o miminko, dlouho jsme se o něj snažili. Může taková viróza ublížit? A ještě dotaz pro těhotné maminky, co už mají starší děti, jak se vyhýbáte tomu, abyste v těhotenství něco chytly, když děti pořád něco nosí ze školky?

Může pokud bude teplota nad 38. Vyhnout nemocem se nelze, ještě navíc když máš děcka nebo jsi s nima v kontaktu. Vlastně i bez nich je to nereálné, leda bys to doma hermeticky uzavřela a nechodila nikam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
3.3.17 09:32
@Anonymní píše:

Nemocná jsem byla u všech těhotenství, třetí dítko bylo dokonce splozeno během jedné takové, kdy jsem se vesele dopovala Coldrexem a na teploměru jsem měla víc jak 38. Ony ty virozy na začátku těhotenství bývají velmi časté, nedělala bych si z toho těžkou hlavu. Problém může být horečka, pak je vhodné si vzít Paralen. Co se druhého dotazu týče, nevyhýbám se nijak. Mně teda děti ze školky nic nenosí, bývají zdravé, ale i kdyby nosily, nebudu to řešit. Ono to moc řešit nejde, dospělý člověk má nějakou imunitu a mimino v břichu je proti zevním vlivům (tedy i nemocem matky) celkem dobře chráněné. Do skleníku se nezavřu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
887
3.3.17 10:12

Ahoj, popravdě si nevzpomenu zda jsem v prvních dvou těhotenství byla nemocná už takhle brzo. Ale vím že později sem chytla každou nemoc v okruhu jednoho kilometru. Dětí jsou zdravé, žádné následky z toho nemají. Ve třetím těhotenství už sem nechytla nic, asi díky tomu, ze denně vypiju litr zeleného čaje (kukuchi chima Asi to píšu spatne), tenhle čaj se mi opravdu osvedcil. Začala sem ho pít když sem kojila druhého syna a nemohla sem se zbavit kašle. Teď když děti onemocní chytnu od nich maximálně slabou rýmu. Bohužel děti čaj nepijou, ale i. partner říká ze je mu po tom čaji lépe. Na bolest v krku byl nejlepší zase rakytnikovej čaj se lžičkou zasady.
Jen bych teda upozornila na to, ze ten zelený čaj se musí pít denně, začnu vždycky v září a přestávám až na jaře.
Ps. Neberte to jako radu nějaké přírodní ženy, když nejsem těhotná, nebo nekojim sním jakýkoli prášek aby mi bylo lépe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.3.17 10:33

@jeřáb Ten čaj můžou i těhotné? Zrovna jsem si vygooglila, že má spoustu pozitivních účinků, škoda, že jsem to nevěděla dřív.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.3.17 10:33

Já končím 7tt těhotenství a mám ATB amoxiklav na zánět dutin - s punkcí, dr. uvolňovala hnis. Neřeším to, s volně dostupnými léky už to nezvládnu - zkoušela jsem nosní spreje, sinupret. Je fakt, že jsem to chytla od dětí a když jsem s nimi byla v pondělí u dr.,tak pobyt v čekárně taky nepřidal. Mám za sebou čtyři úspěšná těhotenství, čtyři zdravé děti, v každém těhu minimálně jednou ATB a nezpočet viroz na začátku. A mám za sebou spontánní potrat na začátku těhotenství v době, kdy jsem byla zdravá jako řípa, vesele jsem si užívala prodlouženého léta, byli jsme všichni zdraví a nepůsobil na mě žádný teratogen.

V těhotenství, zvlášť v prvních měsících je imunita snížená a virozy časté. Protože plod nemá vlastní imunitu a imunita matky se soustředí na něj. Imunita plodu se začíná tvořit kolem 16.týdne.
Dr. říkala, že Amoxiklav je to nejmenší zlo a já bych už tu bolest a tlak bez léků fakt nezvládla. Nějak to dopadne.

• Citovat
  • Upravit
887
3.3.17 10:37
@Anonymní píše:
@jeřáb Ten čaj můžou i těhotné? Zrovna jsem si vygooglila, že má spoustu pozitivních účinků, škoda, že jsem to nevěděla dřív.

Partner mi to teď ve třetím těhotenství hledal a nikde nenašel ze by ho těhotné nemohly. Tam kde ho kupuju u čajů píšou ze ho těhotné nemohou a u tohodle to napsané není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí