Visual snow syndrome

28.10.23 18:29

Visual snow syndrome

Dobrý deň, chcem sa spýtať, trpí niekto týmto syndrómom? Mala som to prerušované no momentálne najdlhšie 4 mesiace…aký to má u vás priebeh, ďakujem :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
607
28.10.23 18:59

Na fb je skupina visualsnowcz ma to docela hodne lidi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.10.23 19:01

@Desgreze vôbec som tú českú nenasla :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
607
28.10.23 20:53

Mivam to obcas, spis kdyz se na to soustredim, treba bila zed, jasna obloha…pri beznem dennim srumci ne, stejne jako sumeni v usich. Kdyz je ticho, tak sumeni x piskani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.10.23 20:55

@Desgreze dobrý deň ja to mam tiež hlavne na bielej stene alebo nábytku jednoliatom pozadí…vonku to nevidím…ak smiem vedieť ako dlho to mate? Ja 4 mesiace predtým som to mala tie za každým to prešlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
607
29.10.23 06:30

@Barbora2451 ja si myslim, ze to mam porad, nebo jsem si driv toho nevsimla, az kdyz jsem nekde cetla o tom, kouknout na stenu, tak vlastne jsem si uvedomila, ze to je takove vyteckovane a myslim, ze to ma asi kazdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.10.23 09:14

@Desgreze ja som mala najprv pocit ze Mi vlní pred očami :think:… dokážete v pohode šoférovať auto v noci? Alebo máte problém ja zatiaľ v noci vidím dúfam ze sa to nebude zhoršovať

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
607
29.10.23 10:29

Vidim uplne dobre. Mam jen slabsi bryle na dalku. Spis si nechte zkontrolovat oci u ocare kvuli tomu vlneni. Parkrat do roka mam akorat ocni auru, ale to je opravdu sporadicky a vetsinou po nejakem hodne velkem vypeti a nevyspani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.10.23 10:48

@Desgreze na očnom som sa už dala skontrolovať všetko bolo ok ani dioptrie nemám idem teraz Znovu pre istotu inde…robili mi aj magnetickú rezonanciu mozgu všetko bolo ok…a vidíte tiež teda miernu statiku/ šum na predmetoch vzdialenejších? Ja mám pocit že od kedy viem ze je to tato porucha a čítam o tom tak sa nato viac sústreďujem a je to niekedy na porazenie :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14726
29.10.23 11:05

Myslela jsem si, ze na bile stene je to normalni. Stejne jako sklivcove zakalky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.10.23 11:13

@Janča6 mne stým začali aj sklovcove zákaly…ale na očnom ich nevideli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14726
29.10.23 11:18
@Barbora2451 píše:
@Janča6 mne stým začali aj sklovcove zákaly…ale na očnom ich nevideli

Ty jsou ale normalni. A s vekem jich pribyva, coz je taky normalni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.10.23 11:23

@Janča6 a vy ich vidíte aj vonku ci len na bielej stene?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.10.23 11:24

@Janča6 povedali mi ze mozog ich časom odfiltruje :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14726
29.10.23 11:29
@Barbora2451 píše:
@Janča6 a vy ich vidíte aj vonku ci len na bielej stene?

Na stene, na obloze, na snehu. Proste na svetlem povrchu, bez ohledu na to, jestli je to venku nebo uvnitr. Zakalky si pamatuju od detstvi, i kdyz tehdy jsem nevedela, jak se jmenuji a ze je to normalni. Ted je mi 39 let a vnimam, ze pribyvaji. Na stene vidim i to “zrneni”. Podle me je to normalni. A pokud se na to nesoustredim, tak to vetsinou nevnimam.

Jinak mam kratkozrakost a astigmatismus, dohromady 3 dioptrie. V noci ridim bez problemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou

Ikona - Pavla Hájková

Mgr. Pavla Hájková