Viróza v 9. týdnu těhotenství - velký problém?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
13.2.19 07:36

Vrozené vady jako důsledek virózy

Ahojte, jsem v 18. tt a už dvakrát jsem za těhu marodila. Poprvé chřipka 8.-9. tt, celkově 10 dnů, z toho 3 dny horečky kolem 38. Pak ve 12. tt viróza - bolest v krku, kloubů, hlavy a rýma. Celkové týden, pár dní mírně zvýšená teplota.
Chci se zeptat, jestli se u někoho zjistila u mimča nějaká vada v souvislosti s virovými infekcemi. Vím, že to může být i příčina potratu, ale ten by se asi už projevil hned po nemoci nebo ne? Dr. mluvila o srdíčku a o rozštěpech. Strašně se bojím ultrazvuku ve 20. tt.

• Citovat
  • Upravit
648
13.2.19 07:50

Vůbec bych si nedělala zbytečné starosti, já jsem chytla nějaký moribundus v kombinací se zánětem zubů na začátku těhotenství ( u zubaře jsem byla za těhotenství vícekrát ) a prcek je v naprostém pořádku. A má to tak spoustu ženských … teď tomu napomáhá i to počasí, všude je to samý bacil. Takže hlavu vzhůru a vůbec se takovými záležitostmi nestresujte a užívejte si těhotenství. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.2.19 08:06

Měla jsem v 9. tt chřipku bohužel i s horečkou. Srážela jsem ji paralenem. Teď jsem v 18tt a zatím vše v pořádku. Doufám, že i velký ultrazvuk dopadne dobře a v červenci se nám narodí zdravé miminko. Vám taky držím palce, musíme myslet pozitivně, i když občas je to fakt těžké :kytka:

• Citovat
  • Upravit
1152
13.2.19 10:41

Nebojte vše bude v pořádku :palec: já měla na začátku atb, pak kašel z kterého mě strašně bolelo břicho a k tomu brutální rýmu. Všechno zakončil pásový opar a včera jsem byla na utz ve 22tt a mrně je v úplném pořádku… Přesně jak píše @lucielorenc počasí je teď na takový věci ideální… Teď nechci, aby to znělo blbě, ale stávají se i horší věci a miminka jsou v pořádku. Chce to hlavně klid a nohy v teple :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
6.7.20 22:45

@pandora Asi bych úplně neříkala, že viróza je sranda.. já jsem třeba kvůli lehké viróze o miminko přišla, protože byla v rizikové týdny vývoje orgánů ( tj. 6.-10.tt) a v důsledku toho vznikly vrozené vývojové vady.. A to mě „jen“ týden trochu bolelo v krku a byla sem unavená.. horečky sem neměla, léky neužívala, žádnou chybu jsem neudělala a stejně..
Takže u někoho je viróza nic a u někoho způsobí pohromu… A i jako PA znám takových maminek víc.. jen bohužel na diskuze víc píšou ty, u nichž bylo všechno v pořádku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
681
7.7.20 08:27

Také patřím k těm šťastným, které i přes nemoc v porodily zdravá miminka. U mě to byla konkrétně chřipka s vysokými teplotami, 2 dny dokonce kolem 40 °C. Bylo to pokud dobře pamatuji v 8. a 9. týdnu. V dalším průběhu těhotenství dokonce přišla ještě horší nemoc, o které tady nechci psát, kdyžtak do SZ. Děkuji Bohu, že mi tady právě baští snídani téměř roční zcela zdravý syn, zapatlaný jak prasátko :lol: :srdce: Můj gynekolog mi tehdy řekl, že kdyby byl problém, o mimi bych přišla nejspíše hned po nemoci. Toho jsem se držela celý zbytek těhotenství. Bašti vitamíny, odpočívej, povídej si s miminkem. A věř miminku, že to spolu zvládnete. :srdce: :hug:
Teď koukám, že je to už stará diskuze a miminko bude dávno na světě. Dokonce podobně staré jako syn. Věřím, že tady vše dopadlo dobře. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.7.20 08:35

Ahoj, já jsem měla virózu ve 4tt, teploty nad 38 stupňů. Ještě jsem nevěděla, že jsem těhotná a v 6tt mi těhotenství odešlo. Myslím, že tomu viróza pomohla a asi se to správně neuchytilo. Ale bylo to hrozně na začátku, takže čím starší těhotenství, tím větší šance, že mu viróza neublíží.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky