Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Měla by ses nechat vyšetřit, s tím není sranda. Já byla nateklá jako vzducholoď ke konci těhu, bylo to hodně vysokým tlakem, hlídali si mě…
Určitě bych zajela do porodnice na kontrolu-hned..protože takhle otéct během pár hodin,to není v pořádku…držím palec ať vše dobře dopadne..
..
Tak jsme tě holka pěkně postrašily co
Neboj,určitě to bude ok,ale radši si zajeď,však to znáš,lepší 100× zbytečně ......Držím pěsti ![]()
Gladys píše:
do porodnice, okamžitě. Otoky můžou být prvním příznakem eklampsie a pokud nastupují tak rachle, tak nečekat. Vem sebou čurání, aby tě zkontrolovali na bílkovinu.
Naprostý souhlas, to co popisuješ není normální, otoky v těhotenství normální jsou ale ne když se objeví takhle rychle a v takové míře. Určitě honem jeď, lepší je přijet do nemocnice zbytečně než něco důležitého zanedbat. Nechci tě děsit ale fakt to může být něco moc vážného, i když se cítíš dobře. Opravdu to myslím vážně, beze srandy. Jde o tebe a tvé děťátko.
Ještě bych dodala, že tobě může být ok, ale co miminko, chtěla bych, aby někdo změřil průtoky pupečníkem, celkově ho okoukli, když se tělo chová takto, co když se zblázní i zásobování kyslíkem či jiná důležitá životní funkce.
Velký otok by mohl značit i help syndrom či ajk se to jmenuje, zkrátka není to „jen“ otok.
No, vypadá to, že Alsem zmizela - nereaguje…Snad je v pořádku!
Doufám, že už je na cestě…znám jednu holčinu co měla něco podobného, ale dobře to dopadlo.
Držím palce! ![]()
Já při prvním těhu otekla hlavně v kotnících, že jsem ani pomalu tenisky nosit nemohla a braly mě hrozný křeče do lýtek.Mě pomohl hořčík.
Taky bych jela okamzite do porodnice.Jeste bych si zmerila tlak,pokud bych teda mela cim.Ale do porodnice v kazdem pripade!!!!Hlavne,at to nic neni a dej vedez,jak to dopadlo.
já měla to stejné v 30tt
pila jsem 3-4,5litru za den perlivé vody s velkým obsahem sodíku(mattoni, aquila)
pak sem ji přestala pít a vše v pořádku
doporučuji třeba bonaqu
jinak si stejně dojdi k mudře
alisekR píše:
Do nemocnice a šupem, může se jednat o preeklamsii, takhle rychlej otok není normální. Někdo už tu psal, že je třeba vyšetřit bílkovinu v moči.
tak tak, já tak otekla celá včetně očních víček a malého mi ještě ten den brali akutním CS, držím palce at ti to dobře dopadne