Vítání občánků nebo narozeniny?

1260
29.9.22 17:39

Vítání občánků nebo narozeniny?

Zdravím milé dámy/ pánové. Dnes mi přišla pozvánka na vítání občánků. Naše rodina se vždy při vítání sejde, pak jdeme na oběd, zákusek. Takže vítání občánků v rámci rodiny slavíme. Včera mi přišla pozvánka na synovcovi narozeniny. Narozeniny i vítání jsou ve stejný termín i čas (250 km od sebe). Na úřad jsem volala, nejde to posunout. Sestře jsem volala, nebude nic přesouvat. Rodičům jsem volala, jdou na oslavu synovci. Pokud půjdeme na vítání a nepůjdeme na oslavu, tak sestra nepůjde na oslavu synovi (za tři týdny), nebo příjdou, popřejou a zase odjedou (snad chápete, jak to myslím). Pokud nepůjdeme na vítání, tak mě to bude mrzet (kvůli malé i kvůli kolegyním z úřadu, které se na nás těší). Jak se rozhodnout?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12605
29.9.22 17:41

Jeeeeje, to je nepříjemné. No já bych asi šla na vítání. Nešlo by po vítání jet k sestře a tam i přespat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
np10021
29.9.22 17:44

Šla bych na vítání.

• Citovat
  • Upravit
35805
29.9.22 17:48

A kolik je synovci? Trošku mi přijde nefér že když vy nepřijdete, že sestra pak na první narozeniny taky ne :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1260
29.9.22 17:51
@bjetuschka píše:
Jeeeeje, to je nepříjemné. No já bych asi šla na vítání. Nešlo by po vítání jet k sestře a tam i přespat?

Vítání i narozeniny jsou od dvou hodin. Pokud bychom byli na vítání hoďku, tak cesta na oslavu bude trvat min 3 hodiny. Takže bychom dorazili mezi 18-19 hodinou. Nebylo by to neslušné? Dorazit na oslavu takto pozdě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
29.9.22 17:53

Dilema. Mě mrzelo, že my vítání nemeli 8o (covid). Chtěla jsem to zažít i z druhé strany. X let jsem byla já ta, co zpívala a recitovala dětem :?. Trochu mě to mrzí no. Však k sestře můžete jen na chvilku po? Pokud se pořádně zabalíte tak se to může s Miminem zvládnout do večera. Sestře bych asi řekla, že přijedu dýl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2468
29.9.22 17:53

Volila bych vítání občánků :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12605
29.9.22 17:54
@nuklear90 píše:
Vítání i narozeniny jsou od dvou hodin. Pokud bychom byli na vítání hoďku, tak cesta na oslavu bude trvat min 3 hodiny. Takže bychom dorazili mezi 18-19 hodinou. Nebylo by to neslušné? Dorazit na oslavu takto pozdě?

Slušné, neslušné, to už taky závisí na vztazích v rodině. U nás si nějak neumím představit, že by byl někdo dotčený nebo uražený. Je to pitomá situace a bohužel to takhle blbě vyšlo, pozdější příjezdu přijde jako fér kompromis. Však tam s nimi ještě do večera můžete hezky posedět.
Vy máte nějaký chladnější vztahy se ségrou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1260
29.9.22 17:55

. :kytka:

Příspěvek upraven 03.10.22 v 17:21

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35805
29.9.22 17:58
@nuklear90 píše:
Synovci jsou tři roky, synovi budou též tři roky. Dceři je 5 měsíců. Synovec se narodil dva týdny před synem.

Nechápu proč to ona nemůže posunout o den a vše by bylo ok :nevim: tomu dítěti je to jedno jestli sobota nebo neděle. Má pozvanou předpokládám jen rodinu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
29.9.22 17:59

Pokud jsi byla na vítáni s prvním, tak bych šla i s druhým, aby to měly děti stejne. Jinak bych jela na oslavu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
29.9.22 18:01

Neupřednostnila bych dítě sestry před svým. Vítání občánků je jednou za život, narozeniny synovce každý rok. Kdyby tohle sestra nepochopila, tak by mi bylo úplně jedno, že k nám pak na oslavu nepřijede. Tohle je od ní podpásovka. Ani bych neuvažovala o pozdějším příjezdu, udělala bych si slavnostní den podle svýho. Máš na to právo a ona nemá právo se urážet. Předpokládám, že ona si vítání svýho dítěte užila se vší parádou, že?

• Citovat
  • Upravit
11249
29.9.22 18:01
@nuklear90 píše:
Synovci jsou tři roky, synovi budou též tři roky. Dceři je 5 měsíců. Synovec se narodil dva týdny před synem.

Ježiš, tak to bych volila vítání a segru bych přemluvila, ať přijede a kluci to můžou oslavit znovu spolu. Kdyby byla co k čemu, pokud už nemá zařízené neodreknutelne občerstvení, prijede na vítání a pak můžete oslavit spolu kluky u nich za 3 týdny nebo dřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65270
29.9.22 18:02
@Janli píše:
Neupřednostnila bych dítě sestry před svým. Vítání občánků je jednou za život, narozeniny synovce každý rok. Kdyby tohle sestra nepochopila, tak by mi bylo úplně jedno, že k nám pak na oslavu nepřijede. Tohle je od ní podpásovka. Ani bych neuvažovala o pozdějším příjezdu, udělala bych si slavnostní den podle svýho. Máš na to právo a ona nemá právo se urážet. Předpokládám, že ona si vítání svýho dítěte užila se vší parádou, že?

ona nejde na vítání svého dítěte, ale někoho jiného, ne? I když možná ne, zmátlo mě těch 250 km

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1260
29.9.22 18:03

. :kytka:

Příspěvek upraven 03.10.22 v 17:21

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...