Vitamín K2 - znáte, řešíte?

Anonymní
19.7.23 22:02

Vitamín K2 - znáte, řešíte?

Zajímalo by mě, zda řešíte dostatečný přísun vitamínu K2.
Nachází se v mléčných výrobcích z mléka pasoucích se krav. Ve vejcích od pasoucích se slepic. A ve fermentovaných sojových bobech natto (v jiných sojových fermentovaných produktech ne).
Máte nějakou zkušenost s doplňky stravy a zda fungují?
Děkuji za názory.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5683
19.7.23 22:07
@Anonymní píše:
Zajímalo by mě, zda řešíte dostatečný přísun vitamínu K2.
Nachází se v mléčných výrobcích z mléka pasoucích se krav. Ve vejcích od pasoucích se slepic. A ve fermentovaných sojových bobech natto (v jiných sojových fermentovaných produktech ne).
Máte nějakou zkušenost s doplňky stravy a zda fungují?
Děkuji za názory.

K2 beru, celkem ho je pry malo v tom co jime a navic pomaha vstrebavat vit D, ktery taky beru temer celorocne krom cca od kvetna do srpna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1519
19.7.23 22:21

Beru K2 spolu s vitaminem D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
19.7.23 22:37

Biomleko, biojogurty, domaci vejce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26578
20.7.23 01:54

Znam a plne uznavam dulezitost jeho dostatku v tele. Ale suplementy neberu. :) Je v takovych dobrotach, ze ho do sebe dostavam dost, vcetne hovezich jater, ktere mam fakt casto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pet p
20.7.23 08:47
Tady zakladatelka (diskuzi jsem nedopatřením založila jako anonymní).
@Lenka_Hal píše:
Znam a plne uznavam dulezitost jeho dostatku v tele. Ale suplementy neberu. :) Je v takovych dobrotach, ze ho do sebe dostavam dost, vcetne hovezich jater, ktere mam fakt casto.

Pokud jsou to bio hovězí játra, jakože se ty krávy pasou, tak to je určitě výborný zdroj. Ale když někdo maso nejí nebo ho jí málo?

@Lucie_Sx píše:
Biomleko, biojogurty, domaci vejce.

Ano, ale je otázka, zda se z těchto zdrojů dostane do těla dostatek. To by mě zajímalo. Vitamín K2 v nich sice je, ale právě ne moc.

@Ahep píše:
K2 beru, celkem ho je pry malo v tom co jime a navic pomaha vstrebavat vit D, ktery taky beru temer celorocne krom cca od kvetna do srpna.

Hlavně prý pomáhá tomu, že se vápník neusazuje v cévách, ale v kostech. Když je K2 málo, tak i přes dostatek vápníku vznikne osteoporóza. A taky kardiovaskulární nemoci kvůli zavápněným cévám.
Nadbytek vitamínu D má prý stejný efekt: kalcifikace cév a vznik osteoporózy. Vitamínu D musí být akorát, ani málo ani moc.

• Citovat
  • Upravit
7240
20.7.23 09:23

Změna, ale neberu, to bych musela brát snad všechno :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26578
20.7.23 13:15
@pet p píše:
Pokud jsou to bio hovězí játra, jakože se ty krávy pasou, tak to je určitě výborný zdroj. Ale když někdo maso nejí nebo ho jí málo?

Tak ja ziju v Texasu, tady je hovezi dobytek opravdu v centru pozornosti. :) A podminky tu maji oproti jinym mistum krasny. Diky praci jsem mela moznost byt i na farme, podivat se, jake maji podminky. Nemusi byt organic a venku se pasou.
 https://farmflavor.com/…-ahead-herd/

A co se tyka vit D, pokud clovek neji suplementy jak bonbony, tak je jeho nadbytek dost tezko predstavitelna situace. :think: JInak plati obecne, ze ty v tuku rozpustne jsou pri velkem mnozstvi skodlive.

My zazili teda opak, syn bral decko dle doporuceni a stejne ho mel malo (tady se meri pri bezne kontrole krve), takze na doporuceni doktorky jsme zvysili davku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
20.7.23 14:21

I cesky masny dobytek se pase venku, ale v zaveru vykrmu jde do hal, navic v krmnych smesich muze byt oproti bio „cokoliv“, takze zrovna jatra bych nebio nekoupila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26578
20.7.23 16:38

Tak ja nevim, jak to mate v CR. Na farme, kde jsem byla, meli na dokrmovani vlastni pole, ruzne plodiny, to zklidiki a na takovych velkych hromadach to nechavali fermentovat, ze se to kravam mnohem lepe travi. Zadne vykrmne haly tam teda nebyly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí