Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj,
ráda bych znala vaše zkušenosti, praktické rady, postřehy - držitelek/lů Visa karty - s jejím použitím v zahraničí.
Zda vám šlo v pohodě vybrat z bankomatu kolik jste potřebovali(za předpokladu, že jste si včas zvýšili doma její limit). Zda jste s ní platili v obchodech. Od jaké banky jí máte. Zda byly nějaké problémy, atd…
Chystáme se na výlet a rádi bychom platili s ní a netahali se s vyměněnýma penězma. Něco málo samozřejmě vzít plánujeme, to jo. Ale maximum bychom chtěli provádět kartou.
Tak jestli je spolehnutí, že to funguje.
Neradi bychom tam pak zůstali bez prostředků ![]()
S kupováním prostřednictvím Visa přes internet zkušenosti máme. To nám funguje dobře. Tak to prosím nepsat ![]()
Díky
Ahoj,
zijeme v zahranici a stale mame i cesky ucet, takze obcas visa kartu pouzivame. Nikdy jsme zadny problem nemeli ani pri placeni v obchodech, na benzinkach, ani pri vyberu z bankomatu.
Banka-GE Money bank
Vyhoda placeni kartou je, ze ma lepsi kurz nez maji smenarny a banky tady v Anglii, takze se vyplati vic platit s ni, nez si smenit penize. Ale to samozrejme zalezi, kam jedete. ![]()
Tak já neplatila…jen jsme vybírala a to v Tunisu a bez problémů…
a ano,je tam lepší kurz ![]()
ahoj
mam vice karet, ale Visu si beru vsude do zahranici, vybiram, platim a vse v pohode. Akorat jsem parkrat narazila v Rakousku treba v drogerkach a potravinach kde slo platit pouze jejich Sparkasse kartou.
Jinak ale pohoda.
Drive jsem ji mela od KB, nyni od mBank..hlavne bacha na poplatky za vybery, nekde jsou dost vysoke.
Jo a placenim s kartou se bere stred kurzu.
Ještě je rozdíl mezi Visou Electron a Visou embosovanou, ta embosovaná by měla být v zahraničí ještě rozšířenější než electronka. (Elektronická je hladká a je to Electron na ní uvedeno v logu, embosovaná má jméno majitele a číslo karty jakoby zrubu vyražené, takže zepředu vystouplé).
Visou zaplatis vsude
. Pokud platis v obchode, tak to vyjde lip, nez penize menit, prepocitavaji za stred (jak uz nekdo psal). Naopak vyber z bankomatu se zase tak nevyplati, protoze za to byvaji vysoke poplatky. Podle me je dobre, rozmyslet si, kolik budes potrebovat v hotovosti, udelat jeden vyber z bankomatu a jinak platit kartou primo v obchode. Nekdy jsou male poplatky, pokud platis prilis nizkou castku, ale ne vsude.
může se stát, že některé obchody prefrují Visu a neakceptují Master a oíbráceně
stává se to málo, ale stává
lídej si nálepky na dveřích obchodů
problémy můžeš mít stejné jako v čr-třebas špatně fungující terminál- takže nějakou hotovost určitě s sebou
S visou elektron jsem myslim moc platit nemohla, s tou embosovanou vetsinou bez problemu. Jinak mam od Sporky master card a nekolikrat se mi stalo, ze to neslo, tvarilo se to jako vycerpanej limit, ale ty mam hodne vysoky - jeste nezjistila cim to.
kurz je vyhodnejsi, velke obchody je bezproblemu akceptujou. vyber z bankomatu je teda drahej, ale v nouzi se da.
kam jedete? Jestli do nemecka, tak bacha v nekterych supermarketech a kseftech se platit neda, berou jen svoje EC
Jedem UK.
Máme embosovanou Visa clasic chip.
A nám teda říkají, že za výběr z bankomatu žádný poplatky nejsou ![]()
Máme Fio.
Vybrat tam budem potřebovat větší obnos přes bankomat.
Nevíte, kolik tak jde vybrat liber najednou? 1000, 2000, 3000?
kazdy bankomat to ma jinak s vyberem, ale myslim,ze tolik liber najednou urcite nevyberes, vzdyt 3000 liber je 90tisic korun.
Ja treba u mBank pri vyberu nad 100euro neplatim nic.
Jinak u kazdeho bankomatu by po vyberu kolik chces penez by to melo napsat kolik je maximum.
PeBa píše:
Jedem UK.
Máme embosovanou Visa clasic chip.
A nám teda říkají, že za výběr z bankomatu žádný poplatky nejsou
Máme Fio.
Vybrat tam budem potřebovat větší obnos přes bankomat.
Nevíte, kolik tak jde vybrat liber najednou? 1000, 2000, 3000?
Zalezi na kolik to mas nastavene ty ve sve bance. My tady v UK mame nastavenou kartu na vyber 400 liber.
3000 liber si myslim vybirat nebudes potrebovat. ![]()
…tak budu vybírat 10× za sebou
Právě, že tam po nás budou chtít peníze na ruku, tak proto je budem muset někde vybrat.
Já vybírala hotovost kartou CitiBank z jejich bankomatu na letišti v Istanbulu a pohoda. Možná si jen vyměnte nějakou malou hotovost pro případ nouze, nikdy nevíte.
Bat sa numusis…urcite to funguje
. My pouzivame kartu pravidelne v zahranici na bezhotovostne prevody - platime s nou v obchodoch a tak.
Hotovost sme nikdy nevyberali…myslim, ze je to drahe.
Ja jsem nejaka prastena, ale ja jak nemam hotovost, tak jsem na nerv. Kartu beru jenom jako jistotu, kdyby se neco stalo. Nebo ji pouzivam v hotelu, kdyz chteji tu zaruku na utratu. A to se mi stalo ted v Dubaji, ze mi ten recepcni, rekl, ze to nejde. Malem jsem ho prastila
. Karta normalne fungovala, ale stejne jsem mu musela dat hotovost! Ja verim jenom papirkum v penezence.