Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,
dneska nam ve schrance pristala pozvanka na vitani obcanku a jelikoz jsem se dosud nikdy niceho takoveho neucastnila, tak se chci zeptat jak to probiha, co bychom si tak meli vzit na sebe (vcetne prcka) apod.
Diky:-)
Tak u nás nějaké formální oblečení, trvalo to asi 20minutek a pak se šlo.. ![]()
tak já jsem dala malé šaty, a my jsme meli kalhoty a svetr, proste trochu slusneji oblecení. ![]()
Ahojky, taky se přidávám, máme vítání v prosinci, u nás se dělá jednou za dva roky, takže malý tam bude jediné batole mezi miminkama ![]()
byla jsem na vítání kamarádce, oblékly se svátečně-slavnostně, dětičky jim zazpívali pár písniček, starosta miminko přivítal mezi občany a dostali dáreček- deku, plyšáka a knížku
já se na to moc těším
řekla bych že je to vlastně jakoby oficiální událost ![]()
Příspěvek upraven 23.11.11 v 22:46
Ahoj. Oblečení - někdo měl džíny, nekdo černé kalhoty
trvalo to do půl hodiny. Vystoupení od dětí, přednes starosty, podpisy, dáreček a šlo se.
Probíhá to: příjdete tam, nějaká asistentka vás usadí. Zazpívaj většinou děti z MŠ, proslov, dostanete diplomy - někde i dárečky, někde se i fotí, můžete si přivést svého fotografa. Oblečení - mírně sváteční, jak by jsi šla někomu z rodiny na narozeniny
Pěkně si to užíjte
Příspěvek upraven 23.11.11 v 22:47
jinak u nas to bylo taky 20min. sedli jsem si paní neco vykládala asi 5 min. pak tam deti ríkali básnicky a zpívaly a to bylo vse, jeste jsem si malou vyfotili v kolébce
no přeci něco „hodobožovýho“
Měli jsme vítání v říjnu dětičky statečně zpívaly i přes Honzíkův řev, lekl se varhanů a flétny ostatních dětí, pak nám byla recitována jakási báseň o rodičovství a pak dárečky focení a mazat domů, my jsme byli oblečení slvnostně ale byly tam maminky v džínách ale to mi přišlo hloupé
Ahoj,
tak u nas to bylo tak,že pan starosta řekl pár slov na přivítání miminek (asi 7 nás tam bylo)pak jsme se šli postupně zapsat do knihy a dostali dárečky. Maminka kytičku, dětičky dostali knížečku Moje první knížka a fotoalbum…pak si nás párkrat vyfotili společně všechny a pak postupně každé miminko v kolébce. Oblečení jsme byli normálně,ale slušně…:) Miminko sme měli oblečené takto ![]()
Ahoj tak u nas to trvalo asi hodinku,posadily nas,neco nam rekly,pak vystoupily deti z MŠ,pak jsme se zapsali,ja dostala kytku,malej obalku(2,500kč)kdo chtel zustal,pripily jsme si sampanem,a mohly si dat chlebicky,pak bylo spolecne foto,a slo se ![]()
my měli vítání před čtrnácti dny a bylo to krásný ![]()
byli jsme pozváni na určitou hodinu-aby to nebylo pro miminka dlouhé, byli jsme tam vždycky 2 rodiny. Přivítala nás asistentka, předala slovo starostovi, ten přečetl nejakou řeč, pak zpívaly děti ze ZUŠ, pak si starosta vzal mimčo do rukou, něco mu řekl a přivítal ho, pohoupal v kolébce, rodiče se zatím podepsali a pak focení a druhé mimčo totéž. Bylo to moc fajn, i slzička dojetí ukápla
Jo a dostali jsme pamětní kartičku, deku pro mimi a knížku do vody.
Na sobě jsme měli černý kalhoty, chlap slušnější triko, já halenku, babi s dědou a teta taky něco trochu serióznějšího. Domča měla bílý punčošky a červenobílý šaty a byla uzasna-tlemila se na starostu jak když je to nejlepší kámoš ![]()
jo a maminka dostala krásný žlutý tulipán!
marra píše:
Ahoj tak u nas to trvalo asi hodinku,posadily nas,neco nam rekly,pak vystoupily deti z MŠ,pak jsme se zapsali,ja dostala kytku,malej obalku(2,500kč)kdo chtel zustal,pripily jsme si sampanem,a mohly si dat chlebicky,pak bylo spolecne foto,a slo se
Tak to mě zaujalo - s tou obálkou pro mimčo -to dávala obec? Většinou se dávájí nějaké dárečky na památku a třeba plyšák, takže finance je hodně zajímavá varianta ![]()
Myslím, že vítání občánků je pěkná akce, zvláště pro ty, co nenechávají dítě pokřtít, v tom případě se to může brát jako takové oficiální vítání mimča do společnosti - ala „ples debutantek“. ![]()
mimi.lili píše:Ano davala obec,deti tam bylo asi deset,a kazdy dostal obalkumarra píše:Tak to mě zaujalo - s tou obálkou pro mimčo -to dávala obec? Většinou se dávájí nějaké dárečky na památku a třeba plyšák, takže finance je hodně zajímavá varianta
Ahoj tak u nas to trvalo asi hodinku,posadily nas,neco nam rekly,pak vystoupily deti z MŠ,pak jsme se zapsali,ja dostala kytku,malej obalku(2,500kč)kdo chtel zustal,pripily jsme si sampanem,a mohly si dat chlebicky,pak bylo spolecne foto,a slo se
Myslím, že vítání občánků je pěkná akce, zvláště pro ty, co nenechávají dítě pokřtít, v tom případě se to může brát jako takové oficiální vítání mimča do společnosti - ala „ples debutantek“.
ahoj, myslím, že společenské hadry typu:černé kalhoty,bílá košile, kravata,mokasíny.. jsou už tabu ![]()
Já měla béžové džíny a černý topík,manžel tmavě modré džíny a tričko s límečkem, naše malá růžový kompletek (dupajdy+kabátek+čepičku).Chce to být trošku slušnějc oblečen,ale zase se to nemá přehánět. U nás bylo po 20 min po všem.
Dobrý večer, chtěla bych oživit téma s trochu specifickým dotazem, na který jsem tu odpověď nenašla. Dostali jsme pozvánku na vítání občánků, problém je v tom, že manžel pravděpodobně nebude moct, kvůli práci. Já bych se toho ráda zúčastnila, ale je mi to trochu hloupé, jít tam sama… Aby ze slavnostní události nakonec nebyla trapná chvilka, kdy na mě ostatní budou blbě koukat
Stalo se to u někoho z vás, že mamča byla sama a třeba vy osobně, šly byste? Přemýšlím nad tím i z toho praktického hlediska, když tady čtu o nějakém podepisování a přebírání darů, aby mi třeba měl kdo malou podržet… I když pravděpodobně tam budeme mít pár příbuzných, minimálně jednu babičku, no ale i tak… Díky za reakce ![]()