Vítání občánků nebo narozeniny?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1260
29.9.22 18:24

Vítání posunout nelze, už jsou poslané pozvánky, domluvené vystoupení. Tohle bych od svých kolegyň ani nechtěla. Trochu mě zmátli rodiče, hned jsem jim to volala a reakce byla : „Ne, ne, rozhodně ne.“ Takže jsem si říkala, zda to vítání neoželím.
S prvním synem jsme byli, bylo to krásné, dokonce nás dali do místních novin. :lol: Nechci o tohle dceru připravit.
Sestra je generál (myšleno v dobrém). Společnou oslavu narozenin jsem jí nabízela hned u prvních narozenin, ale chtěla ji mít ve svém stylu. Což respektuji. Asi není úplně běžné posílat v rodině poštou pozvánku na narozeniny dětí. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10143
29.9.22 18:25

Šla bych na oslavu - ty narušené vztahy tímto už jen tak nenapravíš - z vítání bych se omluvila a oni vám pošlou pozvánku na další termín, pokud o to tak stojíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10143
29.9.22 18:26
@nuklear90 píše:
Vítání posunout nelze, už jsou poslané pozvánky, domluvené vystoupení. Tohle bych od svých kolegyň ani nechtěla. Trochu mě zmátli rodiče, hned jsem jim to volala a reakce byla : „Ne, ne, rozhodně ne.“ Takže jsem si říkala, zda to vítání neoželím.
S prvním synem jsme byli, bylo to krásné, dokonce nás dali do místních novin. :lol: Nechci o tohle dceru připravit.
Sestra je generál (myšleno v dobrém). Společnou oslavu narozenin jsem jí nabízela hned u prvních narozenin, ale chtěla ji mít ve svém stylu. Což respektuji. Asi není úplně běžné posílat v rodině poštou pozvánku na narozeniny dětí. ;)

ale dceři to v 5 měsících je fakt jedno :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15432
29.9.22 18:30
@Šmoulice píše:
Jela bych na oslavu. Vítání občánků je za mě totální kravina a moc nechápu, co na tom lidi mají.
My jsme na tuhle trapárnu nešli. Takže za mě jasná volba - oslava. ;)

mám to stejně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
29.9.22 18:37
@Zelnicka píše: Šla bych na oslavu - ty narušené vztahy tímto už jen tak nenapravíš - z vítání bych se omluvila a oni vám pošlou pozvánku na další termín, pokud o to tak stojíš.

Vztahy narušuje sestra, nevidím důvod jí ustupovat. Na vítání občánků bude zakladatelka vzpomínat celý život, na oslavu synovce zapomene za týden.

• Citovat
  • Upravit
14697
29.9.22 18:42

Já bych šla na vítání, nemám rada citové vydírání :lol: beztak už mate ty vztahy dost špatné, když to sestra staví takhle na hranu. Jinak, v normálním případě, bych šla na oboje, vitani trva nedlouho, už tam bych si vzala všechny věci s sebou a hned z vitani odjela na oslavu a cekala, ze to sestra pochopí a bude rada, ze dojedu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
29.9.22 18:45
@Zelnicka píše: Šla bych na oslavu - ty narušené vztahy tímto už jen tak nenapravíš - z vítání bych se omluvila a oni vám pošlou pozvánku na další termín, pokud o to tak stojíš.

Nejsem příliš zastáncem toho názoru, aby zakladatelka ( všeobecně kdokoliv ) skákala, jak bude ségra pískat. Zvlášť, když vlastní rodiče vesele přihazují polýnka do ohínku :roll: Nabídla společnou oslavu, to ségra odmítá. Jasně no, páč by se vše asi pak netočilo jen kolem toho PRVNÍHO vnoučka že jo 🤷🏻‍♀️ Od rodičů je to taky blbej přístup, ale co už. Když jsou od sebe tak daleko, tak by naopak společná dětská oslava byla fajn, když jsou ti kluci tak blízko od sebe.

• Citovat
  • Upravit
2688
29.9.22 18:51

Šla bych na vítání. Nevidím důvod, proč ustupovat rozcapenému frackovi, jakým je tvoje sestra. A pokud nepřijdou na vaši oslavu, tak ať nechodí. Potřebuješ na ní toxické sebestředné lidi? Nepotřebuješ. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1260
29.9.22 19:06

Bohužel, rodinu si vybrat ani změnit nemohu. O prvních narozeninách syna měl můj táta výlov, na který musel nutně jít, též mě mrzelo, že naši přijeli pozdě. Nemáme tolik příbuzných, takže synovi na oslavě budou jen naši, sestra s rodinou a tchýně. Pokud bych se nepohodla se sestrou či našima, tak na to doplatí syn. Asi jako nejlepší nápad vidím hned z vítání občánků jet na oslavu narozenin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11391
29.9.22 19:11
@nuklear90 píše:
Bohužel, rodinu si vybrat ani změnit nemohu. O prvních narozeninách syna měl můj táta výlov, na který musel nutně jít, též mě mrzelo, že naši přijeli pozdě. Nemáme tolik příbuzných, takže synovi na oslavě budou jen naši, sestra s rodinou a tchýně. Pokud bych se nepohodla se sestrou či našima, tak na to doplatí syn. Asi jako nejlepší nápad vidím hned z vítání občánků jet na oslavu narozenin.

No, zrovna to bych nedělala, přijedete tam pozdě, stejne bude de facto po všem a akorát si tím ten den zkazite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
29.9.22 19:17
@nuklear90 píše:

A ono je nutný zvát na narozeniny příbuzný? Děti si víc užijou oslavu s kamarády než s bandou dospělých.

• Citovat
  • Upravit
11391
29.9.22 19:18
@Janli píše:
A ono je nutný zvát na narozeniny příbuzný? Děti si víc užijou oslavu s kamarády než s bandou dospělých.

Jak které

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4952
29.9.22 19:22

A jak často je u vás vítání občánků? U nás je 3-4 krát ročně. Dalo by se stihnout i v dalším termínu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
29.9.22 19:24

Vítání jsem nikdy neřešila, ale zase bych nešla na oslavu jen proto, že mě do toho tlačí zbytek rodiny pod nějakou hrozbou, že jinak nedorazí na oslavu mého dítěte. Vydírat bych se nenechala a šla bych kam bych chtěla. Takže bych nekoukala na to, že se těší kolegyně, že se těší rodina, ale koukala bych na to, co chci já a otec dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kolicek95
29.9.22 19:31

Za mě rozhodně narozeniny. Komunistické pseudokřtiny nemusím.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová