Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahoj chci se zeptat.. dneska mi dělali UTZ 36+5 dostala jsem dva černý papíry a na každym jsou jiný hodnoty.. ![]()
**před 10dny mi dělali na porodnici taky UTZ na pohotovosti a dítě mělo 2.750g
**dneska z toho jednoho papíru UTZ je gramáž 3.500g, myslíte, že je možný za 10dní aby mimi přibralo skoro kilo???
**vůbec těm obrázkum nerozumim díky moc
Tohle měření je strašně nepřesné. Vubec si s tím nelam hlavu. Prý i plus mínus 500g. Stačí, aby doktor na displey ťuknul o milimetr dál ![]()
Ne, není možný, aby nabralo kilo, jen je to důkaz, že odhady váhy jsou plus mínus autobus, někde uvádějí, že odchylka je kolem 500g, ale můžou se seknout i o víc.
super díky moc,, nevim jestli měřil plod, nebo všechno dohromady nebo coo ![]()
ale zase na druhou stranu za 10dní by asi přibralo víc než 1 deko nee?? ![]()
Hele, to jsou jen ODHADY! Takže si s tím fakt nelam hlavu. Možná kdyby ti ty dva odhady dělal jeden lékař na jednom přístroji, tak by se dalo podle toho orientovat, kolik tak dítě přibralo, ale takhle fakt vůbec ne.
Neber to vůbec v potaz,měří kosti a né tukovou vrstvu,všechno to jsou jenom odhady.Mě řekli,že můj synátor bude mít porodní váhu kolem 5 kg
takže když se porod rozjel,pořád jsem na to myslela,představovala si jak mi ho rvou kleštěma,PA jsem to 1000× zdůraznovala,že takové dítko není v mých silách porodit.NO a malý byl týden po termínu a měl 3,7 kg
Ještě,že tak
![]()
No pokud to neměřil stejný lékař a na stejném UTZ., tak bych se tím vůbec nezabývala. Ono je to vážně dost nepřesné, odchylka je +,– těch 500g. Jinak u mě se teda strefili. Měla jsem odhad na hmotnost při porodu 4500g a syn měl 4490g. V 37tt. měl 3700g a v 39tt. 4200g. Měřil mě vždycky ale stejný lékař a na stejném přístroji.