Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Zdravím, udělala se mi v puse boulička nevim jak to nazvat ale spíše mi to přijde jakoby to vyselo je to měkké když polknu hrozně to bolí při jídle musím jíst na druhou stranu a nedá se otevřít pusa tak jako bych chtěla nevíte někdo prosím co by to mohlo bejt mám hrozny strach a ta bolest je opravdu šílená😢( A není to to co by se dalo například uchošťourem vytlačit to,,SMRADLAVÉ” jak hodně lidí nazývá
@Paoloska píše: Více
Myslíš proč to tedy vypadá jakoby tam byl hnis nebo něco takového?
To se mi někdy dělá taky. Je to nepříjemné, ale bolest rozhodně není šílená
. V určité fázi to normálně zmáčknu, praskne to a je klid. Anebo píchnout špendlíkem. Neměla jsem to už několik let, ale byly doby, že se mi to dělalo opakovaně několik měsíců.
Je to normální afta… Pomůže brát vitamín B, rychleji to zmizí. Ale i tak to bude pár dní trvat.
@Žaneta 1710 píše: Více
Dost často se z takového kousnutí udělá aft. Mám bohaté zkušenosti ![]()
@LiduNe A co to tedy je? Nebo s čeho se to dělá vyčetla jsem že by to mohl být zánět? Který vyřeší antibiotika? Protože když to zmáčknu tak vůbec nic neteče ono to spíše vypadá jen na fotce jakoby se to bíle dalo vymáčknout
Je to aft. Je to neinfekční. Můžete zkusit třeba tantum verde. Většinou z kousnutí, stresu,…
@Žaneta 1710 píše: Více
To nevím, když to praskne vyteče mi z toho trocha vody a zahojí se to. To moje vypadá úplně stejně jako na fotce, i místo výskytu je stejné. Považuju to za něco virového jako třeba opar, ale řešit to nikde nehodlám.