Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Vůbec bych si nedělala zbytečné starosti, já jsem chytla nějaký moribundus v kombinací se zánětem zubů na začátku těhotenství ( u zubaře jsem byla za těhotenství vícekrát ) a prcek je v naprostém pořádku. A má to tak spoustu ženských … teď tomu napomáhá i to počasí, všude je to samý bacil. Takže hlavu vzhůru a vůbec se takovými záležitostmi nestresujte a užívejte si těhotenství. ![]()
Měla jsem v 9. tt chřipku bohužel i s horečkou. Srážela jsem ji paralenem. Teď jsem v 18tt a zatím vše v pořádku. Doufám, že i velký ultrazvuk dopadne dobře a v červenci se nám narodí zdravé miminko. Vám taky držím palce, musíme myslet pozitivně, i když občas je to fakt těžké ![]()
Nebojte vše bude v pořádku
já měla na začátku atb, pak kašel z kterého mě strašně bolelo břicho a k tomu brutální rýmu. Všechno zakončil pásový opar a včera jsem byla na utz ve 22tt a mrně je v úplném pořádku… Přesně jak píše @lucielorenc počasí je teď na takový věci ideální… Teď nechci, aby to znělo blbě, ale stávají se i horší věci a miminka jsou v pořádku. Chce to hlavně klid a nohy v teple ![]()
@pandora Asi bych úplně neříkala, že viróza je sranda.. já jsem třeba kvůli lehké viróze o miminko přišla, protože byla v rizikové týdny vývoje orgánů ( tj. 6.-10.tt) a v důsledku toho vznikly vrozené vývojové vady.. A to mě „jen“ týden trochu bolelo v krku a byla sem unavená.. horečky sem neměla, léky neužívala, žádnou chybu jsem neudělala a stejně..
Takže u někoho je viróza nic a u někoho způsobí pohromu… A i jako PA znám takových maminek víc.. jen bohužel na diskuze víc píšou ty, u nichž bylo všechno v pořádku..
Také patřím k těm šťastným, které i přes nemoc v porodily zdravá miminka. U mě to byla konkrétně chřipka s vysokými teplotami, 2 dny dokonce kolem 40 °C. Bylo to pokud dobře pamatuji v 8. a 9. týdnu. V dalším průběhu těhotenství dokonce přišla ještě horší nemoc, o které tady nechci psát, kdyžtak do SZ. Děkuji Bohu, že mi tady právě baští snídani téměř roční zcela zdravý syn, zapatlaný jak prasátko
Můj gynekolog mi tehdy řekl, že kdyby byl problém, o mimi bych přišla nejspíše hned po nemoci. Toho jsem se držela celý zbytek těhotenství. Bašti vitamíny, odpočívej, povídej si s miminkem. A věř miminku, že to spolu zvládnete.
![]()
Teď koukám, že je to už stará diskuze a miminko bude dávno na světě. Dokonce podobně staré jako syn. Věřím, že tady vše dopadlo dobře. ![]()
Ahoj, já jsem měla virózu ve 4tt, teploty nad 38 stupňů. Ještě jsem nevěděla, že jsem těhotná a v 6tt mi těhotenství odešlo. Myslím, že tomu viróza pomohla a asi se to správně neuchytilo. Ale bylo to hrozně na začátku, takže čím starší těhotenství, tím větší šance, že mu viróza neublíží.
Ahojte, jsem v 18. tt a už dvakrát jsem za těhu marodila. Poprvé chřipka 8.-9. tt, celkově 10 dnů, z toho 3 dny horečky kolem 38. Pak ve 12. tt viróza - bolest v krku, kloubů, hlavy a rýma. Celkové týden, pár dní mírně zvýšená teplota.
Chci se zeptat, jestli se u někoho zjistila u mimča nějaká vada v souvislosti s virovými infekcemi. Vím, že to může být i příčina potratu, ale ten by se asi už projevil hned po nemoci nebo ne? Dr. mluvila o srdíčku a o rozštěpech. Strašně se bojím ultrazvuku ve 20. tt.