Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím milé dámy/ pánové. Dnes mi přišla pozvánka na vítání občánků. Naše rodina se vždy při vítání sejde, pak jdeme na oběd, zákusek. Takže vítání občánků v rámci rodiny slavíme. Včera mi přišla pozvánka na synovcovi narozeniny. Narozeniny i vítání jsou ve stejný termín i čas (250 km od sebe). Na úřad jsem volala, nejde to posunout. Sestře jsem volala, nebude nic přesouvat. Rodičům jsem volala, jdou na oslavu synovci. Pokud půjdeme na vítání a nepůjdeme na oslavu, tak sestra nepůjde na oslavu synovi (za tři týdny), nebo příjdou, popřejou a zase odjedou (snad chápete, jak to myslím). Pokud nepůjdeme na vítání, tak mě to bude mrzet (kvůli malé i kvůli kolegyním z úřadu, které se na nás těší). Jak se rozhodnout?
Jeeeeje, to je nepříjemné. No já bych asi šla na vítání. Nešlo by po vítání jet k sestře a tam i přespat?
A kolik je synovci? Trošku mi přijde nefér že když vy nepřijdete, že sestra pak na první narozeniny taky ne ![]()
@bjetuschka píše:
Jeeeeje, to je nepříjemné. No já bych asi šla na vítání. Nešlo by po vítání jet k sestře a tam i přespat?
Vítání i narozeniny jsou od dvou hodin. Pokud bychom byli na vítání hoďku, tak cesta na oslavu bude trvat min 3 hodiny. Takže bychom dorazili mezi 18-19 hodinou. Nebylo by to neslušné? Dorazit na oslavu takto pozdě?
Dilema. Mě mrzelo, že my vítání nemeli
(covid). Chtěla jsem to zažít i z druhé strany. X let jsem byla já ta, co zpívala a recitovala dětem
. Trochu mě to mrzí no. Však k sestře můžete jen na chvilku po? Pokud se pořádně zabalíte tak se to může s Miminem zvládnout do večera. Sestře bych asi řekla, že přijedu dýl.
@nuklear90 píše:
Vítání i narozeniny jsou od dvou hodin. Pokud bychom byli na vítání hoďku, tak cesta na oslavu bude trvat min 3 hodiny. Takže bychom dorazili mezi 18-19 hodinou. Nebylo by to neslušné? Dorazit na oslavu takto pozdě?
Slušné, neslušné, to už taky závisí na vztazích v rodině. U nás si nějak neumím představit, že by byl někdo dotčený nebo uražený. Je to pitomá situace a bohužel to takhle blbě vyšlo, pozdější příjezdu přijde jako fér kompromis. Však tam s nimi ještě do večera můžete hezky posedět.
Vy máte nějaký chladnější vztahy se ségrou?
@nuklear90 píše:
Synovci jsou tři roky, synovi budou též tři roky. Dceři je 5 měsíců. Synovec se narodil dva týdny před synem.
Nechápu proč to ona nemůže posunout o den a vše by bylo ok
tomu dítěti je to jedno jestli sobota nebo neděle. Má pozvanou předpokládám jen rodinu
Pokud jsi byla na vítáni s prvním, tak bych šla i s druhým, aby to měly děti stejne. Jinak bych jela na oslavu
Neupřednostnila bych dítě sestry před svým. Vítání občánků je jednou za život, narozeniny synovce každý rok. Kdyby tohle sestra nepochopila, tak by mi bylo úplně jedno, že k nám pak na oslavu nepřijede. Tohle je od ní podpásovka. Ani bych neuvažovala o pozdějším příjezdu, udělala bych si slavnostní den podle svýho. Máš na to právo a ona nemá právo se urážet. Předpokládám, že ona si vítání svýho dítěte užila se vší parádou, že?
@nuklear90 píše:
Synovci jsou tři roky, synovi budou též tři roky. Dceři je 5 měsíců. Synovec se narodil dva týdny před synem.
Ježiš, tak to bych volila vítání a segru bych přemluvila, ať přijede a kluci to můžou oslavit znovu spolu. Kdyby byla co k čemu, pokud už nemá zařízené neodreknutelne občerstvení, prijede na vítání a pak můžete oslavit spolu kluky u nich za 3 týdny nebo dřív.
@Janli píše:
Neupřednostnila bych dítě sestry před svým. Vítání občánků je jednou za život, narozeniny synovce každý rok. Kdyby tohle sestra nepochopila, tak by mi bylo úplně jedno, že k nám pak na oslavu nepřijede. Tohle je od ní podpásovka. Ani bych neuvažovala o pozdějším příjezdu, udělala bych si slavnostní den podle svýho. Máš na to právo a ona nemá právo se urážet. Předpokládám, že ona si vítání svýho dítěte užila se vší parádou, že?
ona nejde na vítání svého dítěte, ale někoho jiného, ne? I když možná ne, zmátlo mě těch 250 km