Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
holky, asi pred 3 hodinami jsem si vsimla, ze jsem nejaka natekla (vsude). nejdriv me zacaly bolet ruce, pak kotniky (tak jsem se koukla a mam je jak koule na bowling
) pak zacaly bolet i stehna a ted uz pul hodiny jen stojim , protoze me kazdy zahyb boli, nemuzu dat ani lopatky k sobe, aby to nebolelo. Mate nejakou radu napr: studena sprcha nebo naopak tepla vana? (jsem 33tt)
Tak na těhu otoky nic neexistuje.Jen omezit sůl,já kvůli tomu neobuju boty a k mudrovi asi žačnu chodit jen v nazouvákách ![]()
do porodnice, okamžitě. Otoky můžou být prvním příznakem eklampsie a pokud nastupují tak rachle, tak nečekat. Vem sebou čurání, aby tě zkontrolovali na bílkovinu.
levmah28 píše:
Tak na těhu otoky nic neexistuje.Jen omezit sůl,já kvůli tomu neobuju boty a k mudrovi asi žačnu chodit jen v nazouvákách
ale pokud oteče tak rychle?
levmah28 píše:
Tak na těhu otoky nic neexistuje.Jen omezit sůl,já kvůli tomu neobuju boty a k mudrovi asi žačnu chodit jen v nazouvákách
No jo, ale když otekla během 3h a nemůže ani pořádně ohnout končetiny, tak to nejsou běžné otoky
Možná prostřídat chladnou a hřejivou sprchou a končit chladnou. Ale pokud normálně neotýkáš a teď jsi otekla takhle, možná bych se poradila po telefonu s ambulancí, jestli nemáš přijet? Hlava se nemotá, nebolí?
Tak jestli ti to nateklo jen tak zničeho nic během chvilky,tak bych zbystřila.A tlak si měla ok?Otoky můžou být jedním z příznaků preeklampsie.
alsem píše:
boze vy me desitejinak je mi fajn
za kontrolu nic nedáš
Fakt si radši zavolej, nebo vyjeď. Je dobře, že je ti fajn, ale jistota je jistota ![]()
Gladys píše:
do porodnice, okamžitě. Otoky můžou být prvním příznakem eklampsie a pokud nastupují tak rachle, tak nečekat. Vem sebou čurání, aby tě zkontrolovali na bílkovinu.
Taky bych jela.
Gladys píše:levmah28 píše:No jo, ale když otekla během 3h a nemůže ani pořádně ohnout končetiny, tak to nejsou běžné otoky
Tak tak,já bych byla na pozoru ![]()
Taky si myslím, že okamžitě do nemocnice, není to žádná maličkost.. Držím pěsti!
Do nemocnice a šupem, může se jednat o preeklamsii, takhle rychlej otok není normální. Někdo už tu psal, že je třeba vyšetřit bílkovinu v moči. ![]()