Vitamín D pro děti

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
MarieStar
15.5.20 22:51

Vitamín D pro děti

Dobrý večer, dáváte prosím větším dětem vitamín D? Dcera má už 12 let, děkuji za názory.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
486
15.5.20 22:55

Ahoj, nemám teda tak velký dítě, ale sama ho beru, tak bych dávala i dítěti :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
433
15.5.20 22:55

Davam pres zimu, i sobe. Na jare a v lete cerpame ze slunicka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
16.5.20 02:09

Ne nedávám. Moje dítě jí ryby a tráví čas venku na sluníčku.

• Citovat
  • Upravit
44180
16.5.20 04:43

Dávám rybí tuk a ten přirozeně vitamín D obsahuje. Lze koupit i přípravky s navýšením vitamínu D, ale ty nepoužíváme. Dávám celý rok, nejde jen o D, ale i o omegakyseliny. Aby byla potreba uhrazena, muselo by dítě jíst tučné ryby i s kůží a to jí málokteré. Děti ryby jedí, ale kůži ne :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3023
16.5.20 05:30

D i C jedeme furt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1364
16.5.20 06:41

@Jana206 to jsem nevěděla, že i kuzi 8o to by mi taky nepozreli, ani já :)

Taky dávám oběma dětem rybí tuk, mladšímu už od 5 měsícu, staršímu od necelých 2 let, každý den. :) a budu dávat až do puberty klidně :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14569
16.5.20 07:46

Mám kapky Terezia, a beru si jak sama, tak dávám i osmiletému ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44180
16.5.20 08:07

@Terez001 Tak já jím kůži z makrely nebo lososa. Děti tyto ryby jí, ale bez kůže. Pod kůží je nejvíc tuku a v něm jsou obsaženy ty důležité látky. Čtu to už léta a stále znova, že je nutné ryby jíst i s kůží, jinak je tam málo hodnotných látek. Většina dětí, které znám, včetně těch mých, má nejraději filé různých ryb(my kupujeme filety lososa, platyze, zraloka, tresky.. máme v dosahu podnikovou prodejnu, takže výběr je). Pokud konzumují celou rybu, tak nechtějí kůži, ani to „hnědé maso“ u ní. Taková konzumace ryb má minimální hladinu hodnotných látek, malý pozitivní význam. Ale furt lepší, než kdyby dítě nejedlo ryby vůbec nebo dostávalo jen rybí prsty, což je taky praxe mnoha rodin :mrgreen:

Já jsem začala dávat rybí tuk od roku, ještě souběžně s Vigantolem, který jsem kapala průměrně do dvou let. Nutravita má rybí tuk urceny pro děti do dvou let, dávkuje se kapatkem v malém množství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
16.5.20 08:37

Dávám ho mladší dceři, od podzimu do jara. Je to „venkovní“ dítě, a když to jde, pořád někde lítá venku, doma ji udržet skoro nejde. Na podzim začne být mrzutá, bez nálady, taková jiná. Po poradě s pediatrem jsem začala dávat Déčko a ono to pomohlo. Jak začne zase chodit hodně ven, tak přestávám dávat a dopuje se ze sluníčka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2089
16.5.20 08:44

Dávám oběma dětem od podzimu do jara, teď jak už svítí sluníčko nedávám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5301
16.5.20 11:57

Bereme Vigantol doma všichni, dospěláci i 6 a 9 -leťák od podzimu do jara. Hladina vit. D v populaci je opravdu mizerná. Já sama jsem si nechala vzít loni koncem srpna krev a ačkoliv to bylo v létě a po návratu od moře, tak jsem neměla dostatečnou hladinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
16.5.20 13:59

Déčko bereme vsichni. Idealne v kombinaci s omega 3 nenasycenymi MK abychom trochu zlepsili pomer v jejich prospech. Ryby sice jime, ale max 2× tydne. Vitamin D beru bud od Swissu nebo Mollers olej, kde je v denni davce krome vitaminu i dostatek EPA a DHA.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pet p
16.5.20 14:23

@Jana206 Naopak jsem někde četla, že jíst kůži z ryb by se nemělo kvůli obsahu škodlivých látek. Ale nechce se mi to teď dohledávat.

• Citovat
  • Upravit
44180
16.5.20 15:35

@pet p Já jsem četla, že mořské ryby obsahují hodně rtuti, olova celkově a jsou pro malé děti nevhodné. A sladkovodní ryby nebo jakékoliv filé ty prospěšné látky nemají. Jsou pod kůží mořských ryb.

Ideální prý doplňovat prospěšné látky z potravinovych doplňků :mrgreen: Dokonce jsem někde četla, že úplně nejlíp z mořských řas :mrgreen: Těžko říct, do jaké míry je to reklama, aby se výrobky prodavaly. Děti dostávají filé nejrůznějších ryb tak jednou týdně, rozhodně to neprehanime a doplňky jim dávám. Já mám ráda lososa, makrelu nebo treba pstruha i z kůží, chutná mi to koření, ať doma nebo někde venku na grilu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí