Viróza v 9. týdnu těhotenství - velký problém?

3251
20.2.12 23:37

viroza v 9tt - velký problém?

ahoj holky,je velkej problém,když mám virozu takhle na začátku těhu,strašně se o mimi bojim,bylo dlouho plánovaný a po necelých dvou letech se to povedlo a teď se děsim,že se něco pokazí.přece nemůžu mít tolik smůly,že ne???je tu někdo kdo prodělal v prvním trimestru chřipku nebo virozu a vše dopadlo ok?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11502
20.2.12 23:40

Ahoj, tak já jsem za tohle těhu už potřetí nemocná, v každém trimestru jednou a z celý rodiny to odnáším nejhůř a nejdýl. Mimi je v pořádku, termín mám za 2 měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
20.2.12 23:55

Měla jsem virózu na začátku těhu. Přestála jsem to bez ATB, ale nachlazená jsem byla pořádně.
Ještě jednou mě to potkalo ve třetím trimestru.
Malý je naprosto v pořádku, tak se tím nestresuj :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
21.2.12 00:09

Takových mamin tady bude ;)
Taky jsem měla virózu v 1. trimestru. (vlastně každé těhotenství jsem minimálně jedno horečnaté onemocnění prodělala…) Horečky přes 39, brala jsem ATB, protože jsem to pak měla na průduškách a vše je OK ;)
Neboj, to bude dobré :hug: A gratuluju :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1171
21.2.12 00:12

Ahojky, Jsem PA, tak můžu jen říct, že je to rizikový faktor, bez pochyby. Nejvíc by uškodila horečka nad 38st. Já měla je lehkou virozu a nejspíš díky tomu mělo mimčo vážnou srdeční vadu a přišli jsme o něho :(. Ale věřím že to musela být kombinace faktorů. Hlavně buď v klídku a pro jistotu informuj svého dr. až bude dělat velký UZ ve 20. a 30.tt :palec: At na to pořádně mrkne.
Držím pěsti a určitě bude všechno dobrý!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13338
21.2.12 07:48

Měla jsem virozy v 7. a 11. týdnu, u obou horečky, brala jsem si Paralen. Měla jsem taky hroznej strach, ale prcek je v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
565
21.2.12 07:55

V 1. trimestru chřipka a zánět močových cest, v 2. trimestru zánět průdušek, začátek 3. trimestru chřipka horečky 38 a víc a oba jsme v pořádku, rodim za měsíc a půl :palec: odpočívej, pořádně to vylež, můžeš paralen při teplotě, horký čaje, pokud tě bolí v krku kloktat vodu se solí, vystříkávat nos mořskou solí, ale hlavně lež a pot se, to je to nejlepší a uvidíš, že to bude dobrý, myslim, že viroza neni nic tak hroznýho :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
21.2.12 08:20

já byla v 1.trimestru taky dvakrát nachlazená. Naštěstí jsem to zvládla bez paralenů, ale měla jsem hroznou rýmu, takže jsem i když se to nemá, kapala alespoň na noc kapičky do nosu. Nachlazení se mi drželo tak týden, když jsem ho nemohla potlačit práškama. Z rýmy jsem pak měla hroznej kašel, tak jsem se snažila co nejmíň kašlat a užívala jsem Stodal na odkašlávání.

Na gyndě mi řekla dr., že při teplotě se může vzít na noc paralen, je to lepší než když se mamina potýká s horečkou a trápí tím mimi.

Jinak já i přes ty 2 virozy mám krásného zdravého chlapečka, tak se určitě neboj, bude ti to trvat dýl se vyležet a chce to opravdu odpočívat, ale miminku by to uškodit nemělo.

Držím ti palce!

;)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
710
21.2.12 09:40

Já byla nemocná furt, rýmy, chřipky, horečky… Nejhorší bylo, že jsem se nemohla pořádně léčit, takže jsem i s blbou rýmou končila v postely, ucpané dutiny, bolest hlavy a jediný lék- mořská voda, která mi prostě nepomáhala.
Naopak se tvrdí, že tyhle drobné virozy, pomáhají miminku vytvořit si imunitu.. Takže se nech obskakovat a těš se na mimi. Až onemocníš po porodu, na takové odpočívání moc prostoru nebude :mrgreen:
Uvidíš, že budete v pořádku :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
362
21.2.12 09:45

Ahojky, já prodělala virozu na Vánoce taky 9-10 TT - náhlý těžký ale rychlý (5 dnu) průběh.
vydrž do 15.3. - to jdu na speciálni vyšetření srdce plodu, na kterým byly nalezený ve 13 tt šelesty - což prý způsobuje často viroza ale třeba i pomalejší vývin plodu… tak jestli si vzpomenu tak ti sem 15.3. napíšu zda je vše OK…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9879
21.2.12 10:01

Já prodělala v prvnim trimestru zánět slinivky břišní se zvracenim žluči a průjmem (10× denně) a následnou operaci. Viroza je fakt sranda . Neboj. Kluk je v pořádku a měl 4,5kg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3251
21.2.12 10:20

Holky,děkuju moc za uklidnění,sem z toho úplně na nerv.ležim,piju čaj s citronem a nic jinýho nemůžu,je mi opravdu blbě :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9879
21.2.12 10:35

Nenervuj se nebo si něco přivoláš. Já byla na umření i mi to vlastně řekli že můžu umřít a že o mimčo pravděpodobně přijdu protože jsem měla velké bolesti a záchvaty takže jakoby kontrakce ale mimčo se udrželo v pohodě. Já do poslední chvile věřila že ho porodim a že bude zdraví. Možná mi to taky pomohlo ta víra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2691
21.2.12 12:41
mattule píše:
ahoj holky,je velkej problém,když mám virozu takhle na začátku těhu,strašně se o mimi bojim,bylo dlouho plánovaný a po necelých dvou letech se to povedlo a teď se děsim,že se něco pokazí.přece nemůžu mít tolik smůly,že ne???je tu někdo kdo prodělal v prvním trimestru chřipku nebo virozu a vše dopadlo ok?

byla jsem na genetice a tam mi bylo řečeno,že nejrizikovější je 5-6 týden ,to se vyvíjí orgány a tam že by mohlo dojít k nějaké deformaci..já měla fakt hnusnou angínu v 3 týdnu,píchali mi atb,ale ty prý žádný vliv nemají..nejvíc nebezpečné jsou vysoké horečky.takže 9tý tt by neměl vadit :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3956
24.2.12 10:34

Ahojky jsem v 8+5 a z chřipky jsem se dostala před pár dny, ale myslím si že mimiskovi to neudělalo nic :D Buď v poho a snaž se to rychle vylažet takže popíjet čajíčky být v teple a dělat vše co ti řekne doktor vše bude ok :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí