Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, od února chci vysadit a s manželem se zasnažit o druhé dítko
při těhotenství s dcerou jsem brávala mamavit. Ale chci se zeptat zda máme zkušenosti s jinými vitamíny. Popřípadě jestli bych s jejich braním neměla začít už teď ![]()
@Lill87 můžeš začít, nemusíš. To je fuk.. hodně holek bere listovku. Osobně jsem začala zobat vitamíny až teď ![]()
Prve jsem je brala až při zjištění těhu, ale líbilo by se mi něco podpůrnýho ![]()
Za mne rozhodne femibion… je drazsi, ale pro mimi chci jen to nejlepsi…
Vitamin b komplex +kyselina listova, selen, celaskon..to jsem brala ja
potom babe calibrum plan na prvni trimestr..uvidis jak vam to pujde, ja je zacla uzivat po 3 mesicich snazeni
Na kolik Tě tak vyjde?? tak ovoce jim též, ale tak to je normálka ![]()
@Lill87 pro tebe bych volila listovku a pro manzela selen+zinek
jinak podpurneho pro otehotneni jsou spis bylinky a nebo pak hormony ![]()
Taky budem začínat. Koupím si listovku taky
a na podporu je dobrý Kontryhelový čaj ![]()
@Boudová myslela jsem, že kontryhelový čaj je dobrý při problémech, ale s tou snad problém mít nebudue ![]()
Já si ho koupila na upravení menstruace a pani ve zdravé výživě říkala, ať se chráním jestli nechci otěhotnět, že to hodně zvyšuje pravděpodonost
v tu dobu jsem ještě nechtěla, tak jsme si dávali pozor. Jestli budeš kupovat, tak ne v sáčcích je ho potřeba hodně.
@Boudová asi se na kontryhelový čaj zatím nechystám, uvidím jak na to pujde a pak bych se k němu po nějaké době uchýlila..
Při prvním jsem brala v prvním trimestru Femibion a to jen proto, že jsem nemohla přijímat pořádnou stravu (jen cola, banány, piškoty, rohlík)a shodila jsem 7 kg do 17tt. Tak aby mělo mimčo z čeho růst. Jak jsem začala jíst normálně, pestře, žádné vitamíny jsem nebrala. U druhého těhu jsem začala jen kys. listovou, ale opakovalo se to co při prvním těhu, takže jsem postupovala jako u prvního. Můj Dr. mi řekl jednu věc, kterou jsem se uklidňovala. „Nebojte se, dítě se chová jako parazit. Vezme si z vás co potřebuje. Vy budete potom muset doplňovat vitmíny“. Osobně si myslím, že kys. listová nemůže uškodit, nijak bych to nehrotila. ![]()
Příspěvek upraven 23.01.14 v 13:32