Vitamíny před těhotenstvím

Napsat příspěvek
Velikost písma:
390
23.1.14 13:30

Při prvním jsem brala v prvním trimestru Femibion a to jen proto, že jsem nemohla přijímat pořádnou stravu (jen cola, banány, piškoty, rohlík)a shodila jsem 7 kg do 17tt. Tak aby mělo mimčo z čeho růst. Jak jsem začala jíst normálně, pestře, žádné vitamíny jsem nebrala. U druhého těhu jsem začala jen kys. listovou, ale opakovalo se to co při prvním těhu, takže jsem postupovala jako u prvního. Můj Dr. mi řekl jednu věc, kterou jsem se uklidňovala. „Nebojte se, dítě se chová jako parazit. Vezme si z vás co potřebuje. Vy budete potom muset doplňovat vitmíny“. Osobně si myslím, že kys. listová nemůže uškodit, nijak bych to nehrotila. :mavam:

Příspěvek upraven 23.01.14 v 13:32

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6100
23.1.14 13:31

To víš že jo :-) Lístová stačí, stejně je to spíš hlavně pro dobrý pocit. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5411
23.1.14 13:33
@Lill87 píše:
Ahoj holky, od února chci vysadit a s manželem se zasnažit o druhé dítko :lol: při těhotenství s dcerou jsem brávala mamavit. Ale chci se zeptat zda máme zkušenosti s jinými vitamíny. Popřípadě jestli bych s jejich braním neměla začít už teď :think:

Za mě určitě Femibion800. Je sice dražší, ale stojí to zato. Já jsem ho začala brát už v létě, 1.11. se nám podařil 4tý a poslední pokus IVF. Věřím, že i díky Femibionu. Ted jsem 14+0tt :srdce: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
134
23.1.14 13:37

@Denis11 tak držim palce ať je vše v pořadku, za svůj život jsem otěhotněla třikrát a vždy na poprvé, ale dítě mám jen jedno :,( tak doufám, že pokud se mi to podaří, že bude vše jak být má..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18259
23.1.14 13:43

Urcite uz ted doporucuju kyselinu listovou, ja brala jen to a pak jsem hodne jedla ovoce, zeleninu a pila mleko (kvuli paleni zahy hlavne) a v 33letech se zadarilo druhy mesic a v 34+4tt se mi narodil zdravy chlapecek, ktery mel 53cm 3560g :mrgreen: :mrgreen: ;) Jinak preji hodne stesti a at se zadari co nejdriv :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2728
23.1.14 13:43

Beru Femibion 800 - listovka, s nějakou látkou co listovku štěpí. je dražší, ale hodně holek ho bere a i mi byl doporučen na gyndě - mám vysoké riziko rozštěpů u plodu :? doporučuje se cca 3 měsíce před. ještě si párkrát za týden zobnu rybí olej s vysokým podílem DHA. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6257
23.1.14 13:45

No to bylo asi hodne zeleniny :) peknej cvalda :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18259
23.1.14 13:49
@Andy27 píše:
No to bylo asi hodne zeleniny :) peknej cvalda :)

No jo jsem mu tam „dolu“ posilala same dobroty :oops: :) a hlavne teda mi jely cherry rajcatka :)a taky je ma hrozne rad :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
655
23.1.14 14:04

Já nebrala žádné vitamíny, spíš upravila hodně životosprávu, jedla a pila zdravě, chodila na čerstvý vzduch :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31429
23.1.14 14:38

@Lill87 stačí kyselina listová, eventuelně vitamín E („vitamín plodnosti“), manželovi můžeš koupit zinek a selen (bývá to v kombinaci taky s éčkem)-ale pokud jsi otěhotněla vždy napoprvé, tak evidentně u něj funguje vše jak má :) Multivitamíny jsou v našich podmínkách spíš na tahání peněz z kapes, ve skutečnosti opravdu důležitá je jen ta listovka (dokáže snížit riziko vážných rozštěpových vad až o 80%). Já brala za pár kaček z Dr.Max 800mcg (doporučená denní dávka pro dospělého je 200mcg, pro těhotnou 400mcg)-ale vyloučí se močí, takže žádný strach, po I. trimestru jsem pak najela na Folgravid (kys. listová + DHA pro vývoj očí a mozku miminka).

do kontryhelovýho čaje bych naslepo vůbec nešla, mě pěkně rozhodil cyklus a dlouho jsem špinila po MS (třeba dva týdny), takže mě vůbec nesedl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6100
23.1.14 14:41

@elanaa Fakt jo?? Mě ho právě hezky srovnal, jeden měsíc ho nepiju a hned mám zpoždění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31429
23.1.14 14:56

@Boudová ono to bude hodně individuální…ale mě fakt nesedl a vím, že nejsem jediná. Někomu po něm nerovnoměrně roste sliznice a proto se pak tak dlouho špiní po menses, chce to vyzkoušet, ale spíš až když se nedaří a člověk by už snědl i žížalu, kdyby bylo zaručený, že po tom otěhotní. Preventivně bych si s kontryhelem (stejně jako s jinýma bylinkama) radši nehrála.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
134
23.1.14 15:39

@elanaa taky se mi zdá zbytečné, abych šla do kontryhelového čaje, a jak říkáš znám pár případů, kterým uplně přeházel cyklus :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6100
23.1.14 15:59

Možná je to taky tim, že se má pít podobně jako antikoncepce, před ms vysazovat. Ale tak plodná budeš asi dost :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
134
23.1.14 16:01

Plodná snad budu… moje noční můra je udržení :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie